Ennyi étel mellett, hogy lehet éhezni? (Kép)
Anyám mindig zsarol,hogy ő éhezik. Hozzak neki kenyeret,meg olajat meg miegymást.
Benézetem a szekrénybe és ez kép tárult elém,legalább 4 kiló kenyér a szekrénybe egy része szárad másik része már kicsit penészes.Szóval van kenyér csak ba@sztat,hogy éhezik.
Miért kell ennyi kenyeret most kidobnom? Panelba lakunk,tehát még az állatok sem eszik meg.
Kérdés ennyi kenyér mellet hogy lehet,hogy éhezik?
Jajj de ellenszenvesnek tűnsz nekem, pedig zömében elég jó válaszokat kaptál!
Nem dühösnek kell lenni, hanem pl rákérdezni, hogy mért éhezik, ha ennyi étel van itthon!? Normálisan megbeszélni a dolgokat! Mindezek mellett így is napi szinten megfordulsz nála úgy vettem ki a szavaidból, akkor még is meddig tart kinyitni a szekrényt és a hűtőt, megnézni mi hiányzik mielőtt elmész bevásárolni?
A következő... én fiatal vagyok és szinte zabálok, de egy kiló kenyér rám is rámszáradna igen hamar, amit már nem szívesen eszek meg. Vigyél neki egy negyed vagy fél kiló kenyeret csak, az úgy talán elfogy.
Egyébként nekem is az a gyanúm, hogy itt valami mentális gond van és az ilyen embereknek nem tudod megmagyarázni, hogy hát de ott van a kaja... A nagyim is ilyen volt. Betáraztunk neki mindig mindent, hogy csak melegítenie kelljen, még is három naponta hívott, hogy elfogyott minden kajája. Átmentem, kinyitottam a hűtőjét és tele volt... Amikor mondtam, hogy dehát mennyi kaja van itt, akkor közölte, hogy ezt biztos most hoztam, mert itt nem volt eddig semmi.
Egyébként nyugodtan leülhetsz vele beszélgetni, hogy írjon neked bevásárló listát és igen is adjon rá pénzt, mert nem sajnálsz tőle egy-egy kiló kenyeret, de sokkal többet te sem tehetsz meg!
Amikor én a gyerekeimnek az tanítom,hogy az ételt nem dobjuk ki,akkor ezt anyától sem tűröm.
Már leírtam,hogy az időmből mire telik. Most voltam nála és ahelyett ,hogy evett volna amit vittem be rakta a hűtőbe és azt mondta,majd meg eszi vacsorára,mert akkor én nem hozok neki úgyse semmit.
Na most betelt a pohár.A parizert most dobtam ki ,,mert már nyálkás volt ki sem csomagolta.A zöldpaprika fonnyadtan,ahhoz sem nyúlt hozzá,hát mit szeretne enni? Nekünk sem jut különleges ételre.Különben meg a nyugdíjával mit csinál? Mert ahhoz semmi közöm.minimum marad neki 50 000 kajára azon felül,hogy én etetem.Gyerekeimnek 1 csokit nem vesz.
Nekem is vannak problémáim.
Az anyukáddal valami nincs rendben, ez biztos! Hidd csak el!
Ebben az esetben pedig kár haragudnod rá, önhibáján kívül ilyen, ennek ellenére azt is megértem, hogy ez neked mennyire frusztráló!
Szerintem beszélj a házi orvosával és kérd ki a véleményét!
Kitartást és kívánok mielőbbi gyógyulást az Anyukádnak is!
Nagyon megértelek! Nekem is van ilyen rokonom. Ő is sorra dobálja ki az ételeket, ő is vesz magának, mi is viszünk neki, sőt a szomszédok is sokszor megszánják. Mindent csak betesz a hűtőbe, aztán nincs kedve mégsem azt enni, így szép lassan minden megromlik. A hűtőt még soha nem takarította ki (amíg éltek, a szülei csinálták, azóta mi). Ő is állandóan azzal jön, hogy nincs mit ennie, nincs pénze... Persze az összes szomszéd őt sajnálja és minket szíd, mert szegény rászorulót nem támogatjuk. Azt persze senkinek nem mondja el, hogy a legutóbb egy 2kg-os sertéscombot dobtam ki a hűtőjéből, mert már kezdett zöldülni.
Eleinte féltettük, hogy ha ennyire nem eszik akkor mi lesz vele, de kiderült, hogy "titokban" minden nap rendel a munkahelyére kaját, ott azt mondja, hogy az egyik idős szomszédjának hozza. Az ételt otthon eszi meg, majd reggel útközben az egyik megálló szemetesébe dobja ki a csomagolást.
Ez már sok-sok éve megy így. Eddig még mi sem találtuk meg a megoldást. A háziorvosa szerint ez nem probléma, csak így próbál a figyelem középpontjába kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!