Zavar a rendetlenség, de nincs kedvem pakolni, mit tegyek? Itthon kitartóan "zaklatnak" ez miatt.
Nálam is elő szokott fordulni ilyesmi. Engem az motivál, hogy a párommal élek és nem szeretném ha arra jönne haza, hogy szalad a lakás. De olyan is van, hogy el kéne már vasalni..na azt nagyon nem szeretem, de ugyebár ezt muszáj megcsinálni alkalmanként. Ilyenkor beteszek egy filmet és miközben az megy, szépen kivasalok. Ez vonatkozik egyébként a rendrakásra is. :) Nyilván olyan filmet kell ilyenkor választani, amit nem most látsz először és nem vagy rá annyira kíváncsi, hogy egy fél percre se tudd elfordítani a fejed, de azért szívesen hallgatod, meg nézed félszemmel.
Szóval nálam a film segít, esetleg a zene és akkor nem olyan uncsi. :)
1. Senki nem kedvtelésből takarít, hanem mert muszáj.
2. Tedd vissza a ruhákat a szekrénybe azonnal, ha kiveszed és nem kell, a tányért tedd a mosogatóba egyesével evés után rögtön, a szennyet meg rakd ki azonnal. Ehhez nem kell idő. Ha szétdobálod, akkor viszont igen.
Nálam ilyenkor az a leghatásosabb, ha valakit meghívok magamhoz. Olyankor muszáj vagyok rendet csinálni, mert hát nem fogadhatok úgy vendéget, hogy a ruhák szanaszét a padlón, az ágy szét van túrva, koszos a vécé és morzsás a szőnyeg... Ha tudom, hogy hamarosan jön hozzám valaki, akkor egyből összekapom magam, nekiállok rendet csinálni, takarítani, hogy aztán magamat is rendbe szedhessem, esetleg csináljak valami harapnivalót.
Emellett megeshet, hogy benéz hozzám napközben, amíg nekem dolgom van egy rokon/barát, akinek van kulcsa a házhoz. Ilyen razziákra számítva mindig rendet rakok, mielőtt elindulok valahova. Persze így vagy két órával indulás előtt kell kelnem, de legalább rendesen fel tudok ébredni, meg tudok inni egy jó erős kávét, és nyugodtan lefürödhetek a pakolászás mellett.
Estére aztán lehet, hogy megint kupit csinálok, de reggel el is tüntetem :)
Az íróasztalodon csak a legszükségesebbeket tartsd, a többit pakold be a fiókokba. Így már csak a néhány elöl hagyott ruha, tányér lesz, ami rendetlenség látszatát kelti. Ez már nem is számít annak. Ha mégis úgy ítéled meg, hogy az, rakd be a szekrénybe.
Vegyél még egy szekrényt, ne legyen bent zsúfoltság, az tényleg a káosz érzetét kelti.
Én szinte mindent vállfán tárolok, így még a szekrény is rendezettebbnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!