Édesanyám nagyon durván viselkedik velem, nap mint nap. Mit tegyek?
Legyél minnél kevesebbet otthon, barátok, szakkörök...
és ha hisztizni kezd ne reagálj rá tudom nehéz de nem szabad kiborúlni nem éri meg az idegeskedés anyudnak is biztos van valami komoly próblémája.
Én anya vagyok.14 éves lányom,és 18 fiam van.
Nem szokásom kiabálni,megverni meg utoljára a fiamat ütöttem meg amikor 4 évesen kitépte a kezét a kezemből és átszaladt az úttesten.(de akkor azt hittem ott halok meg a riadalom miatt)
Én azt szoktam mondani,hogy gyereket nem szabad sem verni sem kiabálni vele,de néha bizony nem tud mást csinálni a szülő..
Mindkét gyerekemmel elégedett,és büszke vagyok.nem sokat várok el tőlük,de amit elvárok,azt tartsák is be..
A fiam majdnem mintagyerek,de a lányom most serdül,most úgy érzi,hogy a vállán a világ fájdalma,és mindenki őt akarja piszkálni.Beleértve a családot,barátait,tanárait..
Sokszor már engem is a sírás,tehetetlenség kerülget amikor megkérem valamire,és hatodjára is szólnom kell.Vagy amikor kérdezek valamit,elfelejti,hogy nem a barátnője vagyok hanem az anyja,és flegmán válaszol...
Ilyenkor eszembe jut apám aki engem sokszor megvert mert "túl nagy a szám,flegma,és szemtelen vagyok vele" Pedig csak mondtam ezt-azt..Akkor úgy gondoltam,hogy nem szeret,és ha egyszer anya leszek én jobb leszek..
Nos ma átélem én is a lányom flegmaságát,szemtelen válaszait.Még nem kiabáltam vele,de szemmel láthatóan meg vagyok sértődve..Később amikor elmagyarázom neki,hogy egy jó kapcsolat két embertől is függ,és különbséget kell tenni a család és a barátok közt..(nem úgy viselkedünk,és nem azt várjuk el egy baráttól,haveroktól,mint a szülőktől)Ilyenkor mindig bocsánatot kér,és ígéri máskor nem felesel,nem flegmázik..De pár nap a haverokkal és újra kezdi...
Szóval ez is egy példa,és én sem mondom azt,hogy tökéletes vagyok(talán kiabálnom kéne?) de a lányom sem tökéletes..
Valószínű,hogy te is teszel olyan megjegyzést vagy úgy viselkedsz amit anyudat nagyon irritál,de te a viselkedésedet természetesnek veszed,és nem érted miért bánt állandóan..Hiszen azt írod te semmit nem csinálsz..Hidd el nekem,ha semmit nem csinálsz akkor nem is kiabálnak az emberrel...
Próbálj meg anyukáddal beszélgetni amikor jó kedve van.
Mondjuk csinálj teát/kávét/ kakaót,vegyél kekszet,és üljetek le egy kis beszélgetésre..Ilyenkor az anyák is könnyebben kinyílnak..és talán az okokra is rájöttök..
Amint látom mindenkit lepontoztál aki nem melletted állt.Aki azt írta,hogy esetleg te is hibás vagy egy kicsit..
Evvel a lepontozással pontosan kimutattad,hogy bizony te benned is van hiba,így nem is csodálkozom,hogy anyád nem bír veled!!!
Nyugodtan lepontozhatsz,ettől függetlenül,te semmit nem változol,és anyád továbbra is kiabálni fog veled..(Ilyen viselkedésnél meg is érdemled!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!