Nagyon féltem a férjem! Mit tehetnék?
A férjem motorozik és nagyon féltem, hogy baj történik vele.
Rengeteget jár motorozni a baráti társaságával. Sportmotorjaik vannak. A férjemnek egy Hayabusa és valami félelmetes tempókban szoktak közlekedni. Nagyon féltem, hogy egyszer lesz egy nagy balesete és meghal.
Ott van előtte egy csomó elrettentő példa. A bátyja motorbalesetben halt meg. Az egyik barátja szintén. Neki is volt már pár balesete. Tele van titánnal meg platinával. Meg szinte minden barátjának volt már komolyabb esése. Mégse tanul belőle. Gyerek kora óta motorozik, azt mondja ez egy életforma. Kijelentette, hogy csak akkor fogja abba hagyni, hogyha belehal vagy ha tolószékbe kerül. Nem érdekli semmi következmény, csak az, hogy motorozhasson. Amikor próbálok vele beszélni, hogy hagyja abba vagy legalább kevesebbet motorozzon azt mondja, hogy motorozás közben érzi igazán, hogy él. Meg ezt az érzést én nem érthetem és amúgy is hagyjam békén. Meg minden elöl a motorozásba menekül. Mondjuk például vitatkozunk valamin akkor fogja magát felül a motorra és elmegy "levezetni a feszültséget".
Ezt a mentalitást még valahol megis értem egy egyedül álló fiatal embernél. De nem egy 35 éves családos gyerekes embernél aki amúgy a hétköznapokban egy komoly felelősség teljes ember. Ő már nem csak maga iránt tartozik felelősséggel, de irántunk is. Úgy rettegek, hogy történik vele valami. Mindig mikor elmegy itthonról egész addig amíg haza nem ér pokol az életem. Mindig arra gondolok vajon mi történhet éppen.
Szerintetek van rá esély, hogy abbahagyja ezt? Vagy az ilyen motorosok vannak annyira "örültek", hogy soha nem hagyják abba? Törődjek bele, hogy ő ilyen?
"Motorra ülsz, ha ideges vagy,
Motorra ülsz, ha bánatod van,
Motorra ülsz, ha csak szabad akarsz lenni,
És ha motorra ülsz, megnyílik előtted egy más világ..."
9:48-as ezen a képen sehol nem látom a családot. Akkor is szabad vagy, ha szabad akaratodból élsz családos emberként, az ő jövőjüket is szem előtt tartva.
Kérdező! Én 20 évet éltem le egy ilyen szabad ember, nagy motoros mellett. Felnőttek a gyerekek, aztán közöltem, most már én akarok szabad ember lenni. Előbb kellett volna. Még egyszer nem csinálnám végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!