Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki albérletben...

Van itt olyan, aki albérletben él a családjával? Így alakult, vagy nem is akartok egyelőre saját házat/lakást?

Figyelt kérdés
Elsősorban azokra gondolok, akik összeköltöztek, de nem tudtak még lakást venni, de mégis bevállaltak egy gyereket. Nálunk hasonló a helyzet. Júniusban házasodtunk, decemberben lesz 5 éve, hogy albérletben lakunk. Mostmár szeretnénk babát, tavaszra tervezzünk az első próbálgatásokat! Na mármost nulla, tehát 0 db megtakarításunk van. A férjemnek van egy életbiztosítása, viszont az még 7 év, mire lejár. Akarunk elkezdeni egy megtakarítást lakásra, de azok is minimum 4,5 éves futamidejűek. Munkánk van, legalább is egyelőre úgy néz ki, hogy tartósan, ő 5 éve én másfél éve dolgozom ugyanott. És nem szeretnénk addig várni, amíg lakás lesz, mert akkor sosem lesz gyerek. Mások is vannak így? Előre köszönöm a válaszokat!

2012. okt. 30. 15:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
nem persze nem tehetne ki rögtön de akkor is minden cuccal tovább állni + egy kisbabával azt sem tudod milyen főbérlőhöz....és akár mit is csinálsz a lakáson valahol elcseszett pénz mert a főbérlőnek lesz jobb ha javítgatod....lelakottban meg persze hogy nem élsz főleg gyerekkel....
2012. okt. 30. 19:55
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Én, apámmal. 23 éve már... nem érdekli a saját lakás, inkább iszik helyette...

23/L

2012. okt. 30. 22:27
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok: köszi a választ, így már értem, másfél év alatt tényleg lehet már gyűjtögetni:) Meg pl. ha van a rokonságban aki tud cuccokat adni, azzal is lehet spórolni, mi 4 gyerek után kapunk ruhát, vszeg nem kell majd venni:) Pénteken megyünk új albit nézni, mert jobb beosztásút szeretnénk a baba miatt. Drukkoljatok majd, mert úgy néz ki, hogy ez az álomalbink:)
2012. okt. 31. 08:39
 14/16 anonim ***** válasza:
57%

Bérlakás, bérbeadó, bérlő, és NEM albérlet, főbérlő, albérlő. A bérbeadó üzletfél és nem FŐnök, a bérlő üzletfél és nem ALattvaló.

Írásos bérleti szerződésed legyen, különben nem tudsz mire támaszkodni egy jogvitában. Egyébként is kötelező.

Sajnos a magyar bérbeadók kultúrája a béka feneke alatt van (kevés kivétellel), és például természetesnek tartják, hogy ők akkor mondanak fel, amikor akarnak. Mondván, hogy az az ő lakásuk (tévedés! amíg a bérlő benne lakik, addig jogilag a bérlő lakása! a bérlőt illeti meg a birtokvédelem.) Tőlünk nyugatabbra, kulturáltabb helyeken a bérbeadónak csak bizonyos speciális esetekben van joga felmondani, ha egyáltalán. Amíg a bérlő nem sérti meg a szerződést, addig a bérbeadónak nincs joga abból kihátrálni!

A magyar törvények alapján sem "tehet ki" a bérbeadó bármikor. A bérbeadó felmondása esetén a felmondási idő nem lehet rövidebb három hónapnál:

[link]

"A bérbeadó a határozatlan időre szóló szerződést - ha a felek másképpen nem állapodtak meg - írásban, cserelakás és a 24. § (1) bekezdésének a)-d) pontjaiban meghatározott okok fennállása nélkül is felmondhatja a hónap utolsó napjára; a felmondási idő azonban nem lehet rövidebb három hónapnál."

Ezzel ellentétes megállapodás érvénytelen.

Ha a bérbeadó felmond, ki kell várnia a három hónap felmondási időt. Amíg a bérlő önszántából ki nem költözik, addig övé a lakás. Ha a bérbeadó bepróbálkozik zárcserével, önhatalmú kilakoltatással (akár a felmondási időn túl is!), magánlaksértést követ el és büntethetővé teszi magát, a bérlő pedig birtokvédelmet kérhet.

2012. okt. 31. 10:04
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!10 éve élünk együtt a párommal albérletben.A kislányunk is ide született.saját lakásra nincs lehetőségünk,lakáshitelt nem is tudnánk,de nem is akarnánk felvenni!Isten ments!... Nem egy hiteles ismerősünk járt pórul a lakáshitellel és mentek vissza albérletbe.És nyomorogni sem akarok öreg koromig!Akkor inkább albérlet! A párom külföldön dolgozik,azon vagyunk,hogy ott telepedjünk le.Ez ami most itt folyik Magyarországon kész öngyilkosság... :/ Haladni,pénzt félretenni itt nem lehet sajnos .(Tisztelet a kivételnek)Saját lakáshoz jutni itt manapság nagyon nehéz... szinte lehetetlen.Én már nem is görcsölök ezen.
2012. nov. 3. 08:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi szerencsére tudunk félretenni az albérlet mellett. ismerősöket megkérdeztünk mennyi hitelt vettek fel, mennyi a kamat, hány évig fizetik stb... Hát elég durva dolgokat mondtak, pl. felvettek 6 milliót de 12 milliót kell visszafizetni.... Szóval nem hiszem hogy drágább lenne albérletet fizetni, mint banki kamatokat. Inkább várunk, amíg lesz annyi pénzünk, amiből vehetünk egy hitelmentes lakást. Sőt most jobb is, hogy albérletben laktunk, mert munkahelyi változások miatt máshova kellett költöznünk. Saját lakással nem tudom hogy oldottuk volna meg. Biztos nem hagytam volna ott a saját bútoraim stb... albérlőknek.
2012. nov. 5. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!