Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más tizenéves is küzd önértéke...

Más tizenéves is küzd önértékelési gondokkal, vagy csak én vagyok ilyen fizikai szerencsétlenség? (lent)

Figyelt kérdés
szóval néha csak úgy rámtör.Ránézek a barátnőimre.Szépek,soványak,körbesz.rjak őket vagy 5678an,van barátjuk,aki szereti őket.És az életük tökéletes.És itt vagyok én. Mások szerint az alakom átlagos,az arcom pedig szép,de én undorodom magamtól.Egyébként nagyon nem vagyok visszahúzódó.Csúnya vagyok,dagadt vagyok (160 cm,46kg) koplalok,hogy megfeleljek magamnak.Van,hogy 2 napig nem eszem. Van sok barátnőm,de ha nekik beszélek az érzéseimről nem értik,mert nekik mindenük megvan. Van,hogy órákon át sírok,amiért ennyire meg szeretnék felelni,de nem tudok.Mit tegyek ezzel az érzéssel?Mások is éreznek így?
2012. nov. 4. 22:45
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
nem a szám a fontos hanem hogy csülök van a combom helyén és hurkás a hasam.Nagyon.
2012. nov. 4. 23:34
 12/28 anonim ***** válasza:
ertem, talan sportal rendbe lehet hozni, nem? ez hulyesseg h koplalj, tudom h nagyon nehez lehet en is atmentem ezen de aztan rajottem h egy csomo idot elfecsereltem az elegedetlensegemmel es azzal h szebbe tegyem magam de kurv@ra nem az a fontos hanem ami belul van meg a hozzallasod, magadban probald helyrehozni a dologokat es inkabb a belsodel foglalkozz avval legyel elegedett mintsem a kulsoddel, ma volt itt egy kerdes h "szep tanyerbol nem lehet jol lakni" hiaba szep ha uress
2012. nov. 4. 23:56
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

160cm, 46 kg?

Ugyan kislány, az a hurkás has és a "csülkök" csak a te képzeéetedben léteznek:) Valószínűleg 10ből 8 fiú csinosnak tartana. De ha folyton sírásra áll a szád, akkor ne csodálkozz, hogy senki sem közeledik feléd. Ez igaz a barátokra is. Jó persze, nem vidám mindig mindneki. De miért nem fogadod el magad, ahogy vagy?

25 éves srác vagyok, 177 cm mellé alig 60 kilósan. Ráadásul még kölyökképem is van, szóval nálam már az siker, ha nem kérik el a személyimet a boltban amikor alkoholt veszek:D

Mégis, egyetlen sértő beszólást nem hallottam ezzel kapcsolatban (jó, ez így nem igaz, de annyira kevés volt, hogy tekintsük 0-nak), mindig voltak barátaim (nem voltam a legnépszerűbb, de nem is akartam sosem az lenni).

Mindez azért, mert nem tartottam negatívumnak a fenti tulajdonságaimat. Ez legalábbis az én meggyőződésem. Ne akarj megfelelni senkinek sem. Akinek szimpatikus vagy, azzal úgyis közelebbi kapcsolatba fogsz kerülni, akinek meg nem, az békén fog hagyni.

2012. nov. 5. 12:17
 14/28 anonim válasza:

Ne törődj velük... Ja és én (igaz fiú vagyok 14)

de én 158 cm és 55 kg. Tudod engem nem érdekel más hogy néz ki, és az se hogy én hogy nézek ki :"D Ja és ne koplaljál egyél ami csak jólesik :)

2012. nov. 5. 14:44
 15/28 anonim ***** válasza:
Én ugyanennyi centivel vagyok 53 kg és mindenki azt mondja ne fogyjak többet, ok izmost alkat vagyok és meglátszik a rendszeres sport, de jesszus te lány hova a jó fenébe akarsz még fogyni? ilyen hülyeségeket, komolyan az a legnagyobb bajod hogy nincs elég igaz problémád, céltalan üres az életed ezért gyártotok magatoknak minden szar pszichés problémát. Komolyan meg tudod mondani konkrétan mi bajod van? Ennyire nem nehéz kamasznak lenni, csak törődj másokkal is magadon kívűl és lásd meg a szépet és a jót is a rossz mellett. Ne görcsöljj minden szír-szaron csak próbáldd meg élvezni hogy élsz. Felőttként majd ha már kinőtted ezt sajnálni fogod hogy a fiatal éveidet céltalan önmarcangolással töltötted.
2012. nov. 6. 21:10
 16/28 anonim ***** válasza:

Ha tovább koplalsz ebből anorexia lesz ugye ezzel tisztábanvagy? Így is vékonyabb vagy a normálisnál.

Nem kell vékonynak lenned, hogy boldog légy, bejöjj másoknak. Tudod mi a titok: magabiztosság. Nem egy olyan ismerősöm van akire nem lehet azt mondani, hogy vékony, de magabiztosak emiatt bejött az élet nekik.

2012. nov. 6. 21:12
 17/28 anonim ***** válasza:
próbáld elfogadni magad. a NORMÁLIS pasik (akiknek nem olyan az értékrendjük, mint a mai átlag fiatalnak) jobban szeretnek egy olyan lánnyal lenni aki vidám, és ha ahhoz van kedve h bevágjon 1 chipset akkor megteszi, mint egy olyannal aki folyton kesereg h milyen dagi és éhezteti magát... egyébként elkéne menned orvoshoz, ehhez a magassághoz még vékony is vagy.... önértékelési problémáid vannak
2012. nov. 6. 21:13
 18/28 anonim válasza:
Kb.én is így vok de nekem szerencsére van eggy jó nagyon jó barátnőm
2012. nov. 7. 13:27
 19/28 anonim ***** válasza:
Nagy a valószínűsége hogy nem a kinézeteddel van a baj, hanem az önértékeléseddel sokkal inkább. És igaza volt egy párral felettem szólónak abban, hogy mosollyal többet el lehet érni. Hidd el, hogy te is vagy olyan jó mint a többiek, mindenkiben van valami hiba, csak te a sajátjaidat felnagyítod. Keress magadban olyan dolgokat amiket szeretsz, lehet ez belső tulajdonság is, hidd el valahonnan ki kell indulni, előbb utóbb rájössz, hogy nem is tudsz és nem is kell másnak lenned, mint aki vagy. Egyébként meg sokat segít, ha találsz valami sportot, valami hobbit, amiben elmerülhetsz, amiben megtalálod önmagad. Az nem baj ha több dolgot kipróbálsz és abbahagyod míg rá nem találsz a neked megfelelőre. És egyet jegyezz meg: ha öltözködésről vagy hajviseletről netán bármilyen vélemény vagy ízlésbeli kérdésről van szó, mindig azt tedd amit jónak látsz, és sose másokra hallgass, de legfőképpen ne add fel senkiért azt amiben hiszel, és ne akarj más lenni, mint aki vagy. A probléma belül van, azért kell onnan közelíteni. Én is küzdöttem amúgy hasonlós érzésekkel, de volt egy kis segítségem. Csak légy nyitott a változásra és próbáld más irányból megközelíteni a problémát.És egy dolgot ne felejts el: pl.: ha látsz egy lányt aki szerinted szebb, gondolj arra hogy neked is megvannak a sajátos szépségeid és hogy egyedi vagy és senki nem lehet olyan mint te, és te se akarj olyan lenni, mint mások. Nem a versengés a lényeg, szebb lányok mindenhol vannak.
2013. febr. 19. 22:39
 20/28 anonim ***** válasza:

Amit melegen tudok ajánlani:

1. sportolj. Jellemben és testben is erősít. Főleg, hogy koplalással a poci és comb nem megy le. Edzeni kell és egészségesen étkezni, akkor jó alakod lesz. Feszes combok, lapos has.

2. legyen egy kreatív hobbid. Valami alkotói, aminek élhetsz, amiben jó vagy. Lehet az gyöngyfűzés, rajzolás, zenélés bármi, amivel kifejezheted magad. És adhatsz valamit a világnak.

3. jelentkezz önkéntes segítőnek. Hidd el, utána átértékeled az életed. Azok az emberek akik a te segítségedre szorulnak, náluk, neked 1000x kényelmesebb és boldogabb életed van, mint pl. az árváknak, vagy a szegény családok gyermekeinek, vagy rákos kisgyerekeknél.

Szerintem a világképed kicsi, beszükült, és csak a saját világodra terjed ki. Ha kicsit szétnéznél a világban és még hasznossá is tennéd magad rájönnél, hogy mekkora szerencse, hogy Te te vagy.

Ha ezt a 3 tételt teljesíted utána esélyed lesz arra, hogy emberként nézd a világot és nem egy amerikai tinilányos filmszűrön keresztül.

Szállj le a földre Alice. Csodaország nem létezik. Ideje látni a való világot. ;)

2013. márc. 4. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!