Miért nem hagynak élni?
Szia!
Pontosítanál kicsit? Mibe szoktak belekötni, beleszólni? Párod mit szól ehhez?
Ennyi információ alapján azt tudnám javasolni, hogy ülj le velük hármasban (esetleg a pároddal, négyesben) és beszéljétek meg, hogy miért csinálják ezt. Lehet, hogy jót akarnak, csak rosszul kommunikálják ezt feléd. Nem visszaszólni kell, hanem leülni megbeszélni.
Nagyjából értem, miről van szó. A férjed beteg, gondolom mielőtt Te ott lettél volna neki, az édesanyja ápolta, vigyázott rá. Az anyósod talán úgy érzi, az ő helyét foglaltad el. Amiért egyrészt hálás is, és megbecsül (elvégre másoknak dicsér téged), másrészt mégiscsak ő a nagybetűs Édesanya, akinek törődni kell a fiacskájával, ezért szemtől szembe undok veled. Véleményem szerint tehát küzd benne a hálás anyós és az Édesanya. A sógornő szerepét nem igazán értem, talán csak pincsiként követi anyukát(?).
Megoldásként továbbra is a "leülünk és megbeszéljük"-taktikát javaslom. Próbáld éreztetni az anyóssal, hogy megérted az ő érzéseit, cserébe ő is legyen tekintettel a tieidre. És elmondod mik is azok, anélkül, hogy akár véletlenül is megsértenéd az Édesanyát. Mindenképpen próbáld fenntartani a békés hangulatot, ha esetleg az anyós felemeli a hangját, szépen nyugodtan szólj neki, hogy legyen kedves kicsit halkabban beszélni, stb. Ne hagyd egyszer sem elszabadulni az indulatokat, mert ott lesz vége az egésznek. (Végülis a sógornő ebből a beszélgetésből ki is hagyható, legjobb az 1:1 felállás, és a beszélgetés után a sógornő véleménye úgyis az anyósodét fogja tükrözni...)
Remélem, tudtam segíteni :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!