Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok is van olyan, hogy a...

Nálatok is van olyan, hogy a családban valaki elkunyerálja mondjuk a vacsorádat?

Figyelt kérdés
Apukám egy zabálógép. Hányszor van olyan, hogy délután megy az ember a konyhába és akkor csak egy hatalmas hátsót látni, mert apukám épp bemászott a hűtőbe és mindent felesz, amit csak talál (persze az üres dobozokat, tasakokat már mi dobjuk ki utána). No de nem is ez a lényeg. Csináltam aminap sült almát vacsorára. Elmentem venni almát, direkt mindenkit megkérdeztem, hogy kér e vacsira almát, de mindenki nemet mondott. Tehát csak magamnak vettem, meg is csináltam. Épp eszem, erre jön apám és ott bámulja. Egyszer csak megszólal, hogy azt az egy almát megeheti e (3 db-ot csináltam). Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de nekem most ez a vacsorám, meg direkt azért kérdeztem vásárlás előtt, hogy kér e. Totál besértődött. Múltkor szendviccsel jártam hasonlóan. Látja, hogy eszem. Megkérdeztem, hogy ne csináljak e neki is, de erre ő már eleve ilyen sértődött hangnemben közli, hogy nem kell. Akkor felálltam az asztalról (szendvics fele még a tányéron), hogy egy pohár vizet hozzak magamnak, mire megfordulok és apám ott eszi a szendvicsem. Kérdeztem, hogy most ezt így miért, az előbb ajánlottam fel neki, hogy csinálok. Erre még ő volt felháborodva, hogy de hiszen én álltam fel az asztaltól, honnan tudta volna, hogy nem fejeztem be a kajálást. Igen, ilyenkor megoldás, hogy hülyének tetteti magát, ezzel csak az a baj, hogy hülyének is nézem. És a kötözködőknek írnám, a saját kajám a sajt pénzemből veszem, nem apukám tart el (de ha el is tartana, én sem eszem fel a kajáját).
2012. nov. 14. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyél a szobádban vagy valahogy úgy hogy ne legyen a közelben és ne is nézhessen rád, hogy nyugodtan ehess
2012. nov. 14. 14:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Bocs,de apukád fejében tényleg nincs rendben valami.Az enyém is ilyen paraszt volt addig,amég le nem ordítottam többször is a fejét.Az enyém azt csinálta,hogy belezabált a tányéromra.Megmondtam neki,ha még egyszer meglátom ezt,letöröm a kezét.Gusztustalan,bunkó,alpári paraszt szokás.Szerintem a tiédnél is ezt kell csinálni.Az enyémnek 10 évig tartott megtanulni,hogy nem csinálunk ilyet.Szerintem még egy 5 éves is okosabb ennél.Esetleg még felhozhatod neki a fogyókúrát,az egészséges étkezést,a testmozgást és a cukorbetegséget,beszélgessetek vele erről.
2012. nov. 14. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem az asszony zabál bele a kajámba rendszeresen, persze előtte ha megkérdezem, hogy kér e, mert szívesen csinálok neki is, hát pofán tudnám vágni ilyekor, annyira dühítő.

Jónéhányszor hőbölögtem már ezmiatt, akkor megsértődött és nem evett bele, de nem használt, azóta is bepróbálkozik, nem tudok mit tenni.

2012. nov. 14. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Rá kell csapni ilyenkor a kezecskéjére.
2012. nov. 14. 15:12
 5/7 A kérdező kommentje:
El van már hízva, ráadásul 50 éves, eléggé veszélyeztetett, ami a szívrohamot illeti, de ha az ember felhozza, akkor csak megsértődik, meg elmegy, fogjuk be a szánk stb. Most megint csinálok sült almát, én most próbálok fogyózni így karácsony előtt, de biztos vagyok benne, hogy már nézegeti a sütőt, hogy jaj mi az mi az. És a legrosszabb, hogy nagyon útban van még főzés közben is. Lemegyek sütni vmit, akkor máris jön, hogy mit csinálsz, mi ez, mikor lesz kész. Múltkor egy piskótám azért nem lett jó, mert elvileg amíg sül nem lehet kinyitni a sütő ajtaját, sőt, ha kész, akkor is egy 20 percig hagyni kell benn. Erre jön apám és kinyitja a sütőt, hogy mi ez. A piskótám összeesett :( mondtam is neki, hogy látja kívülről is, hogy süti lesz, ne nyitogasson. De ő honnan tudhatta volna, meg a többi magyarázat. De ha most kinyitja attól jobban látja??? Amúgy is lehet basszus látni, hogy sül benn egy piskóta... meg azt sem szeretem, mikor játssza a hülyét... ebédfőzés közben is jön, mindenbe belenyúl, beleeszik, úgy kell arrébb rugdosni, mert segíteni eszébe nem jutna, de ott áll és toporzékol, hogy mikor lesz már kész. És kellemetlen, hogy útban van, mert egy tálat nem lehet elővenni, ha ott áll a szekrénynél, a hűtőt nem lehet kinyitni stb.
2012. nov. 14. 18:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha mondjuk a párom, vagy anyukám vagy valaki megkívánja a kajámat, pedig előtte nem kértek, akkor adok egy-egy harit, ebbe nem halok bele. Velem is előfordul, hogy nem kérek, aztán megérzem az illatát és úristen még is de megenném. Aztán lopok egy-két falatot az íze kedvéért. A párom is ilyen, szóval mi jól kiegészítjük egymást. :)

Viszont ha lépten nyomon felenné a kajámat, annak én sem örülnék, sőt... Pláne az a durva, hogy felállsz valamiért az asztaltól és ő addig leül megenni a kész szendvicsedet. Ez azért elég tapló dolog, legalább egy kérdést megereszthetne, hogy "befejezted?".

Jobbat amúgy nem tudok elképzelni, mint hogy elmagyarázz mindent úgy neki, mint egy kisgyerek. Apu 33 perc és 12 másodperc mire kész lesz, addig menj légyszi a nappaliba és ülj le, mert ha kerülgetni kell, akkor 42 perc és 17 másodperc múlva lesz csak kész a kaja...

Ha felállsz az asztaltól és settenkedik, akkor szólj rá erélyesen, hogy NEM fejezted még be a kaját és meg fogod enni a maradék szendvicsedet is, igen! Avagy vidd magaddal akkor is, ha egy pohár vízért mész csak.

Erre amúgy szerintem nincs jó megoldás, aki a szép szóból nem ért, azzal vitázni is fölösleges, csak sértődötten közlekedtek majd egymás mellett, de semmi nem változik.

2012. nov. 14. 18:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Jaaj, 50 éves, mondhatsz, amit akarsz, változni már nem fog. Megoldás a költözés lesz.
2012. nov. 14. 23:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!