Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek a lányotokat?

Elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés

17 éves lányom 4 hónapja jár egy 19 éves sráccal. Télen elakarnak menni síelni Ausztriába.

Már előre félek tőle. Olyan fiatalok még.

A lányom még síelni sem tud. Meg kocsival mennének azokon a csúszós hegyi utakon.

Ti elengednétek? Légyszíves ne csak egy igent vagy nemet írj hanem indokold is meg.

2012. nov. 4. 15:02
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
36%
Nem engedném 17 évesen. Jóformán még gyerek...a 19 éves srác sem éppen felnőtt. Sieljenek itthon. Pár év múlva me menjenek, ha már tudnak ügyelni magukra. Lehet, hogy így sem esne bajuk, de ha mégis?!
2012. nov. 5. 07:16
 22/41 anonim válasza:
71%
a síeléstől nem kell féltened úgy se fognak nagyon síelni,inkább a melegbe fognak..... az utakon meg csak nem lesz semmi bajuk. egy 19 éves srác is tud normálisan vezetni, nem mindegyik idióta az utakon, vezetési tapasztalata gondolom már meg van egy ilyen úthoz ha már be merte vállalni
2012. nov. 6. 19:24
 23/41 anonim ***** válasza:
82%

19 vagyok, totál liberális szülőkkel, tehát nem az elvi résszel van a bajom, de én sem engedném.

A síelés nem olyan dolog, amit egy 19 éves srác meg tudna tanítani, annak technikái vannak (legalábbis ha normálisan akar megtanulni az illető és nem a botra vánszorogva végigdöcögni a pályán). Nem véletlen vannak síoktatók.

A másik pedig, hogy lehet jó a kocsi, lehet jó sofőr a srác, de 19 évesen még tuti nem rendelkezik akkora rutinnal, hogy ilyen hosszú távot télen levezessen maximális odafigyeléssel. mi a balatonra is csak úgy mertünk elindulni békés megyéből, hogy a kocsiban 3 embernek volt jogsija.

ha kettesben akarnak lenni, arra sok más mód is van, ha síelni akarnak, menjenek szervezett csoporttal, ha kettesben akarnak síelni, várjanak pár évet:)

19L

2012. nov. 6. 19:26
 24/41 Virág <3 válasza:
17%

A lányt sajnálnám mert nem mehet el de inkább sírjon egy hétig mint hogy .......... !! :((

De ha a fiú megbízható akkor mindenféleképpen igen !! :)

2012. nov. 6. 21:02
 25/41 anonim válasza:
49%

15 évesen jöttem össze a 22 éves barátommal, azóta már betöltöttem, de 15 évesen (4-5 hónapos kapcsolat) szintén sokat jártam le a barátomhoz Szolnokra, köztünk 250kilométer van, távkapcsolat. Szüleim picit vacilláltak, de végül is elengedtek.

Azóta 250km-ket vonatozom-buszozom egymagam, több átszállással, ráadásul még szlovákiából is vagyok.

Szerintem 17 évesen ez már megengedhető.

2012. nov. 6. 21:14
 26/41 anonim ***** válasza:
15%

Én akkor engedném el a lányomat, ha ad1: megbízható lenne, ad2: nem egy 19 éves vezetne. Önmagában a baráttal/barátokkal való síelést nem feltétlen tiltanám. Lehet 19 évesen is nagyon jól vezetni, de nem hiszem, hogy ebben a korban meglenne a szükséges rutin a csúszos, téli szlalomutakhoz.

Szóval úgy, hogy a srác vezet nem engedném el.

2012. nov. 19. 13:33
 27/41 anonim ***** válasza:
47%
kettesben, kiskorút, külföldre! SEMMIKÉPP!
2012. nov. 19. 13:51
 28/41 anonim ***** válasza:
73%
engem egyedül elengedtek 16 évesen Washingtonba, és semmi bajom nem lett
2012. nov. 19. 13:57
 29/41 anonim ***** válasza:
66%
előző vagyok. azt akarom mondani, hogy ha a lányod és a srác felelősségteljes, akkor miért ne? Csak arra hívd fel a figyelmét, hogy egy tapasztalthoz képest a kezdő síelő az nagyon-nagyon lassú, nagyon fáradt, nehogy megunja istápolni a srác, és egyedül hagyja a kék pályán átázva szenvedni.
2012. nov. 19. 15:54
 30/41 A kérdező kommentje:
Na végül nagy nehezen ellet engedve.
2012. nov. 22. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!