Miért viselkedik így az édesanyám, miközben örülnie kellene, hogy barátnőm van?!
Miután csak édesanyádról írsz, arra következtetek, hogy édesapa nincs nálatok.
Ha ez így van, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a magára maradástól fél. Nagyon jól látod te is, hiszen le is írtad: látja, hogy hamarosan kiszálltok a családi fészekből.
Azt is írod, próbálsz mindenben megfelelni neki.
Ez helyes, de már nem azt a bizonyos gyermeki megfelelést kellene gyakorolnod.
Ehelyett szép nyugodtan, türelmes szóval tudatosítsd benne, hogy igen anya, felnőttünk, lassan kirepülünk, de attól még a te gyerekeid maradunk.
Ettől a kimondástól nem fog egy perc alatt megváltozni semmi sem, de szép lassan elkezdi majd megemészteni.
Mert amióta a világ forog, a fiatalok idővel kirepülnek.
És ez így is van rendjén.
Akkor meg valószínűleg ugyanabba a hibába esik, mint sok más anyuka, akik nem veszik észre, hogy felnőttek a gyerekeik. Édesapátok valószínűleg eredménytelenül próbálja meggyőzni őt.
Végül is mindegy: Amint az imént is írtam, higgadtan mondjátok meg neki, igen anyu, felnőttünk.
Ez az időszak egy anya életében hasonlóan nehéz, mint a kamasz esetében a felnőtté válás felé vezető út. De mindenkinek végig kell menni rajta. Ezen a szakaszon is, meg azon is.
nálam most ugyan ez van! én is tökre kivagyok!:(
20/L
ki nyom ki? Már nem értem! Anyukád? A barátnőd? És miért kapcsolja ki a telefont?
Amúgy nagyon egyszerű bármelyikről is legyen szó: ha mindig kinyomja a telefont, akkor ne keresd! Pár nap múlva majd ő keres téged, ha fontos vagy neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!