Hogyan rázzuk le finoman a nagymamát? Idegesítő, hogy naponta legalább 5x-6x hív.
Reggel 6 és fél 7 között ara kelünk fel, hogy felhív minket. Nem köszön, csak ez az első kérdése: alszotok még?
Apu próbálja finoman közölni, hogy igen, és jó lenne ha nem ébresztene fel minket minden reggel (az ő anyja), azért mert ő nem tud aludni. Aztán olyan 8-10 között hív (szüleim nyugdíjasok, sokáig alszanak, utána mennek a kertbe), hogy ma mit főz apu ebédre. Nem vagyunk gazdagok, így nem tud minden nap frisset főzni, hanem 2-3 naponta főz. Dél körül megint felhív, hogy jó étvágyat kívánjon. Aztán 3 körül megint hív, ilyenkor nem szoktam felvenni mert tudom hogy ő az. Csak rákérdez, hogy anyuék hol vannak, holott tudja, hogy a kertben. 6-7 körül megint hív, ha apuék hazaérnek, ők felveszik, én nem. Este megint hív de akkor lehalkítjuk a vez.telefont, így nem halljuk meg. Másnap kezdődik elölről. Hétvégén ő főz, apu megy le hozzá, ilyenkor is 5-10 percenként telefonál hogy apu ezt meg azt vigyen, induljon már el stb. Tudom, hogy segíteni akar, hogy mi jobban jöjjünk ki anyagilag (bár apu rokkant nyugdíjából támogatjuk 30 E ft-tal havonta) és ő főz nekünk, de idegesítő, hogy hétköznap ennyiszer telefonál. Persze, egyedül van, unatkozik. De amikor a szülinapom vagy névnapom van, 2 napig nem hallunk felőle. Akkor bezzeg nem telefonál, hogy felköszöntsön. Nem szeretek nála lenni, mert a 4 unokája közül engem szeret legkevésbé. Amikor meghív minket ebédre, megkérdezi milyen sütit süssön, elmondom mi a kedvencem, hát neki arra nincs pénze. Mondtam, hogy megveszem a hozzávalókat a zsebpénzemből, csak csinálja meg. A válasza: nem! Amikor az unokatesómék (2 fiú) mennek ebédre, akkor semmi sem drága, kölcsönkér a szomszédtól, hogy konyakos meggyet, csokikat, madártejet, 2féle süteményt és pogácsát csináljon nekik. Nem vagyok féltékeny, mert a másik mamámtól megkapom ezeket ha kérem, csak egyszerűen nem szeretem őt mint nagymamát. Kb 12 éves koromig magáztam. Szóval, szeretnénk neki megmondani, hogy túl sokszor telefonál egy nap, és ez minket zavar. De hogy lehet ezt egy 65 év felettinek elmondani? Csevegő díjcsomaga van, olcsón beszél, ezért telefonál állandóan. Sokszor aput zargatja a mobilján, volt hogy engem is hívott délelőtt mikor suliba voltam, de számot cseréltem, így engem nem tud elérni.
Egy alkalom kb 6 ezer ft, ez kb 60 perc, és heti 2x kellene járni, hogy értelme legyen. Ez havi 8 alkalom, ami 48 ezer ft. Régen amikor 1 alkalom 1000 volt, naponta jártam (Ez úgy jó 7 éve volt). Aztán lett 2 ezer, akkor heti 3x jártam. És kiment külföldre 1 évre, hazajött és tavaly mondta hogy 5500 ft. Azóta volt áfa emelés stb. :(
Elég sok tanfolyamot végzett el, nemzetközit is, ezért ilyen drága.
1 év múlva? Persze. Hátha addig még drágább lesz.
A rokkant nyugdíjamtól függ, hogy mennyi lesz.
De nagyon elkanyarodtunk a témától.
Valószínű apukádnak kellene beszélni vele. Az én anyukám le tudta állítani a mamámat.
Bár ez egyáltalán nem tartozik ide, de nem nagyon hiszem, hogy egy rossz kezedre rokkantnyugdíjat fogsz kapni! Nálad rosszabb állapotban lévő idősebb emberek sem kapnak. Van egyáltalán biztosításban eltöltött időd? A tanulmányi idő nem elég. Legfeljebb megállapodást lehetne kötni a tb-vel, de az sem 2 Ft.
A rokkant járadékhoz-ami kb 30e Ft-is 80%-os egészségkárosodás kell.
Azt hiszem nem láttad azt a videót, ami egy kar nélküli kismamát mutat be. Vannak nálad sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek is! Lehet, hogy nem arra kéne számítani, hogy mások eltartanak/vagy az állam, hanem a lehetőségek után kutatni. Lehet lepontozni.
Figyelj, csak segíteni próbáltam, mivel nagyon jól látod, így nem fognak alkalmazni fizikai munkát igénylő munkahelyeken. Abban az esetben, ha boldogulni akarsz mindenképp szükségen van egy egyetemre vagy főiskolára, ha gimnáziumban jó tanuló voltál, vagy jól sikerül az érettségid, még tandíjat sem kell fizetned, ha nem jött össze akkor tényleg nincs más, de biztos adnak valami támogatást. Ez az egyik lehetőség. A másik, hogy leszarod az egészt és tényleg felveszed gimi után a támogatást, és otthon élsz szüleiddel, várod a sült galambot, hogy a szádba repüljön. Ha így akarsz élni életet végig csináld csak, te tudod... Sajnos semmit se adnak ingyen, mindenért meg kell küzdeni ( az már más tészta, hogy van akinek sokat kell küzdeni és van akinek alig, hogy elérje céljait, igazságtalan az élet, de ez van, attól még neked nem lesz jobb). A karodra meg sportolj valami fincsit.
A kérdésre a válasz: Döntsétek el ki a fontosabb, Te vagy a nagyi, ha magad fontosabbnak érzed, akkor mondjátok meg neki, hogy segítetek, ahol tudtok, de nem várhatja el, hogy mindig támogassátok. Te vagy az első, a pénzt rád kell költeni, nem pedig egy öreg nőre aki fölött eljárt az idő. Ha a nagymamád a fontosabb, akkor folytassátok nyugodtan, reménykedj, hogy nem él sokáig, és megszűnik majd magától a hívogatás, stb....
Persze megyek továbbtanulni. Elküldenek majd vizsgálatokra, azt mondták kapni fogok havonta kb 30 ezer ft-ot (most 22 ezer ft, emelt családi pótlék, mert tartós beteg vagyok).
Elhiheted mennyire boldog lennék ha egészséges lenne a kezem, és mehetnék dolgozni. Nyári munkára is akartam menni, azt mondták nincs rám szükség(ezt meg is értem).
Örülnék ha keresnék annyit hogy nem kellene mindig valakire támaszkodnom, de NEM RAJTAM MÚLIK. Szerinted ha a szüleim meghalnak, miből fogok élni? (Max k.nak mehetnék el)
Én is 65 vagyok, még nem érzem magam öregnek, "lejárt" nak, és semmit nem fogadnék el a gyerekemtől, kivált, ha ilyen godnod van a családban. Aki 65 éves, az még keresse és találja meg a szórakozását és a jövedelmét. A nyugdíj, ha kevés is, de van, és jön mindig. Mennyi a nyugdíja?
Ha valamit segíteni akartok, akkor az az legyen, hogy irassátok be valami tanfolyamra, klubba,esetleg egyházba. De legjobb ha szereztek neki egy ilyen "társalkodó gépet" mint amin én vagyok most, és akkor beszélgethet az egész világgal, nem lesz rátok ideje. Amíg a gépre gyűjtitek a pénzt, addig ne adjatok neki 30 ezret. Akkor majd meglátszik, hogy meg tud élni anélkül. Neked viszont nagy szükséged lenne rá. Esetleg próbáljátok fokozatosan csökkenteni az összeget. A kanadai család vajon rá van szorulva a "hazai"-ra? Végül is a ti adományotokból küldi a csomagot.Mindamellett tartsátok meg a jó viszonyt, amennyire lehet.
Amit én csinálnék a helyedben: a telefont ÉN nem veszem fel, ha nagyi hív. Majd felveszi apukád, ha őt nem zavarja. Ha zavarja, ő megoldja, hogy leálljon a nagyi, ez az ő dolga, el tudná intézni, hidd el. Pl: ő sem veszi fel többet... Akkor téged ez nem zavarna többet.
Én a helyetekben azt se kérném, hogy főzzön nektek hétvégén. Főzzetek ti magatokra, jobban jártok és máris bevásárolni se kell neki. És nem vagytok "kiszolgáltatva" és ezért se kell beszélni vele kötelezően.
Szerintem ő bőven él olyan körülmények közt, hogy nincs szüksége támogatásra. Ha a ti pénzetekből tud teleshopból vásárolni, csevegő csomagot előfizetni, csomagokat küldeni Kanadába, akkor nem kell oda a ti pénzetek. Ezt próbáld apukáddal megértetni. Állítsátok le az apanázs fizetését, helyette menj el a gyógytornászhoz.
(Egyébként a gyógytornász be kellene tanítson téged a gyakorlatokra, hogy csak néha kelljen elmenni és otthon is tudj gyakorolni. Különben egy pofátlan haszonleső... De ez nem tartozik ide.)
Mivel elég sok a munkanélküli, hiába végeznék jogi egyetemet, inkább azt választanák aiknek mind2 keze egészséges, nem azt akinek csak az egyik. Sajnos ez van.
(az állatvilágban is az erősek maradnak életben, a gyengék elpusztulnak.)
Mellesleg akinek mind2 keze egészséges van lehetősége fizikai munkát csinálni az baromira könnyek hord le másokat hogy "ne az államtól várd hogy eltartson!".
A kanadai unokának nincs szüksége semmire, az anyjának sincs. Apu azt mondta a mama ilyen, öreg, nem fog megváltozni. Én is jobban örülnék ha nem főzne (nem szeretem a főztjét, de ez az én hibám) és abból a pénzből inkább apuék olyat főznének amit én is megeszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!