Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene csinálnom ahhoz...

Mit kellene csinálnom ahhoz hogy megmaradjon az a pénzem, amit autógyűjtésre félre tettem? Ez borzasztó hogy mindig kérnek belőle hitelbe!

Figyelt kérdés

Az egész utcából hozzám járnak hitelbe pénzt kérni,rokonok,mondván azt hogy majd megadják az ígért napon.anyám is állandóan húzza az orrát ha nem adok neki,amikor elkölti a haza adott pénzt.( amit haza adok a családi kasszába.Tehát amikor elfogy amit haza adtam, akkor megcélozza azt a pénzemet amit gyűjtök autóra,úgy mint a rokonok is!Ezzel nem is volna gond, hogy megadják csak nekem nem mindegy hogy mikor.Meg egyébként is! Hagyjanak már engem békén,állandóan csak a pénzt kérik tőlem!soha nem fogják be fejezni?

Ha meg nem adok nekik, szidnak a hátam mögött,komolyan mondom be fogok kattanni.Segítsen már valaki hogy,hogy szabaduljak meg a pénzemtől úgy,hogy meg is maradjon,de ne tudjanak elvenni belőle??

Nem lehet valahova befektetni vagy ilyesmi? Ahova ingyen be lehet tenni meg ingyen majd ki is hozni amikor szükség lesz rá? Ez valami katasztrófa. 150.000 forintért akarok autót venni,természetesen használtat,de szép állapotút.Van, mert néztem,most is vannak fent hirdetve ilyen autók.Na de még erre költeni kell hogy elhozzam,,mindenki tudja.Üzembentartóira :20.000 ft,eredetvizsga: 20.000 ft, Biztosítás és a többi...

Jelenleg van 100.000 forintom.Össze jött egy jó meló is,kettőnknek bnőmmel,persze ebből is haza is adunk,meg kitartás a következő hónapra,meg anyám tyúkja...

Tehát a pénz meg lesz az autóra...de! csak abban az esetben ha "meg tudok tőle szabadulni" hogy ne járjanak a nyakamra,és ne húzza anyám se rám az orrát!Pedig én haza adom ami kell a családi kasszába, tele van már a f_szom az egész szituációval.Segítsetek kérlek...

2012. nov. 3. 10:03
1 2 3
 21/22 Septimius ***** válasza:

:D Bankban lekötni a pénzt a legegyszerűbb a világon! És ebben a helyzetben a legjobb, amit tehetsz.

- Annyit kell csinálnod, hogy választasz egy bankot (Cib bank, Raiffeisen, akármelyikhez).

- Amikor bemész, húznod kell egy számot, hogy hányadik vagy a sorban. Megnyomod a kis képernyőn a megtakarítás/lakossági számlanyitás gombot, de a biztonsági őr segít neked, ha nem igazodsz ki a gépen. Kiad egy kis papírcetlit, amin egy szám van, mondjuk 224. - Ha látod, hogy egy asztal felett mutatják a 224-es számot, az azt jelenti, hogy téged várnak oda.

- Leülsz és ennyit mondasz: Jó napot kívánok, le szeretnék kötni 100 ezer forintot 6 hónapra.

- A pénztáros átveszi tőled a pénzt, leszámolja, igazolja. Elkérik a személyidet és a lakcímkártyád, úgyhogy ezeket vidd magaddal. Ad egy papírt, amin rajta van minden adatod és a lekötés összege.

- Akármi más ajánlatot tesz, te csak udvariasan mondj mindenre nemet, mert mindig szoktak ajánlgatni mindenféle akciós dolgot, amivel gyakran megszívja az ember (lásd devizahitel.)

- Csak mondd azt, hogy köszönöm, én csak le szeretném kötni 6 hónapra a pénzem, mást nem akarok.

- 6 hónap után visszamész a bankba, és kiveheted a pénzed, vagy ugyanezt eljátszod előről és újabb 6 hónapra lekötöd.

A dolgon csak nyerhetsz, mivel a pénzed kamatozni fog - ez azt jelenti, hogy a bank fizet neked azért, mert 6 hónapon keresztül használhatta a pénzedet. Ez kb. 3%-os emelkedés lesz, azaz 6 hónap múlva 103 ezer ftot vehetsz ki. A helyedben a rokonoknak meg azt mondanám, hogy nincs már meg a pénzem, elittam, új telefont vettem, elkártyáztam, bármi! Nagyon fontos, hogy ne tudják meg, hogy lekötötted, mert ha látják, hogy jól bánsz a pénzeddel, akkor még jobban rádszállnak! Szépen titkold csak el a vagyonkádat, csinálj úgy, mintha te is tékozló lennél, mint ők. Szomorú, de nincs más megoldás az ilyen emberek ellen!

2012. nov. 4. 10:25
 22/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm megértéseteket, megfelelő empátiával rendelkeztek azt látom :D Nagyon köszönöm. :)
2012. nov. 4. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!