Összeköltöztünk párommal de nekem nincs kedvem főzni-takarítani-mosni-mosogatni-vasalni. Normális ez?
Nagyon furcsán érzem itt magam, egyáltalán nem érzem úgy magam mintha otthon lennék. Lehet azért is van ez, mert én soha nem voltam pl kolis, soha nem költöztem még el sehova. Ez az első. Otthon segítettem anyéméknak, igaz nem túl sokat. De most meg minden feladat rám szakad, annyi házimunka van, hogy 1 napon teljesen rá ment, a főzőssel nem állok túl jól, nem tudok főzni csak szakácskönyvből, párom pedig megszokta hogy otthon az anyja naponta valamit készített, én pedig jó ha 3 naponta csinálok valamit, akkor is kedv nélkül, pedig jó lesz a kaja, nem arról van szó hogy elrontom. Nem jut saját magamra időm, de a hobbimra ami napi 40 perc lenne,vagy a barátnőimre sőt még netezni sincs időm. Nekem nincs kedvem ehhez az egészhez, de amúgy páromnak is mondtam, nem mondott rá annyira semmit. Most biztos azt akarnátok kérdezni hogy párom miért nem segít a házimunkában? Nos ő egyéni vállalkozó, és ők gyakran rosszabbak mint a multiknál a főnökök. Saját maguknak kell szerezni, szervezni és irányítani a munkát. Sokan abba a csapdába esnek (ahogy az én párom is) hogy reggel 7től este 8-9ig dolgoznak stb. Hiába van itthon(a környéken) arra sincs ideje hogy ebédeljen, ezért szakad rám minden feladat :S
Szerintetek ez így rendjén van hogy ezt érzem?? Majd eltelik x idő és belerázódok ebbe az egészbe és megszokom hogy ezeket is meg kell csinálni és talán majd később rutinosabban megy?
Egyébként én is dolgozom. 8-17-ig
Egy fontos dolgot elfelejtettem még leírni. Azért ment rá egy egész nap (főzés nélkül) mert még nincs teljesen berendezve a ház, nincs meg mindennek a helye, nincs is minden a helyére pakolva, illetve 1-2 fontos darab még hiányzik ami megkönnyíteni a rendrakást (cipősszekrény, fürdőszoba szerkény)
Amit elpakoltam azt sem tudom hogy hol van ki kell nyitnom 4-5 fiókot hogy megtaláljam, és sok idő rámegy így még mindenre.
1-2 nagyobb dolgok kitakarítása is sok időt elvesz néhol még van 1-2 festékfolt, 1-1 ablak ami kimaradt a pucolásból stb, egy sima felmosás-elmosogatás tudom hogy 1-2 óra alatt megvan stb, de itt még nagyon sok a tennivaló legalább 1 hónapig, a költözésre is úgy jut időnk hogy hétvégén rászánunk 1-2 órát és áthozunk még pár dolgot stb... Szóval még lesz 1 hónap mire minden a helyére kerül de addig én megőrülök mert még félig meddig átjáróhelység a ház, és mindennap minden szekrény poros! Kész vagyok....
Ki kell osztani a párodnak a feladatokat. Rendszeresen és alkalmanként. Én sem mosogattam legénykoromban. Majd rá fog jönni, hogy ha kikapcsolt telefonnal mosogat, takarít, néhanapján főz, akkor még szellemileg regenerálódik is.
Sok házimunka van, például sütemény gyúrása közben a tejföl adagolása, amit ketten sokkal gyorsabban el lehet végezni, mint egy embernek, akinek ki-be kellene mosakodnia. Ezt még a szuperalfahím vállalkozó is belátja, hogy a munkát meg kell szervezni.
Különben is, mi lesz vele, ha néhány napra kórházba kerülsz, és utána otthon lábadozol?
Én is így éreztem először, amikor elköltöztem (hozzátenném, hogy én előtte rántottam meg rendesen a bokaszalagom, úgyhogy mindezt bicegve-sziszegve csináltam az első két hétben).
Idővel belejössz. Én kb kétnaponta főztem, nagyobb adagot. Hétvégén szülőknél kajáltunk, vagy ha épp nem, akkor kínait vagy hasonlót ettünk, így hetente kb. 2-3x főztem. A mosás gyakorlatilag nem idő, mert válogat-bedobál, aztán a mosógép mos magától, a teregetés is max 5 perc. A takarítást én vasárnapra hagytam, de minden nap rendet raktam és elmosogattam este. Az első lakás 36 nm volt, ezt kb egy óra alatt kitakarítottam. Most a 85 nm is megvan két óra alatt, mert beleszoktam és így sokkal gyorsabban megy. Amikor pasival laktam, rám is minden rámszakadt. Most barátnőkkel, így sokkal könnyebb, mert mindenki odateszi magát.
24N
Tehát egyedül vagy a lakásban. A párkapcsolatod abból áll, hogy együtt alszotok. Kitakarítasz a semmiért, mert senki nem fog bepiszkolni.
Király életed lehet. Nagyon erős kötelek kaphatóak már. Vegyél egyet magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!