Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Unalmas az életem. Hogy...

Unalmas az életem. Hogy találjak neki értelmet?

Figyelt kérdés
28 vagyok, nem akarok férjet, sem gyereket, egyedül akarok élni. De ennek meg van értelme? Nem szeretek bulizni, utálok dolgozni, utálom az embereket, magamat is. Az ilyennek mint én felesleges élni? Vagy hogy találjak értelmet az életemnek? Tényleg semmi nem érdekel. Ez mindig így volt. De marhára unatkozok minden nap. Semmi értelme. Néha arra gondolok megölöm magam. Ne értsetek félre, nem vagyok depis, csak unalomból. Mert tudom, hogy a holnap is épp ugyanolyan unalmas lesz mint az eddigi 28 évem. Esetleg itt van valakinek valami ötlete hogy mit tehetnék hogy ez változzon?
2012. nov. 5. 13:35
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Van hobbim, a gitározás, de felveszem a gitárt és 5 perc múlva már semmi kedvem hozzá. Imádom a japán, kínai, svéd nyelveket, el is kezdtem tanulni de semeddig nem jutottam mert meguntam. Ugyanígy a rajzolást is. Nem tudom elfoglalni magam ha 5 perc után unok mindent és inkább fekszek az ágyban bámulva a plafont.

Pasizni sem akarok, mert nem érdekelnek, nem értem az embereket, mindig olyan jókedvűek és annyi mindent akarnak csinálni, én nem vagyok ilyen. Ezért is nincsenek barátaim. Mikor voltak akkor mindig hívtak ide-oda, ahol aztán ültem egyhelyben mert semmi nem köt le. Beszélgetni sem szeretek, nincs is miről, mert semmit nem csinálok ugyebár.

Mondták már hogy depis vagyok, de én nem úgy érzem, ez nem depi, ez csak egyszerű unalom amivel nem tudok mit kezdeni. Valahogy jó lenne normális emberré válni, olyanná mint mindenki más, és élvezni az életet, de nem tudom hogy lehetséges ez.

2012. nov. 5. 14:21
 12/27 anonim ***** válasza:
Hű, azt hittem én vagyok gáz, de hozzád képest én egy életvidám pacsirta vagyok. Igazán nem tudom mit tehetnél,mert engem azért még legalább érdekelnek dolgok, még ha sokszor én sem tudom hogy mi a francnak élek. Szerintem csak jó lenne elmenni pszichológushoz, hátha tudja mi ez a dolog veled. Egy próbát megér.
2012. nov. 5. 14:25
 13/27 anonim ***** válasza:

de ez depressziónak tűnik...

A leggyakoribb tünetek

hosszabb ideje fennálló kedvetlenség, szomorúság

szorongás, félelemérzet

üresség érzése

ingerlékenység

nyugtalanság

szégyenérzet

értéktelenség érzése

túlzott pesszimizmus

túl sok vagy túlzottan kevés alvás gyakori és korai ébredéssel

étvágytalanság és jelentősebb súlyveszteség, vagy

fokozott étvágy, hirtelen hízás

memória- és koncentrációs zavarok

az érdeklődés teljes elvesztése korábban kedvelt dolgok iránt

szexuális vágy elvesztése

2012. nov. 5. 14:28
 14/27 anonim ***** válasza:
61%
Azért az kemény hogy a szopatós gyerek válasza hasznosabb mint azé, aki az ejtőernyőzést javasolja. Ha van pénzed akkor kezdj el utazgatni. Mire egy helyet megunnál, addigra már tovább is áltál. Vagy ez is rosszul hangzik?
2012. nov. 5. 14:28
 15/27 A kérdező kommentje:
Lehet elmegyek pszichodokihoz valamikor. Végülis vesztenivalóm nincs vele. Kíváncsi vagyok mi ez velem. Mármint ha valami pszichobetegség akkor mi a neve meg ilyesmi...
2012. nov. 5. 14:30
 16/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy elég súlyos kiégettség. Ami nem egy vicces dolog. Mindenképpen menjél el pszichológushoz, de ne elégedj meg egy alkalommal, járj rendszeresen, sokáig eltarthat, amíg felfed valamit, még tovább, amire képes leszel változtatni. De úgyis unatkozol, legalább valami történik veled.

És ha nem szimpi a pszichológus pár alkalom után, úgy érzed alkalmatlan, nem vagytok egy hullámhosszon, akkor válts másikra!! Mert nagyon nem mindegy milyenhez mész, nagyon gyengék is vannak sajna, fontos, hogy jól együtt tudjatok működni.

Nekem is vannak ilyen periódusaim. Ha összeszedem magam, és elkezdek cselekedni, akkor sokkal jobb a közérzetem.

Egyébként, ha nincs célod, jövőképed, akkor leszel kiégett, és akkor lesz az, hogy az apró dolgok sem motiválnak a hétköznapokban, magyarul nincs kedved semmihez. Ha lesz egy célod, ami lelkesít, akkor az eléréséhez szükséges minden apró dolog, a mindennapi életed apró dolgainak végrehajtása simán menni fog, mert ezek szükségesek lesznek ahhoz, hogy a célodhoz közelebb érj. És ez nem tudatos, hanem ösztönös dolog. Én ezt elég erősen megtapasztaltam az évek alatt.

Menj el egy pszichológushoz, sok sikert!

2012. nov. 5. 15:05
 17/27 anonim ***** válasza:

Menjél pszichológushoz, legalább addig sem unatkozol :D

És talán még ki is szed ebből a posványból.

Egyébként nekem jól jönne gy droid a hétköznapi feladataimhoz, tuti nem hagynálak unatkozni egy percig sem.

2012. nov. 5. 15:11
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
szerintem az eletcel hianyzik az eletedbol az igaz baratok Keress egy hitkozosseget templomot ismerd meg Istent es jotekonyodj segits a raszorulokon es episd a lelked mert ott van a baj.
2012. nov. 5. 15:12
 19/27 anonim ***** válasza:

Én inkább erre gyanakszom [link]

Fordulj szakemberhez.

2012. nov. 5. 16:11
 20/27 anonim ***** válasza:
76%

nem olvastam a válaszokat, de szerintem neked adrenalin kell...

Gyűjts pénzt egy sportmotorra... 600 ccm-től bőven olyan veszélyes hogy akkora élvezetet és szabadság érzetet adjon hogy örökké élni akarj és mosolyogj... :)

http://www.youtube.com/watch?v=tg5boLJeaeY

2012. nov. 5. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!