Mikor dicsérted meg utoljára a párod kérdés nélkül?
Ma jutott eszembe, hogy milyen jól estek azok a dicséretek, amiket nem a "Na hogy tetszik?" kérdésre kaptam. Pl. Egyszer úgy lépett be az ajtón, hogy azt mondta érezte a kajaillatot a lépcsőházban és remélte, hogy nálunk lett ez a vacsora. Vagy amikor megjegyezte, hogy mennyire jó látni, hogy szeretem a cicát amit tőle kaptam és szívvel lélekkel törődök vele. Vagy, ha kérdés nélkül megjegyzi, hogy csinos vagyok, az adott ruhában.
Remélem ezek nem hallnak ki a kapcsolatból az évek múltával, mert nagyon szívmelengető, a másiknak meg nem kerül semmibe.
Te mikor dicsérted meg utoljára a párodat? Mennyi ideje vagytok együtt?
Nálunk gyakorlatilag minden nap elöfordul dicséet mindkettönk részéröl, de SOHA nem kérdezésre.
25 éve vagyunk együtt
Ma reggel, hogy milyen gyönyörűek a szemei ébredés után:)
Több, mint két éve vagyunk együtt.
Ma reggel, mert simogatva, puszival ébresztett.
És tervezem mindjárt, amikor befejezi a lányunk fürdetését.
5 éve vagyunk együtt
naponta
5éves kapcsolat, és tőlem sokkal többször hangzik el dicséret mint tőle...pedig én vagyok a nő. szerintetek mi ennek az oka?
ilyenkor kezdem elhinni hogy béna vagyok
Szó szerint oda vagyunk meg vissza egymásért, és imádjuk a másik minden rezdülését...így elég sokszor elhangzanak a szeretet kifejezésformái és egymás mindenféle szempontú dícsérete(külső, belső, tettek). Pedig egyikünk sem modell, sem minta-ember, de valahogy jól egymásra találtunk és tudunk egymásért rajongani. Minden nap.
22 hónapja (holnap) vagyunk együtt.
32. hónapkor házasodunk. :)
24N és 31F
Nem teljesen a kérdésre válaszolva, de a dicséret-kérdéskör nálunk érdekes problémát szült.
Olyan családban nőttem fel, ahol a pedagógus szülők nagy hangsúlyt fektettek a dicséretre. Néha talán túlzóan is, de tény, használt, motivált. Ezt átvettem és használom a mai napig.
A férjemmel is használtam, aki az első néhány hónap után letolt, hogy ne dicsérjem, őt nagyon zavarja. Tiszteletben tartottam a kérését, nem dicsértem többet.
Mostanában az a gond, hogy miért nem dicsérem.
Álltam ott hülyén, hogy oké, ha dicsérlek, az a baj, ha nem, az a baj. Mégis mi felelne meg?
Hát dicsérjem...de úgy, hogy ne tűnjön dicséretnek. Ó bakker...akkor definiáld és támaszd alá esettanulmányokkal, mert ez nekem magas.
"Nézz elismerően"
"Veregess vállon"
"Dicsérj meg, de csak ici-picit, pl Ez jó volt!"
Hát egy diplomata leizzadná a bőrét, hogy se túl sok, se túl kevés ne legyen....Lassan úgy érzem magam, mintha egy tüsszentőporral és egy nitroglicerinnel töltött tartállyal a kezemben kúsznék át egy aknamezőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!