Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Első baba 22 évesen korai...

Első baba 22 évesen korai szerintetek?

Figyelt kérdés

1.5 év munkaviszony után, 4 éves párkapcsolatban, apuka 25 éves.

Én magam korán kezdtem "élni", úgy érzem már eljött a megnyugvás időszaka. Nincs semmi olyan dolog amire vágynék, és amiben hátráltatna egy baba. Bulizásból meg ilyesmiből már kinőttem. Úgy érzem nincs mire várnom, szeretném hogy igazán értelmet kapjon az életem. Albérletbe tudnánk csak vállalni, de ez 10 év múlva sem fog megváltozni, esélyünk sincs saját lakásra soha.

2012. nov. 9. 18:14
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
62%
Csak, hogy valaki rosszat is írjon a barátnőm is 21 évesen szült. Megszületett a baba, és az amúgy tökéletesnek tűnő kapcsolatuk gallyra ment és otthagyta a pasi, azóta egyiküket se keresi. Ezzel nem azt akarom írni, hogy majd te is így jársz, de a gyereknevelés nem fenékig tejfel.
2012. nov. 9. 21:14
 22/34 anonim ***** válasza:
57%
21.14. Csak, hogy az élét elvegyem az általad írottaknak.A kedves kérdező- mivel már 4 éve van egyazon kapcsolatban, és mint tudjuk a 4. évre már felszáll a rózsaszín köd- tisztában van azzal, hogy mit vállal. Nagy szenvedélyes szerelem idején akár meggondolatlan is lehet egy nő, de amikor már nincs a tomboló szerelem és a nő mégis azt mondja, hogy gyereket szeretnék, aki terád hasonlít(és egy kicsit rám is)akkor az már egy megfontolt döntést feltételez. Amúgy szerintem minden nő belekalkulálja a szíve mélyén azt is, hogy megtörténhet, hogy egyedül kell felnevelje a gyerekét. És akkor mi van?Kedves Kérdező! A párod akkor lesz apa, amikor te anya. Kettőtök döntése, kettőtök felelőssége. A felnőtt élet ott kezdődik, amikor vállaljuk a felelősséget a döntéseinkért, de ezt bizonyára tudod. Legjobbakat nektek.
2012. nov. 9. 21:48
 23/34 anonim ***** válasza:
48%

20:05

Mert akkor nem a kútba dobálja a pénzt,

hanem a sajátját törleszti.

Persze ehhez ész is kellene, hogy felfogjad!

Az milyen életcél, hogy nincsen életcél???

2012. nov. 10. 01:18
 24/34 anonim ***** válasza:
36%

*

Mert egy albérlet, az nem lehet egy életcél!

Normálisan gondolkodóknál csak átmeneti állapot lehet!!!

(Ez lemaradt.)

2012. nov. 10. 01:22
 25/34 anonim ***** válasza:
78%

Ez miért kérdés? Ha mindketten szeretnétek, hajrá!

23-24: Egy lakás az életcél? Ok, egy eszköz az élethez, de nem több. Akkor érdemes lakást venni, ha minimális hitelt kell felvenni (vagy egyáltalán nem).

2012. nov. 10. 03:19
 26/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Mi is albérletben lakunk a vőlegényemmel, 24 éves vagyok,ő 30 és jövőre lesz az esküvőnk. Valahogy én is korán érős hamar nyugvós vagyok, mint te, alig várjuk párommal, hogy kibővüljön kis családunk! :) Miért lenne korai? És ha tíz év múlva sem változik a dolgotok akkor lemondasz a csöppségről? Hallgathatod magadtól egész életedben! Elgondolkodtató mennyi minden szólhat a dolog mellett és ellene... Lemondasz az anyaságról csak mert nincs pénzetek? Egy baba akármilyen helyzetbe kerül, sok szeretetet fog kapni tőletek, és még mindig jobb hogy akaratodból szülted és terveztétek, nem mint annyi kislány, akik a buliban fogantatják a kölyköt és azon vacillálnak, akarják e vagy nem???

Ha úgy érzed megértél rá, miért ne? Biztosan vannak szülők akik szívesen segítenek nektek. Ha meg nem készségesek akkor kérd meg párodat, vállaljon egy kis mellékállást!

Legyetek boldogok!

2012. nov. 10. 08:53
 27/34 anonim ***** válasza:
46%

Jaj, nem tudom miért gondolják egyesek, hogy a saját lakás sokkal jobb, hiszen azt is ugyanúgy ki kell fizetni, okés az a tied, de azt meg fenn is kell tartani. Az amortizációs költségek, amik olykor milliós nagyságrendűek téged terhelnek a felelősséggel együtt, míg egy albérletnél nincs ilyen. Nem kell ezt agyon misztifikálni, valóban van annyi hátránya, hogy kirakhatnak titeket, de kizárt, hogy Budapesten fél napon belül ne találna az ember másik albérletet, már ha ott laktok, vidéken bizonyára nehezebb, de azért ott sem katasztrófa.

Aki az utcára kerül, az nem azért kerül oda, mert albérletben lakott ez 1000 %!!! Sőt, a nagy része a "saját" lakásából jut odáig. Ez a birtoklási vágy mámora, semmi jelentősége.

Amúgy nem tudom a kérdésedre a választ, mert nem ismerlek. Már elmúltál 18, igazából azt csinálsz amit akarsz. Engem csak az "értelmet kapjon az életem" kifejezés zavar egy kicsit. Ne ettől várd, hogy megleled az élet értelmét. Az vállaljon gyereket aki gyerek nélkül sem érzi magát feleslegesnek, különben mindenki rá fog fázni, ebbe mennek tönkre a kapcsolatok. Az életnek nem csak egy értelme van.

2012. nov. 10. 09:41
 28/34 anonim ***** válasza:
29%

baromira korai.

ennyire késznek érzed magad ill. az életed, hogy innentől már csak ez jöhet?

utazgatás? világlátás? tapasztalás az életről? önismeret?

pláne egy 25 éves fiatalembernek még korai az apává válás. ne csak magadat nézd, hanem a társadat. nem kell rá a végtelenségig várni, de fontos, hogy ne csak te legyél érett erre a dologra, hanem ő is. hiszen ha megromlik a kapcsolat, akkor ott maradsz egyedül egy albérletben, ki tudja mennyi jövedelemmel, és persze egy aprósággal meg a nagy kétségbeeséssel, hogy most mi lesz...?

szerintem ráérsz még szülni.

ja, és azt se felejtsük el, hogy nem árt, ha némi tartalékot felhalmoztok, (kb 200e ft, vagy amennyit csak lehet), mert ha a párod elveszítené a munkáját, te pedig gyesen vagy, akkor is kell a gyereket etetni, ruházni, fűteni a lakásban. a lakbért meg ne is említsem. nem az albival van a baj, millió ember szül oda, csak nem mind1, hogy vész esetén van-e mihez nyúlni.

milyen szakmája van a párodnak? keresett? vagy nehezen találna új melót, ha a mostani megszűnne?

az "értelmet kapjon az életem" meg külön bántja a szemem, de ebbe nem szólok bele, csak megjegyeztem...

2012. nov. 10. 10:02
 29/34 anonim ***** válasza:
46%

Egy olyan lakás aminek fizeted a hitelét, az mióta a Tiéd? majd 50év múlva ha lejár..akkor.

Kedves kérdező! ne félj semmitől, csak is előre!:) nem korai. rengeteg fiatal anyát ismerek, olyanokat is akiket magukra hagyott a párjuk.. de egy pillanig nem bánták meg.!

2012. nov. 10. 11:23
 30/34 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem ha hitellel lakást vásárolsz akkor az hivatalosan a TE neveden van, csak jelzálog van rajta és a bank elveheti. A lízing az más, ott valóban csak a futamidő után kerül a TE nevedre. Lakást ritkábban lízingelnek, mint pl autót. De nem értek igazán hozzá.
2012. nov. 10. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!