Normális a párom (3 hónapos kapcsolat) kérése, hogy ne a gyerekemmel és az exemmel legyek szentestén?
Néhány embernek itt komolyan fontosabb lenne egy új pasi kérése, mint a saját gyerekéé?
Ez mindent elmond!
Én megmondom őszintén, hogy akkor sem tölteném együtt az egész Szentestét olyannal, akivel még csak alakulgat a kapcsolatom, ha nem lenne gyerekem.
A Karácsony nekem CSALÁDI ünnep, és aki még nem teljesen része az életemnek - nem élünk együtt - az nem családtag. A 3 hónap az még pont a vízválasztó, akármennyire is komolyan gondolom, még bármi lehet, nem köteleződtem el, nem jöttek még elő komoly konfliktusok, nem ismertem meg "lakva".
A fentiek alapján pedig: a gyermekem a családom, vele egyértelműen együtt töltöm a Szentestét. A gyermekem apja is az életem része, akár tetszik, akár nem - a gyermek egy életre összeköt vele. Hogy később mi lesz?
Nos, én ismerek olyan mozaikcsaládot, ahol jó a kapcsolat az exek között, és mindkettőjüknek van új kapcsolata. Képesek összejönni Szenteste pár órára az új párjaikkal együtt. Persze ehhez évek kellettek, de működik a dolog.
Szerintem többeknek elkerülte a figyelmét, hogy az új partner NEM hármasban akarja tölteni a szentestét, hanem el akarja citálni őket a szüleihez. A gyerek 1 hónapja ismeri a srácot, szüleit nyilván alig, vagy semennyire.
Arról nem is beszélve, hogy talán apuka részéről is vannak nagyszülők, Ők teljesen ki vannak hagyva a srác elképzeléséből.
Azon kívül számomra fontosabb a gyerekem (a gyerekemnek meg az apja, ha már sikerül normális viszonyt fenn tartani) és a nagyszülők, mint egy 3 hónapos kapcsolat "idegen" szülei.
Kedeves Kérdező.
Azt gondolom az idén még maradhat a régi felállás.
Főleg úgy hogy megosztot a szent estét. És se az exed nem marad ki sem az új.
Az, hogy a jelenlegi párod a saját családjához akar vinni titeket tényleg önzőségre vall.
Valahol érthető hisz mindenki a szeretteivel akarja tölteni.
De ne várhatja el, hogy a saját javára a gyereknek le kelljen mondania az apjáról ezen a napon.
Ha elvárja akkor önző és vszinűleg a jövőben is az lesz, hogy magát akarja előtérben helyezni nálad és csak aztán jöjjön a gyerek. Ezt semmiképp se hagyd. MINDIG A GYEREK AZ ELSŐ!!!
Azt a felállást el kell fogadnia, hogy 8-ig apuka van nálad 9-től meg ő!!!
Szia.
Látom,megy itt szokás szerint a lepontozás,így már felkészültem arra,hogy én sem fogom elkerülni.
Én úgy gondolom,hogy a legfontosabb az,hogy a kisfiadnak legyen megszokott,szép karácsonya, Egy ilyen kicsi gyereknek a karácsony nagy ünnep. Tegyük fel,idén nem ünnepelhetne az apukájával,akkor mit mondanál neki,ha megkérdezi miért nem lehet veletek? Úgy gondolom egyáltalán nem normális dolog az,ha 3 HÓNAP elteltével a párod módosítani akar az eddig jól bevált szokásaitokon. Ha egyedül lennél,még megérteném de van egy kisgyerek is a képben. Valamilyen szinten őt is megértem,de nekem eszembe nem jutna hasonló esetben az,hogy kifogásoljam ezt,hiszen felnőtt ember vagyok,valahogy csak eltöltöm egyedül is azt a pár órát.
Kérdező, én férfiként általában a férfiak álláspontját szoktam könnyebben megérteni, de ez alkalommal baromira nem értem a párod, hogy min drámázik. Amikor mi anno összejöttünk a párommal, ő 17 éves volt, és számomra elfogadható volt, hogy a szentestét a szüleivel tölti, mint addig, és 26-án találkozunk, pedig fél éve voltunk együtt, nem 3 hónapja:) Aztán a következő 2 évben - már együtt éltünk - mi mentünk közösen a szüleihez, és azóta meg kettesben töltjük, és 25-én látogatunk... szóval nekem valahogy természetes volt, hogy senkit sem lehet falhoz állítani azért, mert mi összejöttünk, hagyni kell a dolgokat, hogy kifussanak a maguk természetes módján, mindenki számára elfogadhatóan.
Szóval kivételes alkalom:))) - itt azt gondolom, hogy neked van igazad, te csinálod jól, és a párod áll eléggé önző módon hozzá...
Nem olvastam el minden választ, lehet, hogy már írták, akkor bocsánat.
Ha óvodás a kisfiatok, nyilván időben lefekszik aludni. Esetleg kezdhetnétek kicsivel korábban a karácsonyozást vele és az elvált férjeddel hármasban (ahogy eddig), úgyis hamar sötétedik. Ha meg a fiad elaludt, találkozhatsz, romantikázhatsz a pároddal is. Dupla szenteste, mindenki jól jár.
"ő 17 éves volt, és számomra elfogadható volt, hogy a szentestét a szüleivel tölti"
A nagyvonalúság csúcsa, hogy 17 éves kislányként még engedted otthon karácsonyozni. De itt nem tizenévesekről szól a kérdés.
#39, na szerintem ez az, ami teljesen mindegy, irreleváns tény, az ember párja az az ember párja, akkor is, ha 17 éves, meg akkor is, ha 27. Tudod, a dolgok nem úgy működnek, hogy a párom 17 éves tehát elfogadható számomra az egyedül töltött szenteste, vagy 27 éves tehát nem fogadható el számomra. A dolgok szerintem úgy működnek, hogy ahol több ember jogos és respektálható érdeke áll egy ember jogos érdekével szemben, ott nyilván való, hogy az utóbbi enged.
Én a kérdező pasija helyében úgy gondolkodnék, hogy nyilván kisebb áldozat elvárni tőlem, hogy egyedül töltsem a szentestét, mint a gyerektől elvárni, hogy ne találkozzon akkor az apjával ÉS az apától elvárni, hogy ne találkozzon akkor a gyerekével.
Tehát elgondolnám, hogy nekem sem esne jól, ha apaként a szentestét nem tölthetném a gyerekemmel, és hát alap, hogy ne bánj úgy másokkal, ahogy fordított helyzetben magad se szeretnéd. És ebben a pillanatban meg is született a döntés, amitől utána jól érezném magam, mert a saját etikám szerint helyesen cselekszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!