Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik megoldást választanátok...

Melyik megoldást választanátok - gyerek szülinapjával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Kicsit rosszul jött ki a lépés anyagilag sajnos, és kell még pár hónap, hogy rendbe jöjjünk. Viszont most lesz 2 éves a kislányom, és most az van, hogy vagy a számlákat fizetjük be később, vagy megünnepeljük őt (kap ajándékot + süti, ebéd a családdal nálunk, akiktől szintén fog 1-2 dolgot kapni) Hogy tennétek a helyemben? Én arra gondoltam, hogy ő arra talán emlékezhet már, hogy együtt volt a család és jól éreztük magunkat, de arra tuti nem, hogy ezért anyáék később fizették be a dolgaikat. Utálatos helyzet, de azt hiszem sokkal rosszabbul érezném magam, ha nem a kicsi szülinapjának javára döntenék. Vagy ez csak nekünk, szülőknek "fontos"? Mit gondoltok ?

2012. nov. 9. 07:03
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Gyümis tescos tortákkal nincs baj,ha friss,akkor ugyanolyan finom mint a rendes cukrászdás.

A sima krémes meg mindenhol émelygős,akármibe kerül.

Házitortánál ugysincs finomabb.

2012. nov. 9. 10:47
 42/46 anonim ***** válasza:
87%
Ha úgy döntöttél lelkiismereti okokból, hogy mindenképp megtartod a bulit, és nem is az ajándék, hanem a családi összejövetel a lényeg, akkor esetleg lehetne még az is megoldás, hogy ajándékba csak valami jelképeset kérsz a gyereknek (egy tábla csoki, 1 gyerekújság stb...) és mellette hozzájárulást a bulihoz: egy valaki hozzon tortát, egy valaki üditőt (ilyen kicsik mellett úgyse lesz alkoholozás) egy valaki bulidekorációt stb... és akkor neked csak egy levest meg egy főételt kell főzni. Szerintem a család meg fogja érteni, biztos jóban vagytok, ha szeretnéd, hogy mindenképp ott legyenek. Akkor talán még marad vmennyi számlára is, és csak 1-2-vel fogtok csúszni. Másik megoldás még, ha van valamid add be zálogba.
2012. nov. 9. 12:46
 43/46 anonim ***** válasza:

Palacsinta miért nem elég "különleges", úgymond gyerekbarát menünek? Én azt imádtam volna a legjobban, ettől tényleg különlegesebbnek éreztem volna a szülinapomat! Szerintem egy két évesnek nincs ennél nagyobb (ám annál olcsóbb) ajándék!

Ha pedig úgy kened meg, hogy palacsinta-torta alakja legyen, még torta sem kell külön! (Ez kétlem, hogy 1000 Ft-nál több töltelékkel együtt - ráadásul rendes háztartásban még a hozzávalók is adottak, nem kell külön venni...)

2012. nov. 9. 14:37
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

20ezer ft-ból mi a karácsonyt is kihozzuk.A tesco-s torta meg igen is finom.A kisfiam 2,5 éves.Mindkét tortáját onnan vettük sőt, a rokonaink is onnan szokták.Egyikkel sem volt semmi baj, talán annyi,hogy már nincs:)

A 2 éves kisfiamnak annyi volt a szülinapja,hogy eljöttek a nagyszülők, meg a testvéreink.Csináltam fasírtot krumplipürével, volt savanyúság, 2-3 db üdítő (persze 100 ft-osat szoktunk venni),ásványvíz, a tesco-s torta meg a kisfiunknak egy olcsóbb ajándék.Avval is tökéletesen elvolt.Költhettünk volna 10ezres játékra,de még nem tudja megbecsülni.Meg el van a drága játékok nélkül.

2012. nov. 9. 16:57
 45/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket. Nálunk halmozottan igaz, hogy ízlések és pofonok.

Én imádom a palacsintát, a kicsi még egyszer sem evett 2 falatnál többet belőle, nem szereti. Én meg a krémes, habos bolti / cukrász tortákat nem.

Üdítőből is sajnos az olcsó fajtákat nem ihatom, mert az édesítőszereket nem bírom (a gyomrom és a beleim legfőképp, inkább nem részletezem mi történik...), csak azért írom le, mert tuti erre is ráharapnának a "gonoszak".

Végül az lett, hogy apukámat bevontam az előkészületekbe.

Az ajándékot letudtam 3000-ből, és ebben van építőkocka készlet, gyurma, meg hozzá formázókészlet. És mind márkás... A süti sül, zserbó lesz. A torta pedig gyümölcsös túrókrémes, saját készítésű az is. Főztem pörit, lesz hozzá nokedli. Meg csirkemáj sütve, rizibizi.

Üdítőt, egyéb innivalót hoznak a vendégek. Ez kevesebb volt, mint 10ezer, és egy csomó hozzávalót amúgy is kellett volna venni, csak enélkül ráért volna még.

Így végül is a káposzta is megmaradt, a kecske is jól fog lakni, meg a lelkiismeretem se fog piszkálni egyik része miatt sem. Apukámat csak azért akartam kikerülni, hogy ne érezze úgy, hogy nem boldogulunk...

A kedves és hasznos válaszokat még egyszer köszönöm mindenkinek!

2012. nov. 9. 17:53
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
örülök,hogy sikerült megoldani!!!Boldog szülinapot a kicsinek!
2012. nov. 11. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!