Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális hogy anyu elmesélte...

Normális hogy anyu elmesélte a drogos múltját?

Figyelt kérdés

2 hete elfogott a rendőrség. Kipróbáltam néhány kábítószert.(Lehet szidni,a te gyereked is meg fogja tenni)

Eljött anyu értem a rendőrségre és feltűnően nyugodt volt.

Hazamentünk leültetett és elkezdett velem beszélgetni.

Elmesélte,hogy ő is ismeri ezt a világot 17-20 éves koráig drogozott és hogy tudja mennyire ki tudja fordítani magából az embert.

Ő akkor hagyta abba amikor megismerte aput. (Ennek 22 éve) és azóta eszébe sem jutna.

Meg azt is elmesélte hogy volt egy iszonyatos rossz élménye amikor majdnem meghalt mert hallucinált valamit és meg akart halni.Azt is elmesélte kikkel csinálta (most több gyerekes családanyák) meg hogy milyen bulikba jártak.

Nekem nagyon meglepő hogy ilyen "jól" kezelte a helyzetet és nem csinált fesztivált.

Te el fogod/mernéd a gyerekednek mondani az ilyen múltad?

20/L

2012. nov. 3. 23:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
49%
van valami ebben. nekem sose tiltottak igazan, nem is beszeltek rola soha. persze ki is probaltam. nem is akadt ki anyam mikor kiderult, nagyon modernul fogta fel az egeszet, nekem magamnak kellett megjonni az eszemnek ra hogy ne csinaljam. o azt vallja hogy kar valamit megtiltani mert minel jobban tiltjuk annal jobban csinalja a gyerek ami egy nagy marhasag. utolag orulnek neki ha szigorubb lett volna
2012. nov. 3. 23:31
 12/27 anonim ***** válasza:
84%
A hatás elmaradt. A "te gyereked is meg fogja tenni" kijelentés felelősséghárítás, mintha mindenki kötelezően ki kellene próbáljon valamilyen kábítószert.
2012. nov. 3. 23:42
 13/27 anonim ***** válasza:
82%
Már elnézést, én magam is valakinek a gyereke vagyok és sosem próbáltam ki és nem is fogom. Ne magadból indulj ki. Amúgy igen, szerintem tök normális az anyukád (már ha nem nézzük hogy drogozott, mert azt elitélem), bevállalja amit tett és nem őrjöng meg bánt. Különben is nagykorú vagy már. Biztos elmondanám, ha ilyen történne de én sosem fogok drogozni, piálni, cigizni vagy ehhez hasonlókat. És azért a gyerekem is próbálom majd úgy nevelni, hogy neki se ilyenekre fájjon a foga.
2012. nov. 3. 23:47
 14/27 A kérdező kommentje:
Nem mondom hogy nem fogom néha csinálni, de viszont haza merek jönni,nem kell 3 napig barátnőnél lenni stb..
2012. nov. 3. 23:49
 15/27 anonim ***** válasza:
79%

Az én apám drogozott, meg ivott, ezért is mentek szét anyuval.

Nem ő, hanem anyu mesélt anno arról, hogy milyen volt, mikor elmentek egy rendezvényre, apám meg valami szart kapott az egyik haverjától, amit bevett és majdnem elvitte a mentő. Nekem ez baromi gusztustalan volt.

Nem leszek álszent, nekem is volt olyan időszakom 18-19 éves koromban, mikor megfordult a fejemben, mert baromi szarul éreztem magam a bőrömben. De féltem megtenni és soha nem is fogom, mert apámra és az ő elcseszett életére gondoltam.

Ha viszont mégis lenne egy ilyen múltam, elmondanám a gyerekemnek, hogy tanuljon az én hibámból és legyen előtte egy példa, akire semmi esetre sem kéne hasonlítania.

2012. nov. 3. 23:50
 16/27 anonim ***** válasza:
74%
Most komolyan hogy lehetnek ilyen emberek? Miért nem lehet elhinni, hogy valaki valóban nem vágyik ilyen szerekre? Miért csak 'álszent meg' meg "majd a te gyereked is kipróbálja' lehet az opció??
2012. nov. 3. 23:53
 17/27 anonim ***** válasza:
57%

OFF: "Annyit fűznék hozzá, hogy nem az én gyerekem nem fogja kipróbálni a drogot. Én se tettem, vajon miért is, hmm, lehet, hogy azért, mert normálisan neveltek?" Én meg ehhez annyit fűznék hozzá, hogy engem is teljesen normálisan neveltek, és normális ember is lett belőlem, de az én kezemben is volt füves cigi. Más nem, de a füves cigit kipróbáltam, mert kíváncsi voltam rá, hogy milyen. Nem szoktam rá, az volt az első, és az utolsó, de megtörtént. Más a keményebb drogokra kíváncsi, én azokra nem voltam. Velem is elbeszélgettek ezekről a dolgokról, édesapám orvos, elég jól el tudta mondani, hogy melyiktől mi bajom lehet, és hány embert látott meghalni a drogok miatt. Ettől függetlenül kipróbáltam és kész. Azóta én is lediplomáztam, családalapításra készülök, normális életet élek.

ON: Mivel ezt az egy szál füves cigit nem mondanám "ilyen múltnak", nem valószínű, hogy erről valaha is beszélni fogok a gyerekeimnek, de szerintem teljesen jó édesanyád hozzáállása. Ez olyan, mint a dohányzás. Az én szüleim is cigiznek, és nekem is volt olyan időszakom, 1-2 év, míg dohányoztam. Persze elmondták, hogy "nem egészséges, töttörö", de mikor visszakérdeztem, hogy akkor ők miért szívják, ráadásul az orvos édesapám is, onnantól kezdve nem szóltak rá semmit, mert látták, hogy nincs értelme tiltani, ha én is ezt látom tőlük. Édesanyádnak se sok joga lett volna leszidni a szerek kipróbálása miatt, ha egyszer ő évekig drogozott... Bár a rendőrségre kerülés miatt már lehet, hogy egy kicsit bedurrant volna az agyam.

2012. nov. 4. 00:15
 18/27 anonim ***** válasza:
63%
Ja! Tehát a "jól kezelte a helyzetet" azt jelenti, hogy nem üvöltözött, továbbra is főz, mos rád, de lesz@rja, mit csinálsz?
2012. nov. 4. 00:16
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az jó dolog, hogy mesélt róla, az kevésbé, hogy te most drogozol, ráadásul olyan szinten, hogy rendőrségi ügybe keveredsz... Ne csináld így, vigyázz jobban magadra! Anyád az élő példa rá, hogy abba lehet hagyni, te is megmutathatnád, hogy képes vagy rá.
2012. nov. 4. 00:18
 20/27 anonim ***** válasza:
83%

Nincs mit mesélnem a múltamról gyerekemnek, ugyanis még csak füves cigi sem volt a kezemben (na jó, egyszer megszagoltam magát a füvet, amikor a padtársam behozott, gusztustalan szaga van), sosem dohányoztam, és sosem részegedtem le. Ellenben EÜ-s vagyok, ahogy a párom is, van néhány cifra történetünk (én koraszülött intenzíven dolgoztam, a drogos anya csecsemője a legszörnyűbb jelenség). Szóval igyekszem hiteles példaként állni a majdani gyerekeim előtt. Hogy kipróbálja-e majd? Fogalmam sincs, remélem követi az én példámat, ahogy én is tettem anyámét. Neked pedig lehetne több eszed kérdező, anyád nem azért tálalt ki, hogy folytasd!

21/L

2012. nov. 4. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!