Elengednétek a lányotokat?
17 éves lányom 4 hónapja jár egy 19 éves sráccal. Télen elakarnak menni síelni Ausztriába.
Már előre félek tőle. Olyan fiatalok még.
A lányom még síelni sem tud. Meg kocsival mennének azokon a csúszós hegyi utakon.
Ti elengednétek? Légyszíves ne csak egy igent vagy nemet írj hanem indokold is meg.
19 vagyok, totál liberális szülőkkel, tehát nem az elvi résszel van a bajom, de én sem engedném.
A síelés nem olyan dolog, amit egy 19 éves srác meg tudna tanítani, annak technikái vannak (legalábbis ha normálisan akar megtanulni az illető és nem a botra vánszorogva végigdöcögni a pályán). Nem véletlen vannak síoktatók.
A másik pedig, hogy lehet jó a kocsi, lehet jó sofőr a srác, de 19 évesen még tuti nem rendelkezik akkora rutinnal, hogy ilyen hosszú távot télen levezessen maximális odafigyeléssel. mi a balatonra is csak úgy mertünk elindulni békés megyéből, hogy a kocsiban 3 embernek volt jogsija.
ha kettesben akarnak lenni, arra sok más mód is van, ha síelni akarnak, menjenek szervezett csoporttal, ha kettesben akarnak síelni, várjanak pár évet:)
19L
A lányt sajnálnám mert nem mehet el de inkább sírjon egy hétig mint hogy .......... !! :((
De ha a fiú megbízható akkor mindenféleképpen igen !! :)
15 évesen jöttem össze a 22 éves barátommal, azóta már betöltöttem, de 15 évesen (4-5 hónapos kapcsolat) szintén sokat jártam le a barátomhoz Szolnokra, köztünk 250kilométer van, távkapcsolat. Szüleim picit vacilláltak, de végül is elengedtek.
Azóta 250km-ket vonatozom-buszozom egymagam, több átszállással, ráadásul még szlovákiából is vagyok.
Szerintem 17 évesen ez már megengedhető.
Én akkor engedném el a lányomat, ha ad1: megbízható lenne, ad2: nem egy 19 éves vezetne. Önmagában a baráttal/barátokkal való síelést nem feltétlen tiltanám. Lehet 19 évesen is nagyon jól vezetni, de nem hiszem, hogy ebben a korban meglenne a szükséges rutin a csúszos, téli szlalomutakhoz.
Szóval úgy, hogy a srác vezet nem engedném el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!