Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy huszonéves "gyerek" ha...

Egy huszonéves "gyerek" ha otthon lakik és dolgozik, adjon pénzt a rezsibe? A család amúgy elég rosszul áll anyagilag.

Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 09:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Hogyha a család rosszul áll anyagilag, akkor szerintem be kell szállnia valamilyen formában, hiszen ő is ott lakik, neki is adnak enni, neki is világít a villany.

Ha viszont nem gond az, hogy nem száll be, és a megkeresett pénzének egy részét félreteszi azért, hogy ebből később lakást, kocsit stb. vegyen (tehát a saját életét alapozza meg vele), akkor ilyen esetben a szülő ezzel segíti a gyereket, én nem fogadnék el tőle pénzt. De ha azt látnám, hogy az elvileg gyűjtött pénzt többször is haszontalan dolgokra költi, akkor megkérném, hogy szálljon be a költségekbe.

2009. aug. 10. 11:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen,adjon.Ha már van önálló keresete.
2009. aug. 10. 11:57
 13/17 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm mindenkinek, h válaszolt!

A kérdés onnan jött, h van 2 barátnőm, akik állandóan panaszkodnak, h milyen rosszul állnak anyagilag, tele vannak kölcsönnel, stb, de mindkét helyen otthon lakik a huszonéves gyerek, és nem adnak semmit a rezsibe, pedig dolgoznak. Mikor felvetettem nekik, h esetleg a gyerekeknek adniuk kéne a rezsibe, mindketten azt mondták, h nem vehetik el a gyereküktől a pénzt, mert akkor miből lesz nekik majd egyszer saját lakásuk ?! Szerintem mondjuk attól, h 20-25 ezret beleadnak a költségekbe, tudnak gyűjteni lakásra.. Ja, és a gyerekekben fel se merül, h fizessenek, csak laknak ott és kapják a kaját, szobát ingyen. Nekem fura ez a hozzáállás..

Mondjuk ha valaki másnál lakik (barát/barátnő szülei), akkor könnyebb a helyzet, mert ott tiszta sor, h fizet az ember, elvégre idegenektől senki nem várhatja el, h eltartsák..

2009. aug. 10. 14:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Még jó hogy adjon alap az ilyen dolog. Ő is annál az asztalnál eszik ott használja az áramit vizet mindent akkor szép hogy a fizetésből is kiveszi a részét.
2009. aug. 10. 15:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig ha hitelük van a barátaidnak, akkor igen is illene mindenképpen kisegíteni a szülőt, ha már keresnek és ott is laknak.
2009. aug. 10. 16:02
 16/17 anonim ***** válasza:
persze ez nem kérdés
2009. aug. 10. 17:47
 17/17 A kérdező kommentje:
Szerintem sem. Amíg tanul a gyerek, addig nem, de utána adjon. Nem tudom, hogy nézi el, h a szülei kölcsönből élnek és még ő is rajtuk élősködik.
2009. aug. 10. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!