Hogyan rázzuk le finoman a nagymamát? Idegesítő, hogy naponta legalább 5x-6x hív.
Reggel 6 és fél 7 között ara kelünk fel, hogy felhív minket. Nem köszön, csak ez az első kérdése: alszotok még?
Apu próbálja finoman közölni, hogy igen, és jó lenne ha nem ébresztene fel minket minden reggel (az ő anyja), azért mert ő nem tud aludni. Aztán olyan 8-10 között hív (szüleim nyugdíjasok, sokáig alszanak, utána mennek a kertbe), hogy ma mit főz apu ebédre. Nem vagyunk gazdagok, így nem tud minden nap frisset főzni, hanem 2-3 naponta főz. Dél körül megint felhív, hogy jó étvágyat kívánjon. Aztán 3 körül megint hív, ilyenkor nem szoktam felvenni mert tudom hogy ő az. Csak rákérdez, hogy anyuék hol vannak, holott tudja, hogy a kertben. 6-7 körül megint hív, ha apuék hazaérnek, ők felveszik, én nem. Este megint hív de akkor lehalkítjuk a vez.telefont, így nem halljuk meg. Másnap kezdődik elölről. Hétvégén ő főz, apu megy le hozzá, ilyenkor is 5-10 percenként telefonál hogy apu ezt meg azt vigyen, induljon már el stb. Tudom, hogy segíteni akar, hogy mi jobban jöjjünk ki anyagilag (bár apu rokkant nyugdíjából támogatjuk 30 E ft-tal havonta) és ő főz nekünk, de idegesítő, hogy hétköznap ennyiszer telefonál. Persze, egyedül van, unatkozik. De amikor a szülinapom vagy névnapom van, 2 napig nem hallunk felőle. Akkor bezzeg nem telefonál, hogy felköszöntsön. Nem szeretek nála lenni, mert a 4 unokája közül engem szeret legkevésbé. Amikor meghív minket ebédre, megkérdezi milyen sütit süssön, elmondom mi a kedvencem, hát neki arra nincs pénze. Mondtam, hogy megveszem a hozzávalókat a zsebpénzemből, csak csinálja meg. A válasza: nem! Amikor az unokatesómék (2 fiú) mennek ebédre, akkor semmi sem drága, kölcsönkér a szomszédtól, hogy konyakos meggyet, csokikat, madártejet, 2féle süteményt és pogácsát csináljon nekik. Nem vagyok féltékeny, mert a másik mamámtól megkapom ezeket ha kérem, csak egyszerűen nem szeretem őt mint nagymamát. Kb 12 éves koromig magáztam. Szóval, szeretnénk neki megmondani, hogy túl sokszor telefonál egy nap, és ez minket zavar. De hogy lehet ezt egy 65 év felettinek elmondani? Csevegő díjcsomaga van, olcsón beszél, ezért telefonál állandóan. Sokszor aput zargatja a mobilján, volt hogy engem is hívott délelőtt mikor suliba voltam, de számot cseréltem, így engem nem tud elérni.
Na nekem ez 50-50 százaléknak tűnik, leírod, hogy kiskorodtól fogva nem szeretted. Igen, lehet, hogy a szeretetteljesebb viselkedés eleinte szerep lenne, mert szokatlan, mert eddig nem így volt. De csak meg kéne próbálni. Ha nem is mondjárt ölelgetéssel, puszilgatással, de azért kicsit több kedvességgel. Az bántja mamádat, hogy nem szeretitek, és ezt érzi.
HOgy a magánéletedről véleményt mond, az is a törődés egy formája. Az egy dolog, hogy én egyetértek Veled, hogy elhagytad a srácot, aki meg mert ütni - nagyon helyes, hogy így cselekedtél! - de a nagymama idejében sajnos még elfogadottabb volt a nők elleni erőszak, mint most, (most is lehetne mit javítani) és talán ezért mondja, hogy "belefér" :(
Igazából én attól tartok, hogy engem sosem fog teljes értékű emberként kezelni. Mikor megszülettem el kellett volna törni a kulcscsontomat, de nem ez történt, hanem a jobb kezemnél fogva kirángattak anyukámból. Azóta alig fejlődött a jobb kezem, hát így is 60%ban béna. Ami annyit jelent, hogy valószínűleg soha nem lesz munkahelyem, mindig a szüleimre, testvéremre vagy a barátomra kell támaszkodnom. És rengeteg pénzt költöttek anyuék arra, hogy meggyógyuljon a kezem, emiatt vettek fel hitelt amit törlesztenek a mai napig, és mintha a mama csak úgy kezelne engem hogy rám mindig csak költeni kell. Régebben annyira nem tudtam használni a kezem, hogy egy szelet húst nem tudtam összevágni, anyukám vagy apukám tette meg helyettem. Találtunk egy gyógymasszőrt, 2 évig jártam hozzá, sokat fejlődött a kezem, azért magamat már eltudom látni. Ha mama hajlandó lenne megválni attól a havi 30 ezertől (amire igazából nem lenne szüksége ha 1 icipicit takarékoskodni) akkor újra járhatnánk ahhoz a masszőrhöz. Erre mamám annyit mondott (sajnos énis hallottam hogy a telefonban ezt mondja): "minek erre a hülyeségre költeni, a lányotok keze béna, és az is marad. Fogjátok fel!"
Azt mondta neki nagyobb szüksége van arra a pénzre mint nekem. Ez volt 1,5 éve. Ha elvégzem a gimit, talán elmehetek rokkant nyugdíjba és abból tudnánk a masszőrt fizetni. :(
Egy kicsit nem világos, mit jelent az pontosan, hogy 60%-ban béna a jobb kezed? Illetve, eléggé érdekes módon születtél meg.... Kicsit olyan behatást kelt, mintha nem kórházban, hanem a szomszéd istállójában rángatott volna ki Pista bá.
"Mikor megszülettem el kellett volna törni a kulcscsontomat" -> Persze, nekem meg a lábamat.... Nem hinném, hogy pont az orvosok ne hallottak volna a császármetszésről.
De kórházban születtem, de nem fértem ki, ezért császármetszés helyett (nem tudom miért) ezt a megoldást választották. Az, hogy 60%ban béna, annyit jelent, hogy segítség nélkül a vállam fölé nem tduom felemelni a jobb kezem. Egy poharat nem tudok megfogni. Ha a másik kezemmel belerakom a kezembe, meg tudom tartani de önállóan nem bírok semmit sem megfogni. Jobb kezemet egyáltalán nem tudom terhelni, valószínűleg egy gyereket sem tudnék segítség nélkül gondozni. Mindenhez 2 kéz kell. Eddig sok mindent megoldottam 1 kézzel, de nem volt egyszerű.
Azért kell hogy támogassuk mert apukám anyukája. És mert ő havi 1x rendel vmit a tv-ből (teleshopból) és azt kell kifizetnie. Állandóan meghívja a barátnőit ebédre, persze ez nem baj, csak őt sosem hívja vissza senki. És a másik 2 fiú unokájának sütöget, tőlük egy fillért sem fogad el, ha támogatni akarják, pedig ők jobban állnak anyagilag. Na mindegy. Ez érdekel a legkevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!