Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám nem engedi hogy nyelvek...

Apukám nem engedi hogy nyelveket tanuljak. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hello.Talán nagyon egyszerűnek tűnik ez a kérdés de mégse az.

Az angol elég jól megy,van közepem és akarja hogy legyen felsőm,azt én is szeretném és dolgozok rajta.Csak az a baj hogy nem akarja hogy más nyelvet is tanuljak.

Középsulis vagyok,kiencedikes.

Francia a második nyelvem amit nagyon szeretek,azt is csak azért engedi mert hát kell két nyelv,és oké legyen.

De én csak nyelvekhez értek,szinte semmi máshoz,és ezekkel akarok elhelyezkedni.

Az orosznak kifejezetten ellene van,ami nagyon fájt néha mert nem az a baja az orosszal hogy suliban utáltatták meg vele,hanem ő alapból onnan jött,tud is oroszul,viszont csak a régi országot látja és ,,el akar a nyelvtől választani" ami viszont a vérem egy része tehát jó hogy hiányzik.És másnak mindig segítenének a szülei ha tudnak,tudnának,nekem meg nem segít.

Mellesleg angolba is segíthetett volna mert azt is tanult de igazából abba se segített sokat.

És azt mondja hogy nincs nekem ahhoz tehetségem hogy 6 nyelvet tudjak.Pedig nagyon is van és imádom a nyelveket amiket tanulok.

Eddig a németet mondta nagyon,ami nem tetszett,de már a németet is nagyon megszerettem,amit nem tanulok ugyan de később szeretném megtanulni.Tényleg jó a nyelvérzékem viszont ő azt hiszi hogy nincs tehetségem és hogy elég az angol,de angolul már minden értelmes ember tud.

Mellesleg,addig nem nagyon engedne mást tanulni amíg angol felső nincs,pedig 14-15 évesen az is mázli hogy közép van és tényleg tudom.Az angolt is szeretem,és az is jól megy,tehát nincs vele bajom.És én nem egyszerre tanulnék 6 nyelvet de azt mondja hogy össze fogom keverni -.-

Szerintetek milyen ez a felfogás?Vajon ugyanúgy megtanulhatom a nyyelveket ennek ellenére?Mert máshoz tényleg nem értek,szóval kb ebből áll a jövőm nagyrészt.

Titeket is bántana a helyemben?

Főleg akkor bánt ha pl egy osztálytársamnak segítenek,vagy tud egy olyan nyelvet amit elvileg én is tudhatnék csak hát szerencsétlen vagyok.

Angolból különtanárhoz járok,franciából anya segít ,oroszba is segít de az nem lesz végig elég mert hát ő is felejtett,ő suliba tanulta.

Elnézést ha hosszú csak érdekelnek a vélemények.Már mióta foglalkoztat a kérdés.

2012. okt. 28. 19:47
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Mégegyszer elnézést kérek a hosszúság miatt.

És higyjétek el hogy ez nem hiszti tényleg.

Esetleg más tini aki ebben a szituban van szintén?

2012. okt. 28. 19:51
 2/18 anonim ***** válasza:
94%

szia! Nálam is ugyanez volt a helyzet. 12 évig tanultam németet, és anyuék nem engedték, hogy angolt is tanuljak, mondván, akkor elhanyagolom a németet, és keverni fogom őket, stb...

Teljesen titokban, a tudtuk nélkül tanultam meg angolul, pedig akkoriban még nem volt internet sem. Most már felsőfokon beszélem.

Ugyanígy tanultam meg törökül is. Azt is már folyékonyan beszélem.

Ne kösd az orrukra. Sikerülni fog. :)

2012. okt. 28. 19:55
 3/18 anonim ***** válasza:
72%
Otthon leszülsz szabadidődben és tanulsz mit kell ezen engedni vagy nem engedni?
2012. okt. 28. 19:56
 4/18 A kérdező kommentje:

Első:nagyon szépen köszi hogy leírtad a példádat :)

Szerintem tiszteletre méltó amit tettél :)

Viszont nekem inkább apukám ilyen,de engem zavar mert nem bírja megérteni hogy manapság az angol nem minden.

Tudok otthon tanulni de egy idő után mindenképp kell majd a tanár és hogy ahhoz mit szólna az megint jó kérdés.

De alapból ez a felfogás szerintem nagyon nem jó.

2012. okt. 28. 20:07
 5/18 anonim ***** válasza:
91%

Uhh, gyűlölöm az olyan szülőket, akik nemhogy segítenék a gyermeküket, hanem a saját hülyeségük miatt hátráltatják. Mást verni kell, hogy tanuljon egy kicsit, benned meg ott a vágy, erre...

Mindenképpen próbálj meg nyelvet tanulni, de próbáld meg meggyőzni az édesapádat, hogy legalább fogadja el, ha nem is támogatja. Nekem van egy ismerősöm, 16 nyelven beszél, abból 5-6 anyanyelvi szintű, a többin pedig könnyen megérteti magát. Hadd ne mondjam el, hogy mennyire megél belőle, semmi máshoz nem ért.

Másik két barátom még kínai illetve japán tolmács, 300 e Ft feletti kezdőfizetéssel.

Tehát nem értem, hogy mi baja van édesapádnak, mert ha még olyan dolog lenne, amiből nem biztos a megélhetésed (művészet például), de ehhez csak szorgalom és kitartás kell.

Hát... Tanulj, én mást nem tudok mondani.

2012. okt. 28. 20:14
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baja, hogy drága lenne a tanár? Mert ha igen, kereshetnétek egy egyetemistát, aki segít, ők olcsóbban tartanak órákat, jól jön nekik a plusz pénz. (De ha felvesznek egyetemre, ott ingyen tanulhatsz nyelvet majd, mert felveheted plusz órának.)
2012. okt. 28. 20:16
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Valóban kellemetlen a helyzeted, de a legfőbb megérteni, hogy te nem az apukád vagy. Ha ő úgy gondolja, az őrá vonatkozik. Te lehetsz velemegértő, hogy szegény miket élt át, stb, de tényleg. Viszont a múslt elmúlt, te meg tanulj a saját belátásod szerint. Hát, ha pénzt kell rá kérni, ott már cikibb ahelyzet, de az még esetleg odébb van, és majd megszelidül. Vagy mondhatsz egy másik nyelvet, hogy arra kell, de az már úgy-e hazugság... vagy félreteszel az uzsonnapénzből.Olvasmány: Danielle Steal: Szárnyak. (A főszereplőt az apja nem engedte, de titokban valaki megtanította repülőgépet vezetni)
2012. okt. 28. 20:17
 8/18 A kérdező kommentje:

Ő tudtommal semmi rosszat se élt át,de azt hiszi hogy Oroszország még mindig fejletlen és azt hiszi hogy az orosz nyelv semmit nem használna nekem.

Mondjuk valamennyire lehet az az oldal is benne van,nem tudom.

Nagyon szépen köszi az eddigi válaszokat :)

2012. okt. 28. 20:32
 9/18 anonim ***** válasza:
73%
Nyelvet tanulni elég drága. Nem ez a baja? Ha igen akkor majd megtanulhatod őket amikor lesz saját kereseted.
2012. okt. 28. 20:32
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Az információ és a kommunikáció világában az idegen nyelvek ismerete elengedhetetlen. Én összeteszem a két kezem, ha a gyerekeim is ennyire szeretnének majd nyelvet tanulni :)
2012. okt. 28. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!