Milyen ajánlatot adjak a szüleimnek, hogy adjanak 20. 000 Ft-ot?
Ez sajnos nem ajánlat,hanem inkább anyagi helyzet kérdése!
Nyilván ha megtehetitek,és megérdemled,adni fognak pénzt,tekintve,hogy mondjuk jól tanulsz-e meg ilyesmik. Viszont ha éppen nem álltok úgy anyagilag, akkor lehet,hogy nemet kell mondaniuk,és akkor hiába teszel ajánlatokat... :(
A regi bicajt add el valakinek/
A szuleidnek meg mond meg,hogy jol fogsz tanulni es ennyi
Én ilyen esetben a szülinapom vagy a karácsony megelőlegezését szoktam kérni ha tényleg sürgős és fontos dologról van szó.
És akkor amikor tényleg eljönne az ünneplés akkor csak valamilyen jelképes ajándékot kapok.
17:19: És egy diák, napi akár 8 óra iskola mellett mikor menjen el napi 8 órát melózni? Főleg, hogy egy bizonyos kor alatt meg sem teheti ezt.. Én nem engedném a gyerekemnek, hogy év közben dolgozzon, az a dolga, hogy tanuljon, azt csinálja inkább jól, és élvezze amíg gyerek. Persze nyáron más a helyzet.
Én, mint szülő vállaltam a gyereket, és azt is, hogy megadok neki minden tőlem telhetőt. Nem gondolom, hogy egy diáknak dolgoznia kellene, hogyha valami nagyobb összegűt szeretne, amíg én pl csak elmegyek a boltba és megveszem magamnak. Ő ugyanúgy dolgozik: tanul, nemcsak az iskolában, hanem otthon is, hétvégén is, ez sokkal több munka, mint amit sok felnőtt csinál. Miért ne érdemelné meg ezért, hogy ésszerű határokon belül megkapja, amit szeretne? Ha látom rajta, hogy tényleg szeretné, tesz érte valamit (márpedig nyilván tesz, mert gyűjt rá) és az a 20.000 ft nem rázza meg annyira a családi költségvetést, akkor én szó nélkül kipótolnám neki, és utána nem lenne pofám elfogadni a pénzt, ha meg akarná adni. Azért mert dolgozik és megérdemli.
42/N
Gondolom még nem keresel semennyit, így csak ígérni tudsz nekik, hogy megcsinálsz valamit. Pl. mostantól te viszed mindig ki a szemetet, és nem is kell szóljanak érte, mert figyeled is. Igenis rendben tartod a szobádat, ha belegondolsz, magadnak is szivességet teszel vele. Ilysemiket. De ezeket nem egy hónapig, hanem mindig. Persze gőzöm sincs nem e így van máris. Mindenesetre olyasmit, amit segíthetsz nekik, és értékelnek.
És én őszintén azzal kezdeném, hogy szeretnék valamit ezért jutott eszembe ez amit fogok mondani. Talán még az őszinteségedet is értékelik majd. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!