Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így az...

Miért viselkedik így az édesanyám, miközben örülnie kellene, hogy barátnőm van?!

Figyelt kérdés
4 hónapja lassan, hogy barátnőm van. Ő az első komoly kapcsolatom eddig. Mostanában nagyon furcsán viselkedik, ordibálva olyanokat mond, hogy teljesen megváltoztam, mintha már nem is laknék itthon stb. Ha barátnőmmel ott vagyunk nálunk, akkor direkt csinálok mindig közös programokat a családdal, hogy ne az legyen, hogy félrevonulunk, mintha ott sem lennénk. Tesóm mikor összejött a barátjával, neki is ilyen terror volt. Ugyanezekkel a szövegekkel. Pedig nem változtunk meg semennyire, sőt én úgy vélem, a barátnőm hatására még nyitottabb lettem. 20 éves vagyok, testvérem 22. Talán pánikrohama van, hogy látja, hogy mindkettőnknek párkapcsolata van és hamarosan kiszállunk a családi fészekből? Próbálok mindig minden téren megfelelni, de mindig talál valamit amibe beleköthet és már ott tartok, hogy nem szeretek ezek miatt otthon lenni. Nem igaz, hogy nem lehet egy normális hangulatban eltölteni egy teljes hétvégét, mikor otthon vagyunk!:'( Mit tegyek?

2012. nov. 5. 16:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Már csak egy dolog maradt, megkérdezi anyukát, konkrétan mi a baja?
2012. nov. 5. 19:02
 12/21 A kérdező kommentje:
Már a telefont sem veszi fel, sőt egyenesen kinyomja, ha hívom. :( idegroncs kezdek lenni
2012. nov. 5. 20:28
 13/21 anonim ***** válasza:

Miután csak édesanyádról írsz, arra következtetek, hogy édesapa nincs nálatok.

Ha ez így van, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a magára maradástól fél. Nagyon jól látod te is, hiszen le is írtad: látja, hogy hamarosan kiszálltok a családi fészekből.

Azt is írod, próbálsz mindenben megfelelni neki.

Ez helyes, de már nem azt a bizonyos gyermeki megfelelést kellene gyakorolnod.

Ehelyett szép nyugodtan, türelmes szóval tudatosítsd benne, hogy igen anya, felnőttünk, lassan kirepülünk, de attól még a te gyerekeid maradunk.

Ettől a kimondástól nem fog egy perc alatt megváltozni semmi sem, de szép lassan elkezdi majd megemészteni.

Mert amióta a világ forog, a fiatalok idővel kirepülnek.

És ez így is van rendjén.

2012. nov. 5. 22:34
 14/21 A kérdező kommentje:
De van apa is a családban. Kerek a családunk, de csak anya csinál ilyeneket :/
2012. nov. 5. 22:36
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg valószínűleg ugyanabba a hibába esik, mint sok más anyuka, akik nem veszik észre, hogy felnőttek a gyerekeik. Édesapátok valószínűleg eredménytelenül próbálja meggyőzni őt.

Végül is mindegy: Amint az imént is írtam, higgadtan mondjátok meg neki, igen anyu, felnőttünk.

Ez az időszak egy anya életében hasonlóan nehéz, mint a kamasz esetében a felnőtté válás felé vezető út. De mindenkinek végig kell menni rajta. Ezen a szakaszon is, meg azon is.

2012. nov. 5. 22:45
 16/21 A kérdező kommentje:
már fel sem veszi a telefont, vagy éppenséggel kinyom...
2012. nov. 6. 19:26
 17/21 Zsazsa92 válasza:

nálam most ugyan ez van! én is tökre kivagyok!:(

20/L

2012. nov. 8. 12:21
 18/21 A kérdező kommentje:
nálatok mióta tart? Mi vasárnap óta nem beszéltünk még, nem veszi fel a telefont/kinyom. Sosem volt még ilyenre példa :(
2012. nov. 8. 15:07
 19/21 anonim ***** válasza:
66%

ki nyom ki? Már nem értem! Anyukád? A barátnőd? És miért kapcsolja ki a telefont?

Amúgy nagyon egyszerű bármelyikről is legyen szó: ha mindig kinyomja a telefont, akkor ne keresd! Pár nap múlva majd ő keres téged, ha fontos vagy neki!

2012. nov. 8. 18:03
 20/21 P.S.94 válasza:
100%
20 éves vagy és még mindig olyan mintha anyukádnak egy 15 éves fia lenne. Ezt egyáltalán nem sértésként írtam, de a dolog egyértelmű az anyukád önző és még mindig fogni akarja a kezed, azt hiszi szükséged van rá. Bizonyítsd neki, hogy ez nem így van dolgozz, tanulj, segíts neki. És ami a legfontosabb ha ő nem akarja elengedni a kezed engedd el te az övét! Mi az h kiabál veled és te meg elmész sírni? Valószínűleg te is az érzelmesebb fajta fiúk táborát erősíted, ami tök jó mert nagyon sok lány szereti ha a fiúja érzelmes, de ne keverd össze a nyámnyilával! Légy határozottabb és ne keresd őt ha folyton kinyomja és nem hív vissza. Valaki előttem már mondta és én is ezt javaslom. Próbálj nem foglalkozni vele és önállósodj, ne hagyd h tönkretegye az életednek ezt a részét, mert nem teheti meg! Az anyukád, szeretned kell, mert ő is szeret, de tudni kell a jól szeretni mert csak az visz elörrébb az életben...
2012. nov. 12. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!