Apámék több, mint félmillióval lógnak nekem. Mit csináljak, hogy adjanak belőle?
15 éves múltam, nem szórtam soha életembe a pénzt, mindig megnéztem mit mennyiért veszek. De apámék mindig elkérték a pénzt, és nem nagyon adták meg. Volt 200.000 Ft-om, amit még amikor a házat építették vettek el. Arról lemondtam. De tavasszal vettek egy 200.000-at, majd most 300.000-at, és már csak 50.000 van. Nem vagyok elkényeztetett kulák meg mittudom mi, ballagásomra kaptam 250.000-et, nagyszülőktől 50.000, nagybácsitól 100.000 -at, a többit apránként.
Na most tönkrement a gépem. (több mint 5 éves laptop, amúgy nincs olyan baja, csak az aksi totálkáros, meg a touch-pad bal klikkje el van törve, meg már kicsi, gyenge az agya) És nem hajlandóak visszaadni 150.000-et, hogy vegyek egy újat. De amúgy meg ha veszek valamit, mindenért pofáznak, hogy minek költök meg minden, ők meg megvettek egy rossz lovat, ráköltöttek jó sokat, meg még eszik is, és semmit nem csinálnak vele, csak apám felvág vele. Arról nem is beszélve, hogy már lógnak is 2-300.000Ft-tal rokonoknak, de hülye apám még lovasszekeret akar csinálni, mert neki nem jó lenne egy használt. Csinál egy újat, és lesz vagy 200.000-ba. Útálom a hülyeségüket.
Ez most nem a témához tartozik,de kicsit felb.sztam az agyam... Már miért lenne azért elkényeztetve a kérdező,mert innen-onnan kapott a BALLAGÁSÁRA pénzt? Irigyek vagytok vagy mivan? Ráadásul szó nem volt arról,hogy piára,bulira,drogokra költené,hanem még a szüleinek adta,ezért nem értem hát ezt az "elkényeztetett" jelzőt...
A kérdésre visszatérve meg csak annyit tudok énis mondani,amivel semmire se mész: nem tudsz neki mit csinálni. Ha szüleid anno úgy fogalmazták meg,hogy határozottan csak kölcsönkérték,akkor jogos,hogy visszavárod,de ez már ugyanúgy a szüleiden múlik... És ugye ha ők azt mondják,hogy nincs/nem adják vissza a pénzt,akkor nem nagyon tudsz semmit se tenni...
Hát kb a kenyeret veszik ők. A disznót nagyapám neveli, (kaját ugyan ők visznek neki) abból van kolbász, én meg szinte azt eszek. Ruhát se sokat vesznek, mert örökölünk is, meg én is veszek, fűteni meg akkor is fűtenének, ha nem lennék.
Az nem lehet, hogy nem adok neki, mert képesek feltúrni érte a szobát. Meg ordítani, meg minden. Amúgy ha nem mondom el mennyim van, akkor meg vagy öcsémtől zsarolják ki, vagy megkérdezik ballagás után, hogy ki mennyit adott. Hát ez is oltári bunkóság volt.
Az meg hogy így beszélek azt kiérdemelték. Útálom őket és kész. Amúgy már elköltözés is van, nagyszülőkhöz, csak akkor biztos, hogy egy filléremet nem látom. Most jött be apám a szaros cipőjével, a szobámba. Ha szólok neki meg ő örjöng, hogy övé a ház, meg minden. A házba kutya van, tenyésztőnek tartják magukat, amúgy mocskos kutyapecérek, higiénia egyenlő a nullával (kutyaszar, bűz stb), konyhaszekrény nincs. (nem azért, mert nincs rá pénz, van 600.000Ft-juk a bankba, csak nem veszik ki.) Amúgy 200.000Ft tal tartoznak, fele ismerősnek, fele egy rokonnak. Meg nekem 500.000, öcsémnek 300.000. Anyám most örökölt 350.000 Ft-ot (tudom nem sok, de azt is eltökítették már, minden hülyeségre.)
Ballagáskor meg anyám azt mondta, hogy pézt adjanak, mert úgyse örülök semminek (vagy hogy tudjanak mit elvenni)
Nem tudom nem odaadni, mert felfogatnak érte mindent. Csinálunk egy ilyen Junior valamit, és mostmár minden oda megy majd, a kártyát meg odaadom nagyszüleimnek, tőlük úgyse merik elkérni, meg nem is adnák oda. Én tudom hova rakják, ha kell valamiért ott van, de ők ne tudjanak hozzáférni.
Nincs rá szükségük, mer úgyis hülyeségekre költik.
ahogy irtad, pont az jutott eszembe, hogy tegyétek be a banka, aztán végig olvastam a hozzászólásodat, látom ti is gondoltatok rá!
Keményen lépj fel ellenük,ne hagyd, hogy kihasználjanak! És ne hallgass ezekre a tahókra, hogy el vagy kényeztetve... gondolom végig olvasva, már ők se irigylik a helyzeted! Amúgy mi bajotok, hogy valaki pénzt kap szülinapra, ballagásra? Öcsém is mindig azt kapott az összes szüli-névnapjára- ballagására, igaz mindig csak 5000 ezer forintot, de soha nem vett ezekből semmit, 6 éves kora óta gyűlyt, és mostmár szép összeg lett belőle! Nem kell mindig irígykedni!!!
Volt hasonló, amiből botrányt vert apám. Vagy 70.000 amikor összegyűlt akkor olyanokkal zsarolt, hogy ezt-azt megengedi hogy vehetek, ha hazahozom emg hasonlók. Mondjuk már pár éve.
Mostanába nem isszólok nekik, ha veszek alamit, a múltkor is vettem régi pénzt 10.000Ft-ért, még nem is tudják. Úgyis csak ordítoznának érte. (régiségmániás vagyok, de itthon semmi nem lehet, mert mindenért vergődnek, hogy ócska szar, meg minden, amikor megtudják mennyit ér, meg miért nem adom el. Meg apám egy-egy elsötétült időszakába képes lenne szétverni.
Ez a pénz már elúszott. Ezek után tényleg jobb lesz, ha számlán tartod. Még tán kártya se muszáj hozzá, hogy biztos ne vehessék el, bár gondolom a pin kódot úgy sem mondod meg.
Amúgy meg ilyen rosszindulatú embereket! Ki a fenét érdekel, hogy más mennyit szokott kapni a ballagására, meg ilyenekre? Azért kapott nyilván ekkora összegeket, mert ennyit szántak rá a rokonok. Nekem meg előbb száradna le a kezem, mint elvegyem azt a pénzt, amit a gyerek másoktól kapott arra, hogy majd ha szüksége lesz rá, vagy elindul az életben akkor legyen neki.
Mindenkinek lehetnek nehézségei, de meg kell oldani és szerintem nem arra kell támaszkodni, hogy úgyis fűtök a gyerekre, add csak ide, amit nagyanyád adott.
Anyáméktól soha egy fillért nem kapok. Ha olyan helyen vagyunk, hogy nincs nálam pénz, akkor 3-4 ezer forintig vásárolok, azt nem szokták elkérni, de ez nagyon ritkán évente 1-2x, utána már ők is pénzből élnek, mit gondolok.
A középiskola befejezéséért? Anyáméktól szerintem semmit. De szerintem egy hasonló összeg jön össze akkor is. Addig még gyűlik is, úgyhogy ha visszaadnák, 18 éves koromra lenne kb egy millióm. (vagyis gimis ballagás utánra) amúgy rikán ha találok olyat(réiség) ami nagyon olcsó, de nem gyűjtöm azt is meg szoktam venni, majd eladom, abból is jön egy évi pár tízezer forint. Pl 5 pénzérmét vettem 2 áráért. Ha eladom a hármat, megint 15.000 Ft. Csak mostaság semmit nem aok el, hogy ne tudjanak mit lenyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!