Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám nem engedi hogy nyelvek...

Apukám nem engedi hogy nyelveket tanuljak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hello.Talán nagyon egyszerűnek tűnik ez a kérdés de mégse az.

Az angol elég jól megy,van közepem és akarja hogy legyen felsőm,azt én is szeretném és dolgozok rajta.Csak az a baj hogy nem akarja hogy más nyelvet is tanuljak.

Középsulis vagyok,kiencedikes.

Francia a második nyelvem amit nagyon szeretek,azt is csak azért engedi mert hát kell két nyelv,és oké legyen.

De én csak nyelvekhez értek,szinte semmi máshoz,és ezekkel akarok elhelyezkedni.

Az orosznak kifejezetten ellene van,ami nagyon fájt néha mert nem az a baja az orosszal hogy suliban utáltatták meg vele,hanem ő alapból onnan jött,tud is oroszul,viszont csak a régi országot látja és ,,el akar a nyelvtől választani" ami viszont a vérem egy része tehát jó hogy hiányzik.És másnak mindig segítenének a szülei ha tudnak,tudnának,nekem meg nem segít.

Mellesleg angolba is segíthetett volna mert azt is tanult de igazából abba se segített sokat.

És azt mondja hogy nincs nekem ahhoz tehetségem hogy 6 nyelvet tudjak.Pedig nagyon is van és imádom a nyelveket amiket tanulok.

Eddig a németet mondta nagyon,ami nem tetszett,de már a németet is nagyon megszerettem,amit nem tanulok ugyan de később szeretném megtanulni.Tényleg jó a nyelvérzékem viszont ő azt hiszi hogy nincs tehetségem és hogy elég az angol,de angolul már minden értelmes ember tud.

Mellesleg,addig nem nagyon engedne mást tanulni amíg angol felső nincs,pedig 14-15 évesen az is mázli hogy közép van és tényleg tudom.Az angolt is szeretem,és az is jól megy,tehát nincs vele bajom.És én nem egyszerre tanulnék 6 nyelvet de azt mondja hogy össze fogom keverni -.-

Szerintetek milyen ez a felfogás?Vajon ugyanúgy megtanulhatom a nyyelveket ennek ellenére?Mert máshoz tényleg nem értek,szóval kb ebből áll a jövőm nagyrészt.

Titeket is bántana a helyemben?

Főleg akkor bánt ha pl egy osztálytársamnak segítenek,vagy tud egy olyan nyelvet amit elvileg én is tudhatnék csak hát szerencsétlen vagyok.

Angolból különtanárhoz járok,franciából anya segít ,oroszba is segít de az nem lesz végig elég mert hát ő is felejtett,ő suliba tanulta.

Elnézést ha hosszú csak érdekelnek a vélemények.Már mióta foglalkoztat a kérdés.

2012. okt. 28. 19:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

A tanár az nem tudom mennyi lenne,de mondjuk az angolra is kifizették a pénzt.Szóval talán nem az az oka,igazából az orosz elől alapból ,,elzár" engem.

A többivel kicsit könnyebb a helyzet.

2012. okt. 28. 20:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
akkor az oroszt halaszd későbbre. egyetemen majd tanulsz, ha mást nem ösztöndíjból, diákmunkából kifizeted a tanárt.
2012. okt. 28. 21:47
 13/18 anonim ***** válasza:
38%

1. Kilencedikesként nem kell halmozni a nyelveket. Normális, hogy nem értesz semmihez, hiszen nem jártál egyetemre és nincs szakmád sem. Viszont ha a sok nyelv a többi tárgy rovására megy, tényleg nem fogsz érteni semmihez. Két nyelv bőven elég teher egy középiskolásnak.

2. No meg aztán először a magyart kéne megtanulni...

2012. okt. 28. 22:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem meg letöltheted pl a rosetta stone-t és tanulhatsz egyedül...aztán majd ha dolgozol a keresetedet nyelvtanárra költöd és ennyi.
2012. okt. 29. 11:35
 15/18 A kérdező kommentje:

Utolsó:ez is jó ötlet

Mellesleg tegnap közbe azt mondta hogy csak tegyem le az angol felsőfokot aztán tanuljak utána oroszul.

Mondjuk elég szép lenne,de nem is tudom hogy tényleg megengedné-e,de ha mázlim van akkor igen.

Tulajdonképpen azt még jobban el tudnám képzelni hogy elfogadja,de ha támogatná is akkor az már még jobb lenne.

De lehet csak mondja.

2012. okt. 29. 12:01
 16/18 A kérdező kommentje:
ja,és azt hogy ,,közbe" azt úgy értettem hogy ez után a kis vita után mondjuk egy félórával vagy órával.
2012. okt. 29. 12:02
 17/18 anonim ***** válasza:
te nem az a lány vagy, aki nem régiben megkérdezte, hogy lehetne-e modell? ő is azt mondta, hogy félig orosz :D
2012. okt. 29. 22:08
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem én vagyok ;D
2012. okt. 30. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!