Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem mernek változtatni...

Miért nem mernek változtatni az emberek, egy nagyon rossz kapcsolaton?

Figyelt kérdés

Van egy nő,3 gyerekkel.Van neki egy élettársa,akik nem a gyerekek apja.Albérletben laknak.Az élettárs sokat iszik,és nagyon durva,agresszív a gyerekekkel is.A nő már sok esélyt adott neki,mégsem változik semmi.Szemlátomást már nem szeretik egymást,állandóak a balhék,a nőnek lenne hova mennie,az élettársnak nem.Mégsem hagyta még ott a nő,nem értem hogy a sajnálat miatt??De a gyerekeket mégsem szabadna kitenni ilyennek?

Van valaki hasonló cipőben,vagy ismer ilyen eseteket?Nem értem,hogyha van hova mennie a gyerekekkel,miért nem teszi.Pedig elege van nagyon.Mi lehet ennek az oka?

2009. aug. 9. 16:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a visszajelzést, és sok sikert kívánok, hogy jobbra forduljon a helyzet.

Az okok megértésében sokat segítet egy pszichológus. Remélem, tud ilyet ingyenesen is javasolni az alábbi két szervezet:

[link]

[link]

Általában csak annyit tudok mondani, hogy az embrek nehezen szokták megbánni a már meghozott döntéseiket (akkor is, ha rossznak bizonyul). Meg aztán vannak olyan személyiségzavarok, személyiségtorzulások, amelyek különösen fogékonnyá teszik a szenvedő felet arra, hogy passzív maradjon, ne változtasson.

Ha nincs idő már arra, hogy ingyenes pszichológust keressél, aki tanácsot adna, akkor neten keresgélve is találhatsz olyan szakembert, aki direkt az ilyen helyzetekhez ért (családon belüli erőszak, veszélyeztetett gyerekek, családi krízishelyzetek). A magánpszichológusok kb 8000 ft-ot szoktat elkérni egy órára. Soknak tűnik, de szerintem végső soron megéri.

Persze az előbbi két telefonszámon ingyen is meghallgatnak sőt, tudnak ajánlani ingyenes pszichológust is.

Ha nincs idő már arra sem, hogy pszichológusokkal derítsd ki a helyzet hátterét, hanem azonnal lépni kell, akkor szerintem érdemes a gyámhatósághoz fodulni, ezt bárki megteheti, nem kell különösebben érintettnek sem lenni hozzá. A gyámhatóság úgyis meg fogja hallgatni az összes érintettet, magukat a gyerekeket is. Ma már nem annyira favágó módon dolgoznak, mint az ötvenes években.

2009. aug. 13. 23:17
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

... ha félsz, hogy megharagszanak Rád az érintettek, akkor talán könnyebb lesz Számodra, ha névtelen panaszt adsz be. (Ilyenkor eseti módon szokták mérlegelni, életszerű-e a panasz, vagy sem.)

Ha ennek ellenére is Téged gyanúsítanak a családtagok, akkor remélem ki tudod menteni Magad valami hihető dologgal (,,biztos valamelyik szomszéd unta el a részeg ordibálást, az tett bejelentést a gyámhatóságon'').

2009. aug. 13. 23:24
 13/14 anonim válasza:
100%
Az oka lehet hogy fél a hapsitol. Nem minden esetben a nöt kell okolni mindenért... én ismerek ijen párt, és igenis bántalmazta a nöt a gyereket kislányt megeröszakolta, és fenyegette öket ijen esetben gondoljunk csak bele...? én mit tennék? otthagynáM lenne merszem...? Valószinüleg nem
2009. aug. 26. 21:28
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudod,van egy ilyen mondás: Rossz a rosszal,de rosszabb a rossz nélkül...:(:(
2009. aug. 27. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!