Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha nem szeretné...

Mit csináljak, ha nem szeretnék ott élni, ahol a párom?

Figyelt kérdés
Párommal olyan házban lakunk, ahol fele az övé, fele pedig az ex feleségé. Hitel van rajta, amit fizet, de eladni nem akarja, mert nincs hova mennünk. Én nem szeretem azt a helyet, már lelki beteg vagyok, ha munka után oda kell hazamennem (egy kis falu a várostól 25 km-re, nihil az egész, magányos vagyok ott). Ráadásul sokat is veszekedünk a párommal, mivel nem igazán lehet vele kijönni, nagyon nehéz a természete, már-már ki is ábrándultam belőle, de a szívem megszakadna, ha el kéne hagyni....De ha ezt nem teszem meg, lelkileg rámegyek. Én mindig is városon szerettem volna élni, ahol megvan minden,de még 15 évet, míg elfogy a hitele, itt nem bírok ki...Sokszor gondolkodtam már azon, hogy bolhából csinálok elefántot, hiszen sok fiatal pár él falun, de sehogyan sem tudom megszokni..És az ép ész is azt diktálja, el kell onnan költözni, ahol fele ház az ex feleségé. De ő hajthatatlan, minden (mondva csinált) akadályt kitalál, hogy ne kelljen költözni. 36 éves vagyok, nincs gyermekem, 2 éve vagyunk együtt....Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy oda szüljek -ilyen lelkiállapotban- gyereket... Mit tegyek?
2012. okt. 14. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nem értem a kérdést, kiábrándultál, nem szereted sem a lakást sem a helyet, ráadásul oda vagy kötve egy hitel miatt... hagyd ott, ez nem lehet kérdés.
2012. okt. 14. 18:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Én nem fizetem a hitelt, hiszen nincsen tulajdonrészem abban a házban, de érzelmileg még Ő nem közömbös számomra, ezért nehéz meghozni a döntést.
2012. okt. 14. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Én azért lennék a helyedbe egy faluba élni az azt jelenti hogy nagy a nyugalom, én ott ellennék munkaután mindig kell a kikapcsolódás, meg nekem elegem lett a városi pörgésből meg a zajokból. Jó ez az én személyes véleményem. Csak annyit tudok neked mondani hogy döntsd el hogy neked mi lesz a jobb, ha szakítasz akkor tudsz-e lépni valamerre, ha nem szakítasz akkor lelkileg túl fogod-e élni vagy nem. Mert ha lelkileg összeomlasz akkor kitudja mikor jössz helyre.
2012. okt. 14. 22:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Mi is a férjem falujában építkeztünk, és az volt életem legrosszabb döntése hogy ebbe belementem. Egy év ottlakás után a falra tudtam volna mászni. Én is városban tudom magam elképzelni. Aztán fogtam az akkor fél éves gyerekünket, összepakoltam és hazamentem anyamékhoz ( város központ). már egy éve itt vagyunk. Közben a férjem is felfogta, hogy én oda soha nem megyek vissza, igy eladás alatt van a házunk. Jövőre talán költözhetünk együtt a belvárosi lakásunkba :)

Szoval szerintem menj el, mert csak te fogsz tönkremenni. Ha szeret, utánad megy. A férjemnek is ez kellett, hogy észrevegye, boldogtalan vagyok.

2012. okt. 14. 23:08
 5/7 anonim ***** válasza:
A párod miért ragaszkodik ahhoz a házhoz?
2012. okt. 15. 17:42
 6/7 anonim ***** válasza:

A reális helyzetedtől ne rugaszkodj el, gondolom nincs lehetőséged máshol élni, nincs lakásod stb., tehát örülj ennek a lehetőségnek és probálj keresni valami elfoglaltságot. Járj el valami tanfolyamra, kertészkedj, süssél-fözzél, tanulj otthon net-en nyelveket,stb. Ne ezen rágodj. Lehet hogy nem is annyira rossz, és ha bármi más lenne az még rosszabb lenne.

És néha idővel a dolgok maguktól megoldodnak, lehet nem tudja normális áron eladni, vagy ha eladná nem kapna érte annyit, hogy lakható valamit vegyen.

2012. okt. 23. 17:16
 7/7 A kérdező kommentje:
A párom csak azért "ragaszkodik" a házhoz,mert amúgy albérletbe kellene költöznünk. De talán az is jobb lenne, ui. a hitel miatt és a kamatok miatt sokkal többet fizet vissza (milliókkal értsétek és mire 50 éves lesz, akkor jár le a hitele és lesz egy FÉL háza, ami sokkal kevesebbet fog érni,mint amit visszafizetett, és aminek másik részét bármikor kérheti (akár már most is) az exe. Azért kérem, hogy kezdjünk mi ketten új jövőt és hagyja a háta mögött, váljon meg a tehertől és adósságtól, költözzünk olyan helyre,ahol mindkettőnknek kényelmesebb. De mintha falnak beszélnék...
2012. dec. 9. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!