Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem mernek változtatni...

Miért nem mernek változtatni az emberek, egy nagyon rossz kapcsolaton?

Figyelt kérdés

Van egy nő,3 gyerekkel.Van neki egy élettársa,akik nem a gyerekek apja.Albérletben laknak.Az élettárs sokat iszik,és nagyon durva,agresszív a gyerekekkel is.A nő már sok esélyt adott neki,mégsem változik semmi.Szemlátomást már nem szeretik egymást,állandóak a balhék,a nőnek lenne hova mennie,az élettársnak nem.Mégsem hagyta még ott a nő,nem értem hogy a sajnálat miatt??De a gyerekeket mégsem szabadna kitenni ilyennek?

Van valaki hasonló cipőben,vagy ismer ilyen eseteket?Nem értem,hogyha van hova mennie a gyerekekkel,miért nem teszi.Pedig elege van nagyon.Mi lehet ennek az oka?

2009. aug. 9. 16:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

mert egy önző dög a nő: Csak azt nézi hogy mellette legyen valaki, ne legyen egyedül, akármilyen is ez az ember. Gyáva változtatni, inkább ül a langyos szarban élete végéig, vagy mig össze vissza nem veri mindegyiküket a manusz, de talán még akkor sem menne el, vanna ilyen hülyék sajnos. És a gyerekek? tisztra frusztráltak lesznek, ezt látják gyermekként, lelkinyomorékok lesznek, és a nőt ez baromira nem érdekli. Ez a legszörnyebb az egészben.

Akiben van tartás elmegy anyaotthonba, mint ahogy nem egyszer ilyesmi előfordul pl a hirekben, de neki még lenne is hva mennie...szal ennyire érdekli őt más saját magán kívűl...

2009. aug. 9. 16:57
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem igaza van az 1. válaszolónak. Fél változtatni, lehet hogy azt hiszi, hogy már nem is fog magának társat találni.
2009. aug. 9. 17:05
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
Mert ő ezt nem éli meg nagyon rossznak. Fél a változtatástól és az egyedülléttől. Az egyedüllét rosszabb mint a részeg és durva férfi.
2009. aug. 9. 17:35
 4/14 A kérdező kommentje:
Az élettársat sem értem,hogyha ennyire idegesíti őt a gyerekek,miért nem költözik el.Persze nincs hova.De a mindennapos agresszió,meg ordibálás sem jobb,csak egyre rosszabb.Pénzük nincs,csak tetemes adósságok,és iszik nem kicsit,nagyon :,(
2009. aug. 9. 19:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
épp azért nem költözik el, mert nincs hova.
2009. aug. 9. 19:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy azért nem költözik el a pasi, mert tudja, hogy más nem tolerálná ezt a viselkedést. Élvezi, hogy a s.gge alá van téve minden és van egy buta nő, aki minden hülyeségét elviseli. Hát hülye lenne menni.

A hölgy biztos tart az egyedülléttől vagy talán attól, hogy zaklatná a volt párja.

Kellene egy kis megerősítés. Mondjuk egy másik férfi, aki elhiteti vele, hogy sokkal szebb élete lehetne és erőt adna neki.

2009. aug. 9. 20:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy csapdahelyzet, és könnyű beleesni. Vagy fájdalmas lenne a nőnek beismernie (maga számára), hogy ennyi évet eltékozolt, és ezért inkább megpróbál hazudni saját magának.

Vagy pedig esetleg a nő társfüggővé vát (vagy talán eleve volt rá hajlama). A témáról itt volt szó a Gyakorikrdések.hu-n:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Pszichológus talán tudna segítenim de nem tudom, milyen a kapcsolatod a nővel, mennyire tudod a bizalmát megnyerni.

Ha a férfi agresszív a gyerekekkel, akkor a gyerekek veszélyeztetése miatt miatt a gyámhatósághoz lehet fordulni. A testi fenyítést ma már törvény tiltja (2005 óta), de az élettárs rednszeres alkoholizmus puszta látványa is veszélyeztetés a gyerekek számára.

Hogy mire lehet számítani a gyámhatósg részéről? Ma már óvatosabbak, mint valaha voltak, lehetőleg próbálnak olyan megodást találni, hogy ne kelljen a cslád egészétől elszakítani a gyerekeket.

* Ha van a gyerekeknek más rokona, aki fogadni tudja őket, akkor oda helyezik át őket.

* De az is lehet, hogy a nő elgondolkodik majd a gyámhatósági eljáráson, és önként elválik a férfitól.

Ha a gyerekeknek nincs más rokona, aki fogadhassa őket, a nőt pedig még a gyámhatóság sem tudja rávenni arra, hogy küldje el a férfit, akkor előfordulhat, hogy a gyámhatóság kénytelen kiemelni őket a családból. Ha előzetesen fel szeretnéd mérni, milyen kimenetelre lehet számítani, akkor esetleg egy ehhez értő pszichológus tud előzetesen tanácsot adni.

2009. aug. 12. 00:08
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

a gyámhatósághoz egyébként bárki fordulhat, kívülálló is, sőt, ha életszerű a panasz, akkor névtelen panaszt is kivizsgálhatnak.

Lehet az is, hogy csak ideiglenesen emelik ki gyerekekeket a családból, ez pedig elég lesz a nőnek ahhoz, hogy elküldje a férfit, és akkor aztán visszakaphatja a gyerekeket. Ha vannak más rokonok , akik megfelelnek, akkor meg oda kerülnek.

Tulajdonképeen meg is lehet kérdezni, mire lehet számítani: a helyi önkormányzatnál van a gyámhatóság, lehet előzetesen érdeklődni. Ha úgy tűnik, hogy jó a hozzáállásuk, és látszik, hogy a legfinomabb, legkíméletesebb megoldásra törekednek, akkor már nyugodtabb lélekkel tesz az ember hivatalosan is panaszt.

Abban a kérdésben, hogy mennyire vannak veszélyeztetve a gyerekek, érdemes-e egyáltalán a soruk miatt hatósághoz fordulni, szóval ebben a kérdésben pedig egy jó gyerekpszichológust érdemes felkeresni.

2009. aug. 12. 00:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

... az eddig leírtakból mindensetre úgy tűnik, hogy nagyon súlyosan veszéyeztetve vannak a gyerekek.

Az aggreszivitás még akkor is veszélyes, ha nem közvetlenül a gyerekek ellen irányul, hanem ,,csak''' végik kell nézniük, hogy a férfi bántja a tulajdon anyjukat. Ha meg még a gyerekeket is bántja a férfi, az is különösen súlyos veszélyeztetés.

No meg a rendszeres alkoholizmus is az (önmagában is).

2009. aug. 12. 00:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm,hogy írtál.Az az igazság,hogy nem hiszem,hogy a nőnek lenne valami oka,hogy maguk mellett tartsa a férfit.És nem tudom az indokot,pedig szoros hozzátartozó vagyok.Magamból indulván ki,én az első agresszió alkalmával húznék akár a híd alá a gyerekeimmel,de egy idegen ember hozzájuk nem nyúlhat,nem ordithatna.Még ha szerelem lenne köztük,de szemlátomást nincs.Igaz hogy a gyerekek se épp jólneveltek,de azt hiszem hogy ezt nem köteles a férfi tűrni,és az a nő(mint anya) se hogy ilyennek legyen kitéve.Igazából a férfin vagyok kiakadva,hogy ha idegesitik a gyerekek,miért nem megy el,mi tartja ott, a nyomorban.
2009. aug. 13. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!