Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom és az anyja nagyon...

A párom és az anyja nagyon rossz viszonyban vannak. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Tudom hogy nem szabad beleszólnom, de aggaszt. Egyrészt mert az édesanyja, és neki köszönheti az életét. Ő mos, főz rá. Tegnap ott voltam náluk addig, míg a párom lefürdött. Nem tudtam az anyukájával beszélni, mert engem betessékelt a szobájába, bekapcsolta a tv-t és rám csukta az ajtót (nem zárta be csak becsukta!) Hallottam, hogy az anyukájával veszekszik, mert a nevem kezdőbetűjét elrontotta. (N helyett V-t mondott, engem baromira nem zavar...) Mondta az anyja, hogy maradjunk náluk vacsira (az élettársa külföldön melózik, vasárnap jön haza, párom meg nálunk alszik már elég rég óta, tehát az anyja egyedül van), én illedelmesen nemet mondtam, hogy köszönöm, nem vagyok éhes, párom ráordított az anyjára: NEM ÉRTED MEG, HOGY LEFÜRDÖK ÉS MEGYÜNK?!

Hétvégén lent aludtam, akkor is marakodtak. Az anyukája alapból nagyon rendes, szeretek vele beszélgetni bár még nem nagyon volt rá lehetőségem. Most hétvégén is lent szeretnék aludni, de ha azt kell hallgatnom hogy vitatkozna, nem szívesen mennék. Mit tanácsoltok? Kérdezzem meg a párom hogy miért ilyen az anyukájával? Tiszteletlenül beszél vele, ha az anyukája szívességet kér nem teszi meg (egyszer elvitte az ügyeletre, mert az anyja rosszul volt, de ezen kívül semmi!). Semmi közöm hozzá, jól tudom, de kellemetlenül érzem magam náluk, ha tudom hogy "miattam" veszekednek. Szeretném az anyukáját jobban megismerni, de a párom nem ad rá alkalmat. Viszont ha nem alszom lent szombaton, oké hogy nem hallom a vitát, de az anyukáját megbántanám. Mikor tegnap mondtam neki hogy szombaton lent alszom, szó szerint ugrált örömében hogy nem lesz egyedül. Mit csináljak?

Egy kétségbe esett lány

2009. aug. 12. 16:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ha rosszkor szól hozzám, hülyeséget kérdez én is ordítok vele. Fordítva ugyanez van. Már megtanultam, ha ideges nem szólok hozzá pár percig. Lenyugszik és minden oké. Igazából a kérdésemre nem kaptam választ de köszönöm hogy válaszoltatok! Szeretem a párom, nem fogom emiatt elhagyni, csak rossz nézni.

(Anyukámmal épp erről beszélgettünk ma, hogy megtapasztaltam a 2 végletet. Mostani párom nincs jóba az anyjával, egyik exem pedig szinte szerelmes volt az anyjába. Az még elviselhetetlenebb volt!)

2009. aug. 12. 17:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Gondolom hogy megvan az oka hogy miért kiabál az anyjával csak nem tudom mi. Kérdezzek rá? De hogyan?

Lehet hogy ő már nagyon ismeri az anyját azért ilyen vele, de hát akkor is amíg én náluk vagyok, kicsit moderálhatná magát.

2009. aug. 12. 17:47
 13/16 anonim ***** válasza:
A kérdésedre nem kaptál választ??Gondolkozz el a párod jellemén!!!Mi ezt ha nem válasz?És ha te is hasonlóan pokróc modorú vagy,akkor a sajátodon is.Ugyanis egyáltalán nem normális elfogadott viselkedési forma az,hogy ordítozunk egymással mint az őrültek.Senki részéről sem,de ha egy ember az anyjával beszél minősíthetetlen hangnemben,akkor ez már egyenesen undorító.Mert ugyan miféle oka lehetne erre?Ha úgy gondolja az anyja rossz anya,nem szereti nem becsüli semmire,el lehet neki költözni tőle.Menjen albérletbe,vegyen lakást,mosson főzzön magára...stb..szóval lássa el tartsa fenn magát.Ha velem szemben a gyerekem így felemelné a hangját,gyorsan az ajtón kívül találná magát és a kis motyóját.Főleg ha nagykorú.Minden családban vitatkoznak veszekednek néha,de értelmes intelligens emberek ezt is meg tudják oldani kulturáltan nem ordítozva.Ehhez a párodnak egyszerűen nincs joga,nem beszélhet így az anyjával,erre nem létezik semmilyen elfogadható magyarázat.És nagyon rosszul teszi az anyja,hogy tűri.Te viszont nagyon naív butuska vagy,ha ebből nem vonod le a következtetést.Nem csak az anyjával,de úgy általában az emberekkel való viszonyából velük való viselkedéséből hozzáállásából is sok mindenre lehet következtetni.És igen kérdezz rá egyértelműen,hogy mégis hogy merészel az anyjával így viselkedni.Mert azért az is elgondolkoztató,ha előtted sem fogja még vissza magát,akkor még annál is sokkal rosszabb ember mint amit te látsz.
2009. aug. 12. 19:59
 14/16 anonim ***** válasza:
Szóval ordít az anyjával, de azért mosson és főzzön rá. Szerinted veled hogy fog viselkedni, ha az anyjával így bánik? Én futnék ebből a kapcsolatból, ha nem volna hajlandó változtatni.
2009. aug. 12. 20:16
 15/16 anonim válasza:

Hmm..elég érdekes...

Egyébként..szerintem megviselte az,hogy az apja elhagyta az édesanyját anno,az édesanyja élettársa pedig plusz egy lapát.Nem tudja elfogadni,ezért haragszik rá,bár igaz,hogy ettől függetlenül nem lenne szabad ilyen tiszteletlenül bánnia anyukájával,főleg,hogy eltartja annak ellenére,hogy már önálló "férfi". Nekem is volt hasonló helyzetem,és én a páromra az édesanyja füle hallatára ordítottam rá,hogy UNDORÍTÓ,hogy ő nem egy riherongy,hanem az ÉDESANYJA,aki felnevelte és még most is mellette áll.Feltettem neki egy kérdést,hogy vagy viselkedik tisztelettudóan és szépen beszél az anyukájával,vagy akkor én szépen elbúcsúzom.Tudtam,hogy inkább az elsőt választja,ezért is merészeltem efféle tény elé állítani.Próbáld meg,hátha sikerül.

Ja igen,aludj ott nyugodtan,de mielőtt ott aludnál,próbáld sarokba szorítani,kissé durcás lesz ettől,de ha szeret akkor nálad is beválik:)

Sok sikert előre is! És elnézést a kisregényemért:)

L/18

2009. aug. 12. 20:26
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Mivel nem rég óta ismerem, nem tudom mi történhetett a múltban. Azért, mert néha rosszkor van rossz helyen, és dühös vagyok, akkor van, hogy ordítok. Ettől még nem vagyok ugyanolyan mint ő. volt, hogy édesanyámmal is kiabáltam. Másnap elnézést kértem tőle.

Nem voltam náluk túl sokszor, nem tudom hogy amikor én nem vagyok ott, hogy beszél vele. Mindenképpen lent alszom szombaton. Illetve délután lemegyek, és ha vitát hallok, megmondom a páromnak, hogy kap 10 percet hogy lenyugodjon és bocsánatot kérjen az anyukájától. Amennyiben nem, pakolok össze és jövök haza. (Busszal elég hamar hazaérek) Nem akarom emiatt elhagyni, mert az lenne az egyszerűbb megoldás. Én viszont szeretem a kihívásokat. Inkább megpróbálok javítani a helyzeten. Ezzel csak jót teszek. Nem?

2009. aug. 13. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!