Melyik megoldást választanátok - gyerek szülinapjával kapcsolatban?
Jó ég... nem kikapcsolásról van szó...
meg nem egy játékbolt felvásárlásáról. Hanem arról, hogy a korábbi kényelmes életmódhoz képest pár hónap szűkebb. És ezegyszer határidő után adnám fel ezt a két dolgot.
Oké, nem húzom fel magam, elfogadtam, hogy marslakó vagyok.
Köszönöm tényleg mindenkinek.
"Azt hiszem nekem tényleg fontos, mert soha nem volt részem ilyesmiben."
Szülőként ez veszélyes mondat. Ne ess abba a hibába, hogy ilyen hozzáállás miatt elkényezteted a gyermekedet. A kérdésed is arra utal, hogy a gyerekkel kapcsolatban már most nem tudsz teljesen racionálisan gondolkodni.
Tegye fel a kezét, aki emlékszik a második szülinapjára. Én speciel nem, annyit tudok, hogy valószínű fekete-erdő torta is volt, meg valami más, mert nővérem szülinapja egy héttel van korábban és ő mindig fekete-erdőt kért. :D
Kérdező, te egyértelműen eldöntötted már, hogy nem a számlákat fizeted, szóval nincs értelme a kérdésnek. Szerintem is a számlék befizetése a fontosabb, maximum kap a gyerkőc valamit, mikor jobban álltok anyagilag.
Köszönöm a tökéletes szülőktől a kioktatást. :) Kívánom, hogy soha eszetekbe se jusson semmi olyan, amitől esetleg elkényeztetve érezheti magát a gyerek.
Én emlékszem amúgy a másodikra. A gonosz nagyanyám ordibált velem, hogy nem azért hozatta a tortát, hogy még le se lehessen fényképezni vele. Talán ezért gondolkodom nagyon másként. Az meg külön vicces, hogy ismeretlenül idemondja vki, hogy nem gondolkodom racionálisan.
Most elgondolkodtam azon, hogy egy "normális" szülinapi kaja mit takarhat.
Legyen mondjuk húsleves.
Egy csomag csirkefarhát kijön 200-300 ftból.
Leveszöldség: 1 kg épp most akciós a Tescoban 249 ft.
2 csomag tészta 400 ft.
Készíts fasírtot, 2 kg kijön 1600-1700 ftból.
2 kg krumpli 200 ft. De a rizs talán még olcsóbban kijön.
Gondolom fűszerek vannak otthon.
Ha nem akarsz sütni tortát vegyél készen. A Tescos újságban 1600-2000 ft/kg. Ennyiből amúgy otthon is tudsz készíteni..
Üdítő: készíts szörpöt, vagy vegyél ízesített ásványvizet azok olcsóbbak.
Ez az egész durván kijön 6000-6500 ftból. Én például ha vendégségbe mennék teljesen elégedett lennék egy ilyen menüvel.
Gondolom ez az összeg nem fedezi a számlák összegét (villany+gáz).
Viszont ha te azt fontosabbnak tartod, hogy szülinapozzatok akkor tegyetek így.
De van egy olyan mondás, hogy az ember mindig addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér.
Nekem anno a szüleim azt tanították, hogy mindig az első a számlák befizetése, a többi csak másodlagos..
Igen, nekem is mindig azt mondták... hát volt is nélkülözés bőven.
16, igazad van, tényleg ki lehet hozni ennyiből. Csak az nyilván az én "bajom", hogy ha már nekiállok vminek, akkor az legyen "rendesen", szóval kb 20 ezerre jönne ki az egész mindennel együtt. Ez meg amúgy tényleg az aktuális gáz meg villanyunk, mert nem fogyasztunk sokat.
Viszont azt is tudom, hogy pár hónap múlva megyek vissza dolgozni, és a tartalékaink mostanra merültek ki.
Nem akartam hisztisen reagálni, mert alapvetően igazatok van, de annyira nyomaszt még most is, hogy nekünk soha semmi nem volt meg, ami a többieknek igen.
Talán így egy picit árnyaltabb a dolog.
Most erre mit lehet mondani? Minden válaszoló hülye, csak Te vagy helikopter. :-)))
Egy 2 éves gyerek örül egy tortának, örül, ha szeretik és örül, ha körülötte forog a világ. Ezek közül a dolgok közül kizárólag a torta kerül pénzbe, de ha ennyire megerőltető, adj egy számlaszámot és utalok 2000 forintot a tortára. Ajándékot meg később is kaphat, nem fog emlékezni rá, hog novemberben vagy januárban kapta. A rokonok is meg fogják érteni, hogy a 3 éves szülinap lesz a következő összejövetel, de ha akár meg is hívhatnak titeket egy ebédre, ahol átadják az ajándékot, ha már meg vagy győződve róla, hogy enélkül lelki sérült lesz a gyerek.
Kérjétek meg a nagymamát, hogy hívja meg ő a családot - ha teheti persze. Ha nem, akkor csak titeket. Főzzön valami finomat, esetleg süssön sütit, vagy vegyetek egy(!) szelet tortát a gyereknek. Gyertya csak van otthon valakinek, akár egy darab, nem kell csili-vili, könyörgöm: két éves!!
És az nem is kérdés, hogy a számlák fontosabbak, őszintén nem értem, hogy ez hogyan merülhetett fel. Ha most megcsúsztok, akkor valószínű, hogy se mikulása, se karácsonya nem lesz a gyereknek, de hamarosan talán otthona sem... Az jobb?
Kérdező:
Te nem a gyereknek akarsz szülinapot, hanem magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!