Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a lányotokat?

Elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés

17 éves lányom 4 hónapja jár egy 19 éves sráccal. Télen elakarnak menni síelni Ausztriába.

Már előre félek tőle. Olyan fiatalok még.

A lányom még síelni sem tud. Meg kocsival mennének azokon a csúszós hegyi utakon.

Ti elengednétek? Légyszíves ne csak egy igent vagy nemet írj hanem indokold is meg.

2012. nov. 4. 15:02
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Amúgy ide mennének: [link] [link]

Itt amennyire utána jártam vannak kezdőknek való helyek is. A srác egyébként állítólag elég jól síel. A szüleivel kiskora óta mindig jártak síelni.

Én igazából a kocsival történő utazástól aggódok. Mondjuk legalább nem valami szakadt kocsival mennének hanem a srác szüleinek a Porsche terepjárójával (elég jól elvannak eresztve anyagilag).

2012. nov. 4. 15:45
 12/41 anonim ***** válasza:
55%
A srác mennyire érett, megbízható személyiség?
2012. nov. 4. 16:39
 13/41 anonim ***** válasza:
39%
Nem engedném el, lehet ügyes a srác és nem lenne semmi baj, de én félteném a kislányom... max. ha a srác szülei is mennének, de így kettecskén nem engedném el. Ha olyan jól el vannak eresztve anyagilag vihetnének Titeket is akkor meg lenne oldva a probléma :)
2012. nov. 4. 18:38
 14/41 anonim ***** válasza:
75%
Valahogy úgy gondolom, ezt a kérdést nem az anyuka írta ki. Ennek ellenére válaszom: NEM!
2012. nov. 4. 18:54
 15/41 anonim ***** válasza:
71%

Kettesben mennének? ha igen, akkor én elengedném. a fiatal sofőrök általában társaságban megbízhatatlanok, ha ketten mennek nincs oka produkálni magát. Motorral nem engedném el sehova. azért egy terepjáró elég megbízható. ha apuka oda meri adni a fiának, akkor elég megbízható sofőrnek tarthatja.

34/N

2012. nov. 4. 19:08
 16/41 A kérdező kommentje:

Elég érett megbízható srácnak gondolom.

Pont azért nem mennek a srác szülei mert kettesben akarnak menni.

14-es rosszul gondolod, hidd el.

2012. nov. 4. 19:33
 17/41 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ezt tényleg a szülő írta ki.

Egyébként, ha kettesben akarnak menni, akkor inkább menjenek wellness hétvégére valahová, vagy várost nézni.

Ha síelni szeretnének, akkor meg szülőkkel.

Szerintem ez elég elfogadható ajánlat.

18/L

2012. nov. 4. 19:37
 18/41 anonim ***** válasza:
53%
Akkor engedném, ha szervezett út lenne és csoporttal mennének. Hülyeség, hogy valaki azt írta, hogy "ne ott tanuljon meg síelni". Hát hol, könyörgöm, sivatagban? Minden síparadicsomban vannak oktatók, tanuló pályák, stb. Kocsival is akkor engedném el, ha a srác szüleivel mennének mondjuk és ők vezetnének. A csúszós utakon még én sem mernék vezetni, pedig azért van mögöttem néhány km. Igazából a srác is lehet, hogy 2 éve vezet, de akkor is félteném még őket. Szóval így nem, viszont felajánlanám nekik, hogy keressünk együtt egy szervezett síutat. Oda nyugodt szívvel engedném.
2012. nov. 4. 19:54
 19/41 anonim ***** válasza:
76%

Jaj emberek!:)

1. Az tényleg oltári nagy hülyeség, hogy ne ott tanuljon meg síelni. Hát hol máshol?

2. Nem értem a szervezett út mivel lenne biztonságosabb? Ott nem történhet baleset? Ott nem viselkedhet felelőtlenül?

3. Gondolom amíg lehet autópályán mennének. Az ugye télen sem gáz. Onnantól kezdve meg egy ausztriai síparadicsomba vezető út jobban karban van tartva mint bármely magyar út. Nem 5 centis jégpáncélokat meg 30 centis havat kell elképzelni az utakon. Aki járt már a sógoréknál az tudja miről beszélek.

4. Gondolom a srác apja nem a Tescoban veszi a téli gumit a Porschera mindegy csak óccsó legyen alapon. Így vélhetőleg a kocsi is alkalmas arra, hogy ezzel az úttal megbirkózzon. Nem hinném, hogy nagyobb veszélyben lenne ezen az úton a lány mint azok akik elmennek a rozzant Suzukival a szomszéd város discojába.

2012. nov. 4. 20:41
 20/41 anonim ***** válasza:
53%
Te kérdezted hogy elengednénk-e, a többség nemmel válaszolt, mert valamilyen szinten egy 19 éves sofőr akármilyen jó kocsija van, akkor is idegen országba menni, nem 10 km-re, télen... de a te felelősséged, én tuti nem merném bevállalni... (mikor nem egy olyan esetet hallok hogy apuci bmw-jével a 20 éves gyerek keresztbe állt a sima 2 sávos autóúton - persze sose a sofőr marad ott.)
2012. nov. 4. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!