Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ha az öcsém...

Mit lehet tenni ha az öcsém drogos?

Figyelt kérdés
Már egy ideje tudom hogy drogozik, és egy ideje a szüleim is tudják. Elvitték pszichológushoz, de oda nem akar visszamenni többet. Agresszív, bántja a kutyánkat, és ha olyanja van akkor a szüleimet és engem is! Egyszerűen kezelhetetlen! Van tippetek, hogy mit lehetne vele csinálni?
2012. jún. 7. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:

mennyi idős az öcséd? És miféle drogot eszik/szív/iszik?

Van barátnője tesódnak? esetleg rajta keresztül tudnátok hatni rá. Egyébként pénzt nem kéne adni neki, habár lehet, hogy akkor másképp jutna az anyaghoz. Az iskolai dolgozókkal nem lehet összefogva leszoktatni a drogról? Az agresszió nem biztos, hogy /csak/ emiatt van.

2012. jún. 7. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Az ilyet pszichiáterhez kell vinni nem pszichológushoz, és elvonókúrára, ha nem akarjátok hogy teljesen megbolonduljon és meglopjon titeket, betörjön boltokba, szóval hogy tönkretegye mégjobban az életét.

Nem tudom milyen drogot fogyaszt de ha olyat akkor fenáll az esélye különböző ferőzéseknek(hepatitis, aids)...

2012. jún. 7. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy filmet ajánlanék! Egy kosaras naplója! Nézd meg a szüleiddel. Bármennyire is szeretitek ő most nem a testvéred! Jön majd a lelki zsarolás is! El kell tőle teljesen fordulni, élje meg a poklot és amikor majd rájön, hogy baj van akarja kezeltetni magát.
2012. jún. 7. 14:44
 4/7 A kérdező kommentje:

18 éves, most ballagott, és nemrég dobta ki a barátnőjét. Nem tudom mit csinál, de nem hiszem hogy kemény drogokat. Pénzt nem adunk neki, nem tudjuk honnan szerzi rá.

A filmet pedig meg fogjuk nézni, köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 7. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
hát nem feltétlenül megoldás, hogy nem adtok neki pénzt. Sajnos így is megfogja oldani. Az alkoholisták is megoldják... Jobb lenne, ha kiderítenétek, hogy kik azok a barátai, akik belevitték ebbe. Az egyik barátnőm megfenyegette az öccse haverját, hogy soha többé ne merjen szóba állni az öccsével, mást ne rángasson bele a drogozásba!! Az a baj, addig, amíg nem érzi, hogy veszít ezzel (a barátnőjét, a családja félni fog tőle és a normális barátok elfordulnak), addig nem tudatosul benne, hogy ez a dolog csak lerombolja az életét
2012. jún. 7. 15:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ezek már mind megtörténtek. Beszéltem a haverjaival, akikkel együtt lóg, először szépen aztán már én is fenyegetőbb hangnemben. A normális barátai, a barátnője már mind elfordultak tőle, de ő így most jól érzi magát:S
2012. jún. 7. 15:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Vannak szenvedélybeteg segítő csoportok szerte az országban. Keresd fel a legközelebbit, és jelentkezz egy hozzátartozói csoportba. Sajnos hosszú nehéz évek várnak Rátok. Először ki kellene deríteni, van-e valami pszichiátriai betegsége a testvérednek. Sok drogos ezeket "öngyógyítja" droggal. Másrészt ahogy az előzők is írták, meg kell ismernie az anyag okozta poklokat, hogy maga akarjon leszokni. Addig a maradék jó érzésére és a belátására lehet hivatkozni. Parányi eséllyel.

Sok erőt és kitartást!

2012. jún. 7. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!