Hol van az a bizonyos határ? (A többi lent)
Dehogy zsugoriság !
Minek küldenél többet, ez pont elég. Még sok is.
Az én egyik lányom is külföldön dolgozik..soha egy fillért nem fogadok el tőle..tudom, ott is keményen kell dolgozni a pénzért.
Rokkant nyugdijam: 86.eFt (80%-os rokkantságra)
Férjemé: 120.eFt. Szüleidnek is van bevételük, gondolom én...
Ha nincs, akkor meg tegyenek érte, hogy legyen.
Szó sincs zsugoriságról...
Egy szülő.
Normális szülők tisztában vannak azzal, hogy a legtöbb embernek keményen meg kell dolgoznia a havi jövedelméért.
A felneveléséért cserébe nem kérnek havi apanázst, inkább azt várják el, hogy felnőtt gyermekeik is családot alapítsanak, és saját gyerekeiket gondosan neveljék.
Ha húsz éves vagy, akkor gondolom a szüleid is max. 50-esek lehetnek, tehát még bőven munkaképesek. Ha már külföldön dolgozol, akkor a taníttatásodra sem fordítottak túl sok energiát, meg írtad azt is, hogy sokat nélkülöztél.
Szüleidnek az anyagi lehetőségeikhez mért fenntartható életszínvonalon kellene élniük, nem pedig gyereküktől elszedett pénzzel kellene feljavítaniuk azt.
Neked a saját jövőd építésére kell koncentrálni, amiben ennek a pénznek, amiért te dolgozol meg, sokkal jobb helye is van!
És igenis, fiatalon szórakozni is kell, arra sem szabad sajnálni a pénzt!
Pl. a mi családi kasszánkban évi -1 millió Ft azt jelentené, hogy szinte abszolút nem tudnánk járni nyaralni, síelni, utazgatni, azaz gyakorlatilag életminőségünk teljesen más lenne. Úgyhogy 36 évesen el sem tudom képzelni azt, hogy szülőket anyagilag támogassam (hozzáteszem hogy jól állnak, és abszolút normálisak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!