A gyerekeitek közelébe engednétek az apjukat ha annak van
drogos múltja? Kockáztathatok, vagy jobb a gyerekeknek az
állandóság, béke akkor is ha így nincs apjuk?
Figyelt kérdés
Elég hülyén alakult az életünk. Amikor megismerkedtem a gyerekeim apjával akkor nem volt semmi gond vele. Elmesélte, hogy kamaszkorában drogozott, elmondta a miérteket és hogy miért szokott le. Megbíztam benne, szerettem, gyereket vállaltunk. Minden működött is míg egyszer meg nem ittunk társaságban egy pohár alkoholt. Addig nem ivott azóta, hogy leszokott, mivel összekapcsolta a két "tevékenységet", de állítólag alkohol problémái nem voltak. Az a pohár viszont elindított valamit nála, és végig asszisztáltam míg pár hónap alatt eljutottunk a normális családtól egy olyan szintre, amit nem akarok taglalni. De elmentem a gyerekekkel, mert már féltettem őket is tőle. Ennek 4 éve. Nem is hallottam róla azóta. Most jelentkezett, 1 éve tiszta, eddig várt, hogy biztos legyen magába. Megkért, hogy adjak neki egy esélyt a gyereknél, de ha nem azt is megérti (viszont azt is felajánlotta hogy fizet gyerektartást ha nem is találkozhat velük) Szóval újra normálisnak tűnik. Bár én még nem nagyon tudok elvonatkoztatni attól az időszaktól, és azoktól amit művelt. De hajlok rá, hogy elhiggyem már nincsenek problémái. Viszont nagyon félek, mi lesz ha majd még egyszer bekattan. A fiúk kiskamaszok, nehéz volt velük míg túlléptünk azon ami történt, mostanra rendben vagyunk. Félek hogy ismét csalódnak. Nem tudom mit csináljak, teljesen tanácstalan vagyok. Nem innen várok megoldást, csak véleményekre lennék kíváncsi illetve, hová forduljak szaksegítségért? Pszichológus, családsegítő?
Ezt a részét értem, én is így gondolom. Egy ideig biztos nem ott lennék én is. Viszont ha egy idő után nem tudnék újra bízni benne mint apában, és a fiaim is tudják akkor nem sok értelme van ennek a családosdinak.
2012. nov. 16. 11:33
12/17 anonim válasza:
Most azon gondolkodsz majd ha így úgy lesz, ennek semmi értelme. Mi van ha soha nem esik vissza, ugyan annyi esélye van. Igen megadnám az esélyt mert a gyerekeknek az apjára is szüksége van. Különben hány évesek a gyerekek?
2012. nov. 16. 12:42
13/17 anonim válasza:
"Elmesélte, hogy kamaszkorában drogozott"
Teljesen fura, hogy csak most kezd el zavarni. Nálam itt vége lett volna a randinak, bármilyen indok is volt rá, amit mélységesen megértek, ha valaki valaha droghoz nyúlt, az nálam kizáró ok. Ilyenkor szólnak a vészcsengők a fejemben.
Szóval ez a kérdés későn jött, ezt a gyerekek születése előtt kellett volna feltenni, és nem nekünk, hanem magadnak.
Ha már így alakult, a gyerekeket láthatná, de CSAK nálam, CSAK az én felügyeletemmel, és CSAK az első gyanús esetig.
2012. nov. 16. 12:52
14/17 A kérdező kommentje:
10 és 11 évesek.
Tudom, hogy akkor nem kellett volna beleférnie talán. De adtam neki egy esélyt, mivel úgy gondoltam ez jár ha évek óta tiszta, egyedül lett az, senkire nem számíthatott, dolgozik mégis megcsinálta akkor komolyan gondolja. Úgy is volt jó ideig. Láttam meginni az első pohárral, én sem gondoltam volna hogy maga után vonja a drogot is. Akkor hiába könyörögtem neki, hogy kérjen segítséget, azt mondta még egyszer nem bírja ki az elvonót. Aztán mégis csak rászánta magát, és végigcsinálta újra. Nem tudom mikor mi vezérelte, mert nem láttam bele az agyába. Most is bízok benne valamilyen szinten, hogy nem esik többet vissza. Az elsőért sem tudom teljesen okolni, mert végignéztem hogy eleinte küzdött magával. De azt hogy ilyen "gyenge" évekig nem láttam benne. Most is hiába tartom erősnek. Nem lehetek benne biztos, hogy mégsem jön újra egy véletlen ami után nem tudja megállni, vagy egy rossz nap után önként. Legyen holnap, legyen 10 év múlva
2012. nov. 16. 13:06
15/17 anonim válasza:
Én egy volt drogos közelébe sem engedném a gyerekeimet, akkor sem ha ő csinálta őket. SEmmiképp nem vonnám be a gyerekek életébe, mert bármikor visszaeshet és vissza is fog, idő kérdése.
2012. nov. 16. 13:09
16/17 anonim válasza:
Viszont azt is mérlegeld, hogy ha eltiltod a gyerekeitől akkor biztos vissza is fog esni. Nem értem a te felügyeleted alatt miért ne lehetne velük. Azért nem olyan kicsik, meglehet velük értetni, hogy apa betegvolt és most gyógyul, ha visszaesik akkor pedig elmagyarázni, hogy ismét beteg és kezelik aput ezért nem láthatja.
2012. nov. 16. 13:12
17/17 anonim válasza:
El kell hajtani a fenébe és kérni kell távoltartási végzést! Családon belül az ilyen baklövések csak egyszeri esetek lehetnek, de inkább 0-szoriak legyenek!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!