Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Itt a családi kapcsolatok...

Quorra kérdése:

Itt a családi kapcsolatok kategóriában miért küldik el az embert pszichológushoz és pszichiáterhez minden piti ügy miatt?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy ez egy újabb dili a "beszéljétek meg" és "költözz el" után.
2012. okt. 21. 20:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
Szívemből szólt a kedves 6. válaszoló. Minden szerelmi bánattól szenvedő fiatalt, minden megcsalt feleséget, férjet, minden lázadó tizenévest és minden gyászolót azonnal odairányítanak. Rögtön. A kedvenc mondatom " egyedül nem tudod megoldani" Ettől tudnék azonnal falra mászni. Mindig voltak a világon pattanásos kamaszok és míg ember lesz a földön mindig lesz szerelmi bánat is, elszegényedés, gyász, csalódás, kudarcok. Az emberi élet velejárói. De! Az ember társaslény. Azért van a család, hogy együtt dolgozzák fel az adódó nehézséget és együtt oldják meg a gondokat. Kamaszgyereket viszi a mama a szakemberhez. Miért? Talán az orvos többet tud róla, mint ő maga, aki születése óta mindennap vele van? Á, nem azért! A lényeg, hogy valakire rátoljuk a felelősséget. Hibás az iskola. Meg a haverok. Meg a társadalom. Meg az internet. Meg az orvos, aki nem képes kikezelni. Értitek, ugye? Régen nem volt ennyi lelki betegség. Igaz, orvos sem volt hozzá. Nem kellett. Megoldódtak a lelki gubancok családon belül. Tudták! Az idejét. Kamaszkor mivel jár. Szerelem. Várandósság mivel jár, szülés és utána gyermekágy. A fiatal apáknak is. Házasélet hogysmint. Gyász. Mindent a maga helyén és idejében. Nem kellett orvos. Minek az. Az öregek mindent tudtak. Átadták a tudást mielőtt meghaltak. A szokások. A közösségek összetartó ereje. Ez hiányzik. Az egyén magára van hagyva a gondjaival. Ez a nagy baja a mai világnak. Mindenki magának él. Akár még családon belül is alig ismerik egymást. Anyuka nem tudja, hogy a gyereke metrósat játszik. Jellemző. Át kéne ölelni néha egymást. Csak úgy...
2012. okt. 21. 20:47
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert vagyunk egypáran - na nem sokan -, akik a szerinted "piti" ügyek mögé látunk, és látjuk, hogy mikor van (lenne) szükség a Kérdezőnek arra, hogy segítséget kérjen.
2012. okt. 21. 21:03
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

Még valami: a pszichiter orvos alapvégzettségű, aki pszichiáter (ált. ideg-elmeorvos) szakvizsgával rendelkezik, a pszichológus peidg bölcsésezttudományi szakot végzett. Lehetséges emellé neki is szakosodni, így lehet belőle pl. klinikai szakpszichológus.

Nos, a pszichiáter orvosként beteget kezel, a pszichiológus is lelki gondokon segít, de messze nem egyenlő súllyal dolgoznak. Úgy is mondhatnám, hogy a pszichiáter a lélek mélyéig boncolhat (ha van hozzá tudása és képesítése), a pszichológus pedig a lélek felszínén kaparászik: esetleg itt-ott megigazít egy-egy "csavart".

A pszichiáter nem csak diliseiket kezel (azokat nemigen kell kezelni, és nem is igen lehet, sajnos), nem csak dilibogyókat ír fel (azt is lehet, de a lélek kezelése nélkül nem sokat érnek).

Van, akinek a pszichológus segítsége is elég, de a többségnek az kevés - ezt látatlanból megmondom.

Aki VALÓBAN segítséget akar kapni, az úgy kérdez, hogy a válasszal tudjon is mit kezdeni. Az a segítséget megköszöni, és megfogadja a jótanácsot, amikor azt tanácsoljuk, hogy ide vagy oda menjen. Régóta írok ide, tapasztalatból mondom, hogy kb. 100-ból 2 ember van, aki ezt teszi.

A nagy százalék idejár panaszkodni, nyavalyogni, önsajnálni, unalmat űzni, hisztizni, és azzal szórakozik, hogy belerugdos az első olyan emberbe, aki olyan választ ad, ami nem az ő szája íze szerint való.

De azért a két emberért megérni ide írni. Ők a fontosak, mert nekik valóban bajuk van, nagy bajuk, és változtatni is akarnak rajta.

Van még kérdésed?

2012. okt. 21. 21:18
 14/22 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a válasz mindenre,de a hülyék ugye mindig többen vannak.Azért érkezett egy két értelmes válasz is.
2012. okt. 21. 21:37
 15/22 anonim ***** válasza:
51%
mindenesetre nekem volt 3 pszichiáterem meg 2 pszichológusom, és egy selejt az egész szolgáltatás
2012. okt. 21. 21:39
 16/22 anonim ***** válasza:

Igaz, azért az egy két emberért megéri törni magunkat.

De néha elbizonytalanodom, megéri-e.

Én válaszom volt (már nem tudom hányas) akik ma a válaszadók között volt, és k..anyázták.

2012. okt. 21. 21:45
 17/22 anonim ***** válasza:
Megnéztem : előtte 4. voltam.
2012. okt. 21. 21:48
 18/22 anonim ***** válasza:
62%

"látjuk, hogy mikor van (lenne) szükség a Kérdezőnek arra, hogy segítséget kérjen."

Éppen azt teszi. Segítséget kér TŐLÜNK. Akkor nem lepasszolni kell. Te minek jössz fel az oldalra, ha nincs affinitásod ahhoz, hogy segíts embereknek? Itt mindenki segítséget kér. Én azért jövök fel, hogy segítsek. Én végzem el azt a munkát, amit a pszichológus végezne el, ha a segítséget kérő hozzá menne.

2012. okt. 21. 21:51
 19/22 A kérdező kommentje:
Még leírjátok 66-szor, hogy mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között? Tudom, hogy mi különbség, nem kioktatást kértem!
2012. okt. 21. 22:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Kérdező! Nyugodj meg! :-)
2012. okt. 21. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!