Hogy tudnám anyukámat jobb kedvre deríteni, pozitív belátásra bírni vagy bárhogy segíteni neki?
Szóval 46 éves fejjel velem együtt vissza ült az iskola padba esti tagozatra.Mindezt abból a megfontolásból hogy amúgy is szerette volna megszerezni az éretségit, meg a fő motivációja az volt hogy a munkahelyén azt igérték hogy ha meglesz az éretségije akkor 10e Ft fizuemelést kap.
Most kapott keményen 2e ft fizetés emelést és konkrétan közölték vele hogy az elkövetkezendő 8-10 évben ne is számítson fizetés emelésre.Így a motivációnak lőttek.
Így hogy elkezdte a sulit semmire nincs ideje, a tengeri malacait el kell hogy ajándékozza, mert nincs rájuk ideje.A barátjával nincs ideje találkozni. Ráadásul az angol és a matek egyáltalán nem megy neki, elkönyvelte hogy azokból úgy is megbukik. Már 2x úgy kiborult hogy sírt.Szeretném őt jobb kedvre deríteni, de nem tudom hogyan.
Tengeri malacai gondozását vállald át..
Hogy ne érezze, mindenről le kell mondania..:))
Biztasd, majd belejön a tanulásba, és könnyebb lesz.
Elég nehéz felnőttként újra tanulni, de megéri: több lesz az önbizalma, másként látja a világot, új barátokat szerezhet..stb.
Légy találékony, és biztasd !
Nem féltelek, kedves vagy,megoldod. :))
Köszönöm a válaszokat.Nem együtt élünk már.Így sajnos az otthoni munkákba nem nagyon tudok neki segíteni, mert bejárásom se nagyon van hozzá, meg nekem se sok időm van.Reggel elviszem a gyereket oviba, haza jövök megfőzök, kitakarítok és megyek is a suliba.
A tengerimalacokat nem tudom sajnos elhozni, mert a férjem allergiás az állatszőrre. :(
Próbálom őt biztatni, meg segíteni neki de az angoltól teljesen elzárkózik.Mivel ő a hét minden napján dolgozik, tanulni is csak a haza fele úton van időnk együtt, de akkor meg már nem sok energiája meg kedve van mert melóból jön suliba.
Mondtam neki hogy holnap ne jöjjön be, inkább menjenek el a barátjával valahova, de nem mer mert úgy gondolja hogy akkor annyit se fog tudni és nem fog sikerülni a vizsgája.Egy osztályba járunk, uh át tudom neki az anyagot adni amiről lemarad, de akkor se.
Én 8 órás munka mellett majdnem kitűnő eredménnyel végeztem el egy szakközépiskolát (mindezt azután, hogy 2 szakot végeztem el egyszerre egy egyetemen, majd elhelyezkedtem), mellette jutott idő a barátaimra, heti többször jártunk Operába, és voltak rágcsálóim is. És sem ők nem haltak éhen, sem a lakás nem hevert romokban - én takarítottam hétvégén.
Anyukád valamit nagyon rosszul csinál... kezdve ott, hogy nem a pénzért kell csinálni, hanem mert érdekli, kedve van hozzá, AKARJA. Ezen múlik az egész, nem az időn, nem a tengerimalacokon és nem a matekon.
(A bruttó 10 ezer Ft-ból simán kijön a nettó 2 ezer Ft.)
Az agyában és az elhatározásában kellene rendet tenni, mert ennek így semmi értelme, valószínűleg boldogabb lenne tanulás nélkül, 2 ezer Ft-tal kevesebb fizetéssel.
Napi 12 órát dolgozik hétfőtől-vasárnapig, ünnep nap is.
2 órát utazik oda a munkahelyére, 2 órát vissza.Tehát reggel 4-kor indul és este 9 mire hazaér.Amikor suli van, elöbb jö ugye el a melóból (ez heti két nap), de akkor fél 11-re ér haza.A tengerimalacokon kívül vannak még madarak, kutyák, egerek (konkrétan haza hordja a munkáját, mert állatgondozó).Csak a malacoktól válik meg.
Bruttó 4000Ft emelést kapott, ő azt mondta ebből kb 2000-t fog megkapni.Sajnos ilyen világot éllünk hogy neki igenis számít az a 10e Ft, mert így is szinte vegetál, a fizuja épp a rezsire és az albérletre elég. :(
Talán már csak az tartja benne a lelket hogy erre az évre kifizette a tandíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!