Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a lányotokat?

Elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés

17 éves lányom 4 hónapja jár egy 19 éves sráccal. Télen elakarnak menni síelni Ausztriába.

Már előre félek tőle. Olyan fiatalok még.

A lányom még síelni sem tud. Meg kocsival mennének azokon a csúszós hegyi utakon.

Ti elengednétek? Légyszíves ne csak egy igent vagy nemet írj hanem indokold is meg.

2012. nov. 4. 15:02
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
52%

35 éve vezetek, rendszeresen, naponta vidékre télen-nyáron. Télen jó síkos, havas úton kerültem már olyan helyzetbe, hogy alig tudtam eljönni, még lépésben is, annyira csúszott az út (téli gumival, jól karbantartott kocsival). 19 évesen legfeljebb 2 év gyakorlata lehet...hát...a ti döntésetek. Valószínűleg nem lesz semmi baj.

Ha mégis? Az már a ti döntéseteknek a következménye lesz, a ti felelősségetek.

Csak egyet nem értek. Ha itt szinte mindenki lebeszél, ti ennek ellenére elengeditek: MINEK KELLETT KIÍRNI EZT A KÉRDÉST???!!!

2012. nov. 23. 09:36
 32/41 anonim ***** válasza:
70%

Leleszek pontozva jipijájé:)

Van pár érdekes indok azért a nemleges válaszok között.

Eltérő megfogalmazásban, de többen írták, hogy külföldre nem engednék el, de Magyarországon belül igen.

Na most ezt nem értem. Úgy mondjátok ezt a külföldet mintha az Antarktiszra vagy valami polgár háború sújtotta afrikai államba akarnának menni. Csak Ausztriába akarnak menni!

Mi változik onnantól kezdve, hogy átlépik a már fizikális nem is létező határt? Mitől lesz veszélyesebb a dolog?

Elmondanám, hogy pont attól lesz veszélytelenebb!

Indokok:

- jobb közbiztonság

- jobb és jobban karbantartott sípályák

- jobb és jobban karbantartott úthálózat

A mai fiatalok többsége beszél legalább alapfokon angolul vagy németül. Amennyiben ők is akkor ez sem lehet ellen érv.

Írták azt is páran, hogy baráti társasággal vagy szervezett túrára elengednék.

Egy szervezett túrát nem úgy kell elképzelni, hogy valaki végig fogja a kezét és vigyázz rá. Épp úgy érheti baleset és ha felelőtlenül "akar" viselkedni akkor azt egy szervezett túrán is megteheti. A szervezett túra abból áll, hogy valaki megmondja, hogy "na most itt fogunk lakni", "itt meg vacsorázni", "ide meg elmegyünk bulizni".

Azt sem értem, hogy egy baráti társaság mivel lenne jobb. A féktelen alkohol mámoros bulik és a felelőtlen hülyeségek épp akkor szoktak előjönni mikor egy társaság összegyűlik. Nem pedig akkor mikor egy szerelemes pár együtt van.

Páran azt is írták, hogy ha a srác szülei mennének akkor elengednék. Ez elsőre logikusnak tűnik. Viszont ha jobban belegondolunk ez sem jelent sokkal nagyobb biztonságot. A srác szülei abból kiindulva, hogy simán elengedik Porschéstöl mindenestül ott sem lógnának a nyakukon egész nap. Valószínűleg annyi lenne a családi nyaralás, hogy kiérnek és a szülök jobbra mennek a fiatalok meg balra.

A másik pedig a közlekedés veszélyessége. A közlekedés veszélyes üzem. Viszont Magyarországon veszélyesebb mint az Osztrákoknál. Valaki már írta, hogy nem 5 centis jégpáncélt kell elképzelni és ez így is van. Akik azt írták, hogy itthon wellnes hétvégére elengednék azok az oda vezető úton nem féltenék? Mert ugyanis itthon előfordulhat 5 centis jégpáncél. Vagy oda szerintetek nem kocsival mennének?

Összességében azt veszem észre, hogy a válaszok többsége nélkülözi a logikus gondolkodást és a logikus indokokat. Olyan mondvacsinált kifogások csak. Ami egyeseknél a begyepesedett hozzáállás másoknál pedig a puszta butaság eredménye.

Emellet nem jelentem ki kategorikusan, hogy elengednék egy 17 éves lányt síelni. Az, hogy elengedném-e attól függ, hogy mennyire érett gondolkodású ő és a barátja. Ha azok akkor menjenek egész nyugodtan és érezzék jól magukat. Ha nem engedném el azse azért lenne mert ilyen hülye indokokat találnék, hogy "külföldre nem". Hanem azért nem mert nem tartom elég érettnek.

2012. nov. 23. 14:17
 33/41 anonim ***** válasza:
56%

igen mert szerintem a lányodnak nagyon jót tenne

és örülne is neki nem lesz semmi bajuk szerintem a srác bisztos vagyok benne,hogy vigyázni fog a lányodra és ha eddig nem tudot sielni akkor most megtanul :)

2012. nov. 26. 12:35
 34/41 anonim ***** válasza:
39%
Nem engedném el.Az én barátnőm 18évesen egy házibuliba igyekezett volna a barátokkal.Kocsival mentek,tél volt,és a csúszós úton nem tudta irányítani az autót egy oszlopnak rohantak.A barátja túlélte és a hátul ülő két barátnőjük is de az én legjobb barátnőm szörnyethalt.Az anyukája azóta elvált a férjétől,mert nem tudták megemészteni a fájdalmat.Ugyanis a szigorú apuka nem engedte volna el őt,de az anyukája rábeszélte a férjét,hogy hagy menjenek,hisz fiatalok.Ez rég történt,és sosem fogom elfelejteni.Engem nem engedtek el a szüleim,pedig annyira akartam volna velük menni,és hálát adok a szüleimnek hogy akkor szigorúak voltak,mert lehet én sem írnék most itt tanácsokat.
2012. nov. 26. 13:18
 35/41 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy már elengedted és amúgy sem feltétlenül a témához szeretnék hozzászólni, csak megjegyezném, hogy az én időmben (7 évvel ezelőtt) még kezdő sofőrnek minősült az ember a jogsi megszerzésétől számított 2 évig, tehát nem vezethetett külföldön és nem húzhatott utánfutót. Tehát a srácnak max kétéves jogosítványa lehet, amivel lehet nem is mehetne külföldre. Tuti, hogy ő vezet? Tuti, hogy oda mennek, ahová mondják?
2012. nov. 26. 16:53
 36/41 anonim ***** válasza:
Dehogy engedném!!Maradjanak itthon,főleg télen,bújjanak össze a meleg szobában,ha szerelmesek,úgy is mindegy hol vannak,nyáron esetleg,de nagyon meggondolnám hová,kikkel,milyen körülmények között!
2012. nov. 26. 17:02
 37/41 anonim ***** válasza:

Már döntöttetek, úgyhogy mindegy, de azért leírom a véleményemet.

Ugyan nincs lányom, de ha lenne, felelősségteljes lenne, és 17 évesen már nem kisbaba. (Egyszer én is kiírtam egy kérdést egy sokkal "veszélyesebb" dologról, odaírtam, hogy 18 leszek, amikor a dolog aktuális lesz, a válaszadók 95%-a azt írta, hogy persze, hiszen már nagykorú, hogyne, már felnőtt, nem gyerek. De könyörgöm, az csak 1 év, akkor most miért ne lehetne már olyan viselkedésében mint egy felnőtt?)

Ausztriában sokkal jobb az út.

Ne ott tanuljon meg síelni/ne télen menjenek. Ezt a válaszolók sem gondolhatták komolyan...

Ha felmerült ez azötlet, és el is mondták nektek, akkor minden bizonnyal tudják, hogy megbíztok bennük, és hogy tudnak magukra vigyázni.

Azt elismerem, hogy (max.) 2 év vezetés nem éppen nagy gyakorlat, de manapság vezetni sem kell ahhoz, hogy az embert baleset érje.

2012. nov. 26. 17:14
 38/41 anonim ***** válasza:

Ráadásul csak azért, mert a legtöbb fiatal nem éppen csigalassúsággal és odafigyelve vezet, még nem mindenki ilyen.

Arról meg, hogy a síelés veszélyes, hát igen az, ahogy a bungee jumping, a hegymászás, de akár a focizás, vagy a kerékpározás is. Mégis töb millió ember csinálja, és még egyenlőre élnek.

2012. nov. 26. 17:16
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
#35-nek: Én 1 hónappal a 17. születésnapom után vizsgáztam, rá 2 hétre megkaptam a jogsimat, így a 19. életévem betöltése után egy hónappal már 2 éves volt a jogsim, mehettem bárhova, ha akartam volna, húzhattam volna utánfutót. Bőven lehet már neki 2 éves jogsija, és mehet külföldre. Miért kell egyből azt feltételezni, hogy hazudnak? Pláne, hogy csak Magyarországon belül mehetnének el valahová, ha nem lenne meg a kellő jogosítványa, a lánynak miért lenne jobb azt kamuzni, hogy Ausztriába megy, miközben csak az országban lesznek? És ki más vezetne, ha ketten mennek?
2012. nov. 26. 18:08
 40/41 anonim ***** válasza:
0%

"Mondjuk legalább nem valami szakadt kocsival mennének hanem a srác szüleinek a Porsche terepjárójával

(elég jól elvannak eresztve anyagilag)."

Magyarul annak ellenére, hogy a kérdésedre a 90% NEM-mel válaszolt,

te már régen eldöntötted, hogy elengeded a lányodat,

hiszen neked is tetszik, hogy egy gazdag pasit fogott ki magának.

De vajon ő fogta-e ki magának, avagy csak ő a srácnak az éppen aktuális játéka??

Elárulom neked, hogy a gazdag szülők másképpen gondolkodnak, mint te.

- Befizetik a gyereküket egy síelésre,

- Odaadják neki a Porschét, hogy hadd játsszon a gyerek,

- ...és vigye a lányodat is játszani...

Hadd élje ki magát az a fiúgyerek!

Azután majd ha talál magának újabb "játszótársat" a fiú,

neked kell megvigasztalni a 17 éves lányodat!!

2012. nov. 26. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!