Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik megoldást választanátok...

Melyik megoldást választanátok - gyerek szülinapjával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Kicsit rosszul jött ki a lépés anyagilag sajnos, és kell még pár hónap, hogy rendbe jöjjünk. Viszont most lesz 2 éves a kislányom, és most az van, hogy vagy a számlákat fizetjük be később, vagy megünnepeljük őt (kap ajándékot + süti, ebéd a családdal nálunk, akiktől szintén fog 1-2 dolgot kapni) Hogy tennétek a helyemben? Én arra gondoltam, hogy ő arra talán emlékezhet már, hogy együtt volt a család és jól éreztük magunkat, de arra tuti nem, hogy ezért anyáék később fizették be a dolgaikat. Utálatos helyzet, de azt hiszem sokkal rosszabbul érezném magam, ha nem a kicsi szülinapjának javára döntenék. Vagy ez csak nekünk, szülőknek "fontos"? Mit gondoltok ?

2012. nov. 9. 07:03
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nekem is úgy tűnik, hogy te már rég eldöntötted, szóval nem értem, minek a kérdés!?

Bezzeg én tényleg komoly dilemmámmal tettem fel kérdést már napokkal ezelőtt, nekem a kutya nem válaszolt. Így megy ez... Pff...

2012. nov. 9. 08:58
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

ez az egész felhajtás a szülinap meg a karácsony körül nevetséges

persze a reklámok undorító módon sulykolják belénk, hogy vegyél fel hitelt, lesz TV-d, meg menj belőle nyaralni

a gyerek tuti, hogy nem azt fogja számolgatni, hogy hány ajándékot kapott, hanem örül a tortának, meg hogy a középpontban lesz

2012. nov. 9. 09:03
 23/46 A kérdező kommentje:

Nos, nekem ismét bebizonyosodott, hogy ha olyan a kérdés, amin lehet okosnak lenni, meg oltogatni, meg "magunkat fényezni", mást meg lehülyézni, akkor ömlenek a válaszok, és -tisztelet a kivételnek- nem is csöpög, hanem ömlik a rosszindulat. Nálad is, kedves utolsó.

Köszönöm mindenkinek. Aki pedig normálisan válaszolt, kérem ne vegye magára.

2012. nov. 9. 09:03
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Hajaj, 20 ezer forintból 4 fogásos kaját lehet rittyenteni.

Szerintem nem kell ekkora felhajtás egy ilyen kicsi gyermeknek.

Ha pedig megszeretnétek tartani akkor egy olyan menü is elég amit az egyik válaszoló írt. Nem paprikáskrumplit teszel eléjük... :)

De ezt ti érzitek! Azt is jó ötletnek tartom, hogy a nagymama süsse a tortát.

2012. nov. 9. 09:05
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg vigyétek el egy ingyenes gyerekprogramra szülinapja alkalmából, könyvtárakban gyakran van. Aztán majd később ha lesz névnapja, arra csaphattok nagyobb bulit. Ha ügyes kezű vagy varrhatsz neki egy rongybabát vagy barkácsolhatsz valamit otthon már meglévő alapanyagokból neki. Egyik nap pedig ebéd helyett süss egy pici tortát, ami 3toknak elég. Arra is lehet gyertyát rakni, biztos van otthon 2 darab, nem baj, ha nem egyforma. Egy napig meg kibírjátok hogy csak torta meg szendvics van:)
2012. nov. 9. 09:05
 26/46 anonim ***** válasza:
89%

Saját 2 .szülinapomra nem emlékszem,de a gyerekére igen.

Család összecsőditve,finom ebéd,torta,halom játék. A gyereket nem érdekelte egyik sem, az egyik szatyor kötötte le,amelyiket valami figura volt (egyik játék volt benne,bolt abban adta). Kerek 1 hétig hurcolta magával

2012. nov. 9. 09:16
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetne a szülinapot eltolni 2-3 héttel? Vagy már az is nagy baj?

Amúgy szerintem a válaszolók többsége azt kifogásolja, hogy a gyerek mögé bújsz, ugyanis ez az egész nem neki fontos, hanem neked.

És igen, el lehet maradni egyszer a számlákkal, csak sajnos mindig lesz valami épp aktuálisan ami fontosabb és máris ott vagytok, hogy több havi az elmaradás :-(

2012. nov. 9. 09:41
 28/46 A kérdező kommentje:

Ezt miből gondolod, hogy mindig lesz vmi, ami fontosabb, utolsó válaszoló?

Na mindegy, igazából 1-2 kivételtől eltekintve (nekik ezúton is köszi az ötletekért), elég elkeserítő, hogy milyen stílusban tudnak írni az emberek...

2012. nov. 9. 10:03
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

De kérdező te most miért sértődtél meg. Feltettél egy kérdés amire tudtad a saját válaszodat és van aki nem ért veled egyet.

Szerintem is ha novemberben szülinapra kell ennyi pénz akkor karácsonyra is és máris két hónappal csúsztok a számlákkal. Igen nekem is fontosabb lenne a számla befizetés mint a 20. ezres ebéd.

2012. nov. 9. 10:07
 30/46 anonim ***** válasza:
78%
Ha most ennyire fontos a 2 eves gyerek szuletesnapja, 20 ezres koltsegvetessel, akkor a kovetkezo, ami megint fontosabb lesz, az a karacsony (Gondolom ott minimum 100 ezer az alap, amibol egy normalis unnepet ossze tudsz hozni) Aztan jon majd a Valentin nap, `husvet, nevnap, stb. Ja a Mikulast kihagytam, nyilvan az se egy zacsko edesseget hoz a gyereknek....
2012. nov. 9. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!