Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg csak én vagyok a hibás?

Tényleg csak én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben ritkábban találkoztam a barátnőimmel. Ennek egyik oka, hogy már nem igénylem olyan gyakorisággal a találkozásokat. Szívesebben töltöm együtt az estéket a párommal, mint a kizárólagos csajos estéket. Nem unatkozom akkor sem, ha nem vagyunk együtt. A barátság úgy kezdődött, hogy együtt laktunk a koliban, majd ők elkerültek, végül én költöztem össze a barátommal. Természetesnek tartom, hogy így lazul egy kicsit a kapcsolat, hisz nem vagyunk együtt állandóan, mindenkinek megvan a dolga. Ennek ellenére úgy érzem, hogy én a megfelelő mértékben kerestem őket, nem éreztem, hogy a körülményekhez képest túlságosan elhanyagoltam volna őket, de tény, hogy nem olyanok a dolgok, mint pár éve. Az is szerepet játszott, hogy a párom az utóbbi időben csalódott a saját barátaiban, szinte egyedül maradt, és nem akartam, hogy azt lássa, hogy én állandóan a barátaimmal vagyok. Hozzáteszem, hogy azért hetente egyszer, esetleg kéthetente találkoztunk. Én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül az a barát, akik állandóan együtt vannak. Nekem kellene változtatnom? Ugyanis szóvá lett téve, hogy nem találkozunk.
2009. aug. 9. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Sztem az természetes, hogy most a párod a legfontosabb és nem a barátnőd. Nálam is így van, kevésbé lettek fontosak a barátok.
2009. aug. 9. 17:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha hetente egyszer találkoztok, az nagyon jó. Ennél gyakrabban miről lehetne beszélgetni?
2009. aug. 9. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mikor két ember szerelmes lesz, teljesen normális hogy minél több időt akarnak együtt tölteni. Így lazul egy kicsit a barátnőkkel való kapcsolat is. Ezt a barátnők azért nem értik meg, mert nekik épp nincs pasijuk, de ha lenne ugyan így tennének ők is. Nekem is vannak ilyen tipikus szingli barátnőim, akik feszt a szabadságukat hangoztatják, nem tudnak egy normális kapcsolatot kialakítani, mert szerintük ez olyan ciki dolog, hogy ennyit vannak együtt a szerelmesek. Ja hozzátenném ők 30 év körüli nők, tehát nem éretlen kislányok.

Szerintem ne foglalkozz az ilyesmi negatív dolgokkal, keresd azok társaságát akik elfogadják, hogy neked kapcsolatod van és nem minden este érsz rá csajos estézni meg bulizni meg minden.

27/L

2009. aug. 9. 17:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy közhely, de majd ha szükségük lesz rád, úgyis keresni fognak. Egy barátságnak nem tehernek kell lennie (mert gondolom nap mint nap rágod magad ezeken a dolgokon). Ők jobban ráérnek - hülyeségeken gondolkodni. Nyugi, az igaziak úgyis kitartanak melletted!!!
2009. aug. 12. 14:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Hat en ezzel nem ertek teljsen egyet!

Az a helyzet,h en is igy voltam ezzel es egyre ritkabban mentem talalkozni a baratnokkel, elmaradtak a hivasaik, mig egyszercsak szakitott velem a baratom es egyedul maradtam. Jo lett volna osszeulni a csajokkal, de e tobbseguk ugy volt vele,h csak akkor kellenek nekem,amikor egyedul vagyok! Belegondoltam,h ez valoban igy van, mert egyebkent mig volt baratom inkabb vele toltottem az idot es elhanyagoltam a barataim. Vegul megbeszeltuk a csajokkal!

A lenyeg,h ezek utan es azt gondolom,h a baratok nagyon fontosak es meg kell talalni az egyesulyt es igenis idot szakitani rajuk, mert ha ne adj Isten egyedul maradsz,akkor ok lesznek azok,akik melled allnak!

2009. aug. 12. 14:47
 6/10 anonim válasza:

"Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik. A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad."

Heinrich Harrer

Szerintem teljesen természetes,hogy a pároddal töltöd szívesebben az idődet.Hiszen szereted,gondolom majd idővel szeretnél családot alapítani VELE. Az igaz barátok mindig megmaradnak,nem irigykednek,nem undokok és támogatják a másikat,bármi is történjen.Főleg,hogy a párodnak most nagy szüksége van Rád. A barátnőidnek tisztában kellene lenniük a dolgokkal,és nem csak látszatra butasággal dobálózni.

2009. aug. 12. 20:11
 7/10 Kankalin ***** válasza:
70%

Nekem van olyan Barátom akivel kb. 3éve nem találkoztam, és havonta 1x beszélünk telefonon. És mai napig a Barátomnak mondom, így nagy betűvel! Ő is családos, náluk már baba is van, így nem is jelent ez problémát a kapcsolatunkban. Egyszerűen más, valami fontosabb került előtérbe mindkettőnk életében, de ez nem azt jelenti, hogy elengedtük egymás kezét. Biztos vagyok benne, hogy ha most nem beszélnénk fél évig és utána felhívnám minden folytatódna ahol abbahagytuk! Az ilyen ember a Barát! Nem az aki nyekereg, hogy jaj neked van valakid nekem nincs, még te se foglalkozol velem, szegény én...

Ha igaz barátra nem lelünk szükségszerűen hamishoz kötődünk!

2009. aug. 12. 20:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk szintén úgy volt, hogy amikor összejöttünk a párunkkal, akkor kicsit lazult a barátság, de ezt mind a ketten toleráltuk, hiszen egy barát attól barát, hogy elfogadja a másik kapcsolatát, teret enged neki és nem tolakszik. Mai napig úgy vagyunk, pedig a barátnőmnek már gyermeke is van, hogy hétköznap összejárunk, majdnem minden nap, de a hétvége csak a párunké. Illetve neki már a gyermekéé. Szóval, nem baj, ha kicsit lazult a kapcsolat, de fontos az is, hogy jelezd a barátnődnek, hogy ő továbbra is fontos része az életnek, számítasz rá és ő is számíthat rád.
2009. aug. 13. 09:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem nagyon értem... mi van akkor, ha hetente kétszer 2-3 órát a barátnőiddel töltesz? Sztem ebből ne legyen baj! Nem bír ki nélküled néhány órát? Sziámi ikrek vagytok?

Neked semmi közöd ahhoz, h neki nincs haverja...attól neked még lehet barátnőd!

A heti néhány óra barátnőzés még nem elhanyagolás!!!!

2009. aug. 13. 09:34
 10/10 anonim ***** válasza:
A heti egy az jó, de arra ügyelj, hogy az kiadós találkozás legyen. Tehát ne rohanj haza fél óra múlva. Anno amikor összejöttem a párommal, a barátnőim szóva tették, hogy keveset vagyok velük. Előtte egy héten többször is együtt voltunk. Szépen elmagyaráztam nekik (persze akkor az összes egyedül volt), hogy majd ha ti is együtt fogtok élni valakivel, akkor más lesz az időbeosztás. Nem arról van szó, hogy állandóan együtt vagyunk, hanem hogy most már nekem alkalmazkodnom kell a párom programjaihoz is. Mármint a közös programokhoz. Nem mondhatom, hogy ha törik, ha szakad, én ekkor meg ekkor azért is a csajokkal leszek. Az egyik pl. a fejemhez vágta, hogy ő ezért jön haza hétvégén. Én meg elmagyaráztam, hogy akkor én is mondthatnám, hogy dolgozz itthon, és akkor tudunk hétközben is találkozni. De most csak azért, mert ő hazajön, nem dobhatok el minden hétvégi programot. Akkor értette meg, amikor pasija lett. És múltkor viccesen a fejéhez is vágtam, hogy hazajössz hétvégén és szinte csak a pasiddal vagy. Na akkor értette meg, és elnézést kért. Persze arra ügyelek, hogy heti 1x legyen legalább egy két órás dumaparti. Aztán ha nem úgy jön ki, akkor a következő héten. Hála Istennek a párom is elég nagy baráti körrel rendelkezik, ezért neki is sok külön programja van. Na akkor én csajozom. És így mindenkinek jó. Szóval előfordul, hogy a barátnőid nehezene értik meg, de szépen el kell nekik magyarázni, hogy neked már nem csak a saját életed van. Ha látják rajtad, hogy nem lerázni akarod őket, és tényleg mindent megteszel, hogy tudjatok találkozni, akkor meg fogják érteni. De vigyázz, tényleg ne ess át az ló másik oldalára, hogy nagyon elhanyagolod őket, és csak a párod látod. Nekem mindig az jut eszembe, hogy a párom és köztem, bármikor bármi történhet, még ha nem is most, hanem 10 év múlva, és milyen jó, hogy a barátaim azért ott lesznek. Az egyik csaj már elszúrta ezzel, hogy annak idején letojt bennünket évekig, mert meg lett a nagy Ő, aztán amikor a nagy Ő lelépett, másnap már csöngetett. Akkor még adtunk neki egy esélyt. Aztán ismét szerelmes lett, megint letojt, megint elhagyták, megint jött. Na akkor már mi is letojtuk. Ennek több éve. Azóta ismerősöktől halljuk, hogy nincs senkie, és minden este otthon ül, mert nincs kivel kimozdulnia.
2009. aug. 13. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!