Érdemes lenne ezért otthagynom az egyetemet? Családom tuti rossz szemmel nézne rám, ha otthagynám
Történet:elég sok minden érdekelt kiskoromtól kezdve,állatorvos,vagy mozdonyvezető szerettem volna lenni,állatorvosira sajnos nem vettek fel,mozdonyvezetőnek az egészségi állapotom miatt nem mehetek.Mindenki azt beszélte körülöttem,hogy fontos a diploma,eztán unszolásra jelentkeztem egy büfé szakra,első évben még tetszett is,de most kezdek ráébredni,hogy ezzel a diplomával max munkanélküli leszek,elkezdtem úszóedzésekre járni,edzőm azt mondta,h lehet belőlem jövőre versenyúszó,ha kitartóan,heti ötször járok edzésre,de ebben az esetben ott kéne hagynom a sulit,bevallom,az úszás jobban érdekel,meg asport,mint a suli,és szeretném,ha ez összejönne,ha már egyszer vasutasnak nem mehettem.Mit tennétek ilyen esetben?
21/l
Hát ez tényleg nem tűnik valami szupernek, gondolom, sok törit, művtörit, meg föcit tanultok, amit egy értelmesebb ember otthon is át tud rágni pár olvasás után, ha kivesz egy könyvet. Nekem az volt szempont anno, hogy olyat tanuljak, amit egyedül nem tudok megtanulni. Például a felvételihez nekem baromi tájékozottá kellett válnom képzőművészetből, irodalomból, zenetörténetből és töriből és fel is vettek. Úgy voltam vele, hogy na pont emiatt nem jelentkeztem volna mondjuk bölcsész szakra, ahol tulajdonképpen azt tanulják, amit az ember maga is meg tud autodidakta módon.
Az én eü-s szakom is tele volt mindenféle gyökérrel, akik nem tudtak megírni 2-esre egy anatómia zh-t többszöri próbálkozás után se. És ilyenek kerülnek be a kórházakba. Na mindegy.
Szerintem válts, a szüleid biztos megértik, ha elmondod, hogy mit miért teszel. Viszont ne az úszásra tegyél fel mindent, mert azért akárki akármit mond, egy diploma, vagy legalább egy OKJ elvégzése szükséges a mai világban. Biztosítsd be magad valami hasznossal, nem tudom, van-e nyelvvizsgád, de azt sem ártana letenni, okj-k között pedig a szakmenedzseri képzések azok, amikkel elég könnyen kapsz munkát és 2 év alatt elvégezhetők.
Az úszásból nem fogsz megélni, ezt előre lehet sajna borítékolni, vagy ha valami csoda folytán még is, akkorsem örökre, márpedig akkor sem árt valamit enni, ha a sportolói karriered befuccsol. Ha megnézem a legtöbb olimpikon sem csak a sportra alapoz, mert egyszer annak vége lesz. Tanulnak mellette.
Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb szakot választottad, de akkor sem hagynám teljesen ott a sulit, max átjelentkeznék máshova.
Egyébként megkérdezhetem, hogy milyen az egészségügyi állapotod, hogy vasutasnak nem mehettél, de versenyúszónak igen? Azért ott is kemény sportorvosi követelményeknek kell megfelelni!
Ha sportoló akarsz lenni, a Testnevelési főiskolára miért nem gondolsz?
késöbbiekben lehetnél edző vagy mittomén ha kiöregedtél a versenyszerű úszásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!