A volt férjem letud mondani a közös fiúnkról az új férjem javára?
A probléma ott kezdődik, hogy a gyermek már 14 éves lassan. Igaz, hogy 5 éves kora óta neveli a jelenlegi férjem. Mit tudtok lehet ezt ilyen idős gyereknél is kérni?
Kérem akinek csak negatív és elítélő véleménye van, inkább tartsa meg, nekem most valós segítségre lenne szükségem! Köszönöm!
Szia!
Igen, le tud mondani, de csak ha le akar mondani. Szóval nem kötelezhető, vagy nem kényszeríthető rá, de ha le akar mondani,akkor megteheti,de csak ha az új férjed örökbe fogadja.
közös fiútok van a volt férjeddel? ejha!
komolyan senki nem képes a "fiunk" szót helyesen, rövid u-val írni?
Nem jól írja az első. Nem csak akkor mondhat le az édesapa az apai jogairól ha a második férjed örökbe fogadja.
Akkor is lemondhat róla, ha te neked nem lenne senkid.
De ahogy az első is írta. Az édesapa bármikor lemondhat az apai jogairól függetlenül attól mennyi idős a gyermek. De csak önszántából. Követelőzni, erőltetni nem lehet.
Lemondani csak annyiban tud, hogy nem ragaszkodik a kapcsolattartáshoz.
De olyan értelemben, hogy többé ne tekintsék jogilag a gyerekének, CSAK akkor, ha a mostani férjed örökbe akarná fogadni.
Egyébként nem mondhat le a gyerekröl, legalábbis ami a kötelezettségeit (gyerektartás) illeti.
Viszont ha netán az új férjed örökbefogadja, az azzal jár rá nézve, hogy ha netán elválnátok, akkor sja´t gyereknek tekintik jogilag és ugyanúgy kell utána is fizetnie, mintha ö lenne a biológiai apja.
Én úgy tudom nem lehet lemondani!!!!! Neki kötelessége van a gyerekével szemben, más kérdés, hogy teszi-e a kötelességét. Tehát ez nem helytálló, hogy Ő felhív és közli, hogy lemond mint egy tárgyról.
Viszont az új férjed, ha szeretné örökbe fogadni, az más, azt lehet, így a gyermeknek új vezetékneve is lesz. Kicsit macerás (azért tudom mert mi is szerettük volna, ha a jelenlegi férjem örökbefogadja a lányunkat, de iszonyú utána járás undorító), mivel valami tanfolyamra kell elmennie, ott nagyokosok eldöntik, hogy alkalmas-e egy gyerek nevelésére (azt nem fogadják el, hogy TE igazolod, hogy évek óta Ő is neveli szuper apa stb.). Ha ez megvan, ha a gyermek elmúlt 14 éves, még Őt is megkérdezik akarja-e. Hát kb. 1/2 év ha jól tudom az utánajárás. És így minden jog átszáll a jelenlegi férjedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!