Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik megoldást választanátok...

Melyik megoldást választanátok - gyerek szülinapjával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Kicsit rosszul jött ki a lépés anyagilag sajnos, és kell még pár hónap, hogy rendbe jöjjünk. Viszont most lesz 2 éves a kislányom, és most az van, hogy vagy a számlákat fizetjük be később, vagy megünnepeljük őt (kap ajándékot + süti, ebéd a családdal nálunk, akiktől szintén fog 1-2 dolgot kapni) Hogy tennétek a helyemben? Én arra gondoltam, hogy ő arra talán emlékezhet már, hogy együtt volt a család és jól éreztük magunkat, de arra tuti nem, hogy ezért anyáék később fizették be a dolgaikat. Utálatos helyzet, de azt hiszem sokkal rosszabbul érezném magam, ha nem a kicsi szülinapjának javára döntenék. Vagy ez csak nekünk, szülőknek "fontos"? Mit gondoltok ?

2012. nov. 9. 07:03
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Valamelyik nagyi nem tudná bevállalni a vendégséget?Akkor jutna a számlára is és a pici ajándékot is kapna.Aztán mikor jobban álltok anyagilag visszahívjátok a nagyit.Minket anyu és anyósom is szokott hívni csak úgy is,miért nem lehet ez a lehetséges megoldás?.Ne haragudj meg érte,de én is biztosan a számlák befizetését választanám,úgy vagyok vele,hogy az az első.Nem jó az,ha az ember adós marad.Sokaknak abban is igaza van,hogy bizony egy két éves kislány még nem érdeklődik annyira az ajándékok iránt és nem szereti a felesleges hercehurcát.Valószínűleg ezért nem fotózkodtál anno Te sem a nagyival.Persze,megértem,hogy a legjobbat szeretnéd a kicsinek,csak hát én úgy tanultam,hogy első a kötelesség.
2012. nov. 9. 10:09
 32/46 anonim ***** válasza:
87%

Mikor tudnátok megünnepelni a szülinapját? Ha egy pár hét múlva már igen, akkor én azt a megoldást választanám, hogy akkor legyen a családi összejövetel. A számlákat mindenképpen be kell fizetni, egy kisgyerek meg még úgy sem tudja pontosan, hogy melyik is az a nagy nap, a család meg biztos megérti.

Tudom, hogy többen írták, de nembiztos, hogy olyan jó ötlet hármasban ünnepelni, egy akkora tortával ami nektek elég, ha egyszer a családban szokás szülinapot tartani, ha egyáltalán nem tartod családi körben lehet, hogy sértődés lenne. Nem muszáj nagy banzájt csapni, de azért hívd meg a családot is.

A tescoban tényleg lehet 2000 ft-ért tortát kapni? És finom is? Felénk a cukrászdában,nem igen kapni 4000-5000 alatt tortát, persze ezen már van marcipán, virágdíszítés, és finom is. Tudom, hogy nem létszükség a díszítés, de biztos jobban örül egy ilyennek a gyerek, mint egy snassz tescosnak. Éppen ezért ilyen szempontból megértem a kérdezőt, ha nem az olcsóbbat választja, de abban egyetértünk, hogy ELSŐK A CSEKKEK.

Száz szónak is egy a vége, én feladnám most a csekkeket, és egy pár hét múlva tartanék egy rendes szülinapot, szép tortával,lufikkal, ajándékkal, ebéddel. Már persze, ha megteheted.Nem tudnátok, más kiadásokból lefaragni? Olyanból ami nem létfontosságú, mint a csekkek? Biztos, hogy csak ez a két választás van?

2012. nov. 9. 10:16
 33/46 A kérdező kommentje:

Nem sértődtem meg, csak nyugtáztam, hogy gusztustalan a stílus.

Azt nyilván nem olvasta el senki, hogy megyek vissza év elején dolgozni, és SZIGNIFIKÁNS különbség van a GYED / GYES meg a fizetésem között.

Az pedig ne is haragudj, de irigységre és zsigeri rosszindulatra vall, hogy "100 ezerből tudsz egy normális ünnepet összehozni". Ha megtehetem, igen, szívesen rá fogok szánni annyit mondjuk jövőre, amikor már lehet mindkettőnk fizujával számolni. De hogy miért is jön abból az életemre eladósodok, mert egyszer vmi miatt kivételesen HATÁRIDŐ után adnám fel ezt a két dolgot.

Vagy ti mindig mindent a dátum előtt fizettek be, akkor is, ha sarkítom, de éhezni kell? Mostmár tényleg érdekel :)

Nem azt vártam, hogy vállon veregessen mindenki, hogy húdeqva okos meg bátor vagyok. De igenis volt, aki kedvesen és értelmesen le tudta írni, hogy pici még a gyerek, és nem biztos, hogy érti miről is van szó. Ezt elfogadom teljes mértékben. Meg azt is, hogy valsz a saját sz.r gyerekkorom miatt van bennem hajlam a kompenzálásra. De hogy azzal nekem ugrani, hogy elkényeztetem, meg fel se fogja, meg a többi "kedvesség"... de leginkább némelyek ocsmány stílusa. Ez, az ami sztem jogosan bánt.

2012. nov. 9. 10:16
 34/46 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg annyi a Tescos torta, én se tudtam, csak pont a kezembe volt az akciós újság. Csőrike van a közepén és 1849 ft. Ízre nem tudom milyen, egyszer vettünk azt hiszem a húgom születésnapjára egy tortát a Tescoban, különösebb gond nem volt vele. :)
2012. nov. 9. 10:21
 35/46 anonim ***** válasza:
67%

"Vagy ti mindig mindent a dátum előtt fizettek be, akkor is, ha sarkítom, de éhezni kell? "

Igen éhezni soha nem kell miatta de még soha nem maradtam el egy számlával sem. De nálatok sem az éhezésről van szó.

2012. nov. 9. 10:22
 36/46 A kérdező kommentje:

31.32.-nek külön köszönöm! Abszolút építő, amiket írtatok.

Sajnos nagyik meghaltak már régen, ez eleve kiesik.

A "nagy családi banzáj" az 6 fő meg a kicsi unokatestvére, aki 2 éves meg egy 8 hónapos kisbaba. Igen, szokás szülinapokat tartani nálunk ebben a szűk körben. Az időponttal meg nem nagyon tudok most variálni, mert kb karácsonyig ez az egyetlen, amikor mindenki ráér. Lehet ezzel vitatkozni, tudom, hogy már elvi kérdést csinálok a dologból. De nekem nem volt jó úgy felnőni, hogy nem voltak családi hagyományok, meg semmi ilyesmi, csak a csoróság meg a nyomott hangulat...

Ha nem számolhatnék azzal, hogy tényleg jelentősen jobban fogunk állni hamarosan, akkor az is más helyzet lenni.

Szóval a támadó válaszokat tényleg nem értem, ennyi.

2012. nov. 9. 10:24
 37/46 anonim ***** válasza:
Te már döntöttél, minek a kérdés? :-)
2012. nov. 9. 10:26
 38/46 A kérdező kommentje:
Egyébként, ezzel most megint be lehet támadni, de a tesco-s torta az sok minden, csak nem finom. Legalábbis nekem nem jött be. Tortát mindenképp sütök akármi is lesz.
2012. nov. 9. 10:26
 39/46 anonim ***** válasza:
89%
32-es ismét. Az jutott még eszembe, hogy nem tudnál kölcsön kérni valakitől esetleg a családban? Így ugyan tartoznál, de mégsem a rezsivel és nem menne rá kamat. Ha pedig pár hónap múlva már dolgozol visszaadjátok. Családon belül maradna, és mindenki boldog. Hátha vki tudna kölcsönözni, nagyszülők, tesók?
2012. nov. 9. 10:27
 40/46 anonim ***** válasza:

Akkor érezzétek jól magatokat :-)

Ha a férjed jól keres, nem tud esetleg előleget kérni a fizetéséből?

2012. nov. 9. 10:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!