Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyennek mondható az én...

Milyennek mondható az én családi helyzetem? Szegény kategória vagy sem?

Figyelt kérdés
nos, arra kérlek titeket az elkövetkezőkben őszintén válaszoljatok hogy hová tudjam sorolni magam. tudom, a szegénység nagyon tág fogalom. de mégis érződik az ember mit engedhet meg magának lehetőségeihez mérten. én egy 18 éves srác vagyok, egy vidéki kisvárosban élek a szüleimmel 3an. nővérem a megházasodott "kirepült" már. mi így hárman egy 86 nm2-es kertes házban élünk, kicsi kerttel hátul. mi olyan emberek vagyunk, hogy hiába tartanak a környékbéli kis falukból "városinak" eléggé vidékiesen viselkedünk, észreveszem érződik ez úgy beszédben, mint talán gondolkodásmódban. édesapámnak van is egy kis földje a város határában, szeret mezőgazdászkodni szabadidejében. Szabolcsiak vagyunk..nem tudom kinek mit mondd ez. az én szüleim szakmunkások. talán sosem tanultak túl sokat, de a szakmájukat értik. elgondoltam többször már hogy az életük munkája benne van ebben a kis házban. 54 évesek, lassan eléri a kor őket is. édesapám most egy éve kb munkanélküli, elengedések voltak a gyárban tavaly huszonvalahány év után minden érzés nélkül dobták ki a semmibe..de nem lazsál így sem, keresi a lehetőségeket, most is maszekol az ország másik végén. én tanulok, még 2 év mire megszerzem a szakmám. remélem sikerül. egy 4x4es szobám van de ez olyan hogy 70es évekből maradt szekrénysor, 80as éekből a fotelok, és igaz hogy csak 55cm-es tv és nem a legújabb számítógép de lehet befoghatnám a szám hogy egyáltalán vannak, tudom... sokmindent leírtam ide most, talán túl sokat is. eze kellenére érzem értitek érzem hogy nem jó ez így. nem tudja anya sem megvenni sokszor amit akar, tudom hogy befizeti a csekkeket és alig marad pénze. az elmúlt években újítgattuk a házat, festés, laminált padló, ajtócserék, de ki tudja talán milyen tartalékaikat emésztette az már fel értitek. ezek után én mit mondhatok, szegénynek mondhatom magam vagy örüljek hogy még így is alakult?
2009. aug. 7. 23:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kifejezetten a szegény kategóriába tartozol. Szüleim is hasonló helyzetben vannak, a tesóm velük él, én már elköltöztem. Anyu még dolgozik, apu nyugdíjas. Csak annyi a különbség, hogy mi Csongrád megyében lakunk. Én a saját családi helyzetemet az átlag körüli kategóriába tettem, egyeseknél jobb a volt a helyzetünk, másokénál rosszabb. A lényeg szerintem az, hogy az ember örülni tudjon annak, ami van, még ha nem is mindenből a legjobbat veszi is meg a családjának.
2009. aug. 7. 23:12
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Amíg egy bizonyos szinten tudja magát tartani az ember,addig nem szegény.Ha a csekkek be vannak fizetve,mindennap jut kenyér az asztalra,azt nem nevezhetjük szegénységnek szerintem.

Amikor nem volt cipőm,este üres hassal feküdtem le,gyertyával világítottunk este mert kikapcsolták az áramunkat,na az volt a szegénység.Aki nem volt benne,nem is tudja mi az az igazi nélkülözés.

2009. aug. 7. 23:13
 3/16 anonim ***** válasza:
97%
azt vettem le, hogy szüleid szeretnek és gondoskodnak rólad, tehát gazdag vagy ......sokkal gazdagabb, mint más család, ahol sok a pénz
2009. aug. 7. 23:15
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a 18 éves srác, aki így ír a szüleiről, aki tud örülni annak, amilye van, az semmiképpen nem szegény!!! Megbecsülöd a szüleid munkáját, tiszteled őket, nem pedig azért rinyálsz, hogy adjanak pénzt a hétvégi diszkóra vagy a cigire, vagy hogy vegyenek neked új ezt meg azt...Tanulsz, hogy legyen belőled valaki, és gondolom sokat segítessz a szüleidnek, számíthatnak rád. Ritka az olyan fiatal, aki úgy gondolkodik, mint te. Hidd el nekem, nem vagy szegény.Ja, és hová sorold magad? Az értékes emberek közé.
2009. aug. 7. 23:18
 5/16 A kérdező kommentje:
köszi:) és a válaszokat is mindenkinek
2009. aug. 7. 23:21
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális, "átlagmagyar" szinten éltek. Nincs miért panaszkodnod... Sokan rosszabb körülmények között élnek.
2009. aug. 7. 23:40
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy szegény főleg mert dolgos, szerető családod van ami nekem csak felnőtt fejjel adatott meg. Amig van étel az asztalon, villany a házban, folyik a víz a csapból nem vagy szegény! Nekem nem h külön szobám nem volt, de volt olyan h húsvétkor csak főtt krumpli volt az asztalon, és előfordult h fél évig nem volt áram. Tanultam, dolgozom ma már máshogy élek de lelkileg megviselt a gyerekkor.
2009. aug. 8. 12:38
 8/16 anonim ***** válasza:
64%

igen, sajnos ez szegény kategória!

de ha ez vigasztal, nagyon sokan vannak hasonló helyzetben, ugyanis talán már hallottad, hogy Mo.-on nincs igazán középréteg, itt az emberek jórészt vagy nagyon gazdagok, vagy szegények.

2009. dec. 10. 20:37
 9/16 anonim válasza:
100%
sztem nem vagy szegény...hidd el...normális körülmények között élsz,és sokszor nekem nem adódnak meg oylan dolgok,amiket egy "átlagos gazdag"megtehet...ritkán,csak nagyon nagy alkalmakkor veszek uj ruhát,a szüleim évente 2szer estleg...én nem Magyarországon élek..és hiába minden...igyekeznek a szüleim,de sokszor azt látom h ahhoz a másik emberhez nagyon kicsi vagyok...ha viszont a másik oldalamon pillantok meg egy embert akkor ahhoz nagyon is sok....mindig van aki rosszabb helyzetben van mint te...A szüleim minden pénzüket belefektetik abba h én és a 2 tesóm tanulhassunk..szal nem vagy szegén y:)
2009. dec. 10. 21:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez még nem szegénység...szerintem.De teljesen meg vagyok lepve hogy 18 évesként így írsz.....komolyan mondom minden tiszteletem a tiéd.Maradj meg ilyen sokra viheted.
2009. dec. 10. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!