Ti mit szólnátok, ha a nejetek egy fiatalkori szerelmét, exét kérné meg hogy legyen a gyermeketek keresztapja?
Azt hiszem, sokan félreértettek. Az én párom, akivel leélem az életem, az az ember, akivel pont olyan mértékben hasonló a gondolkodásunk, világképünk, hogy például ne legyen probléma, kivel barátkozunk.
Az azonos gondolkodás a lényeg, nem pedig az, hogy minden döntésemre rábólintson. Érted a különbséget?
Nekem igenis sarkalatos pont, hogy ne legyen probléma egyik barátságommal sem, csak mert párom van. És olyan párom van, akinél ezt szintén hasonlóan gondolja.
Egyébként jól írta az, aki azt írta, hogy ha a barátsággal nincs elvi probléma, akkor a keresztszülőséggel sem kellene, hogy legyen. Legfeljebb abban az esetben, ha az ellenkezés a másik személyiségéből adódik.
Ezzel szemben itt a főbb tiltakozásuk elvi okok miatt vannak. Nem azért nem barátkoznának valakivel, vagy ajánlanák fel a keresztszülőséget, mert az illető nem szimpatikus nekik, hanem zsigerből nemet mondanának, mert az illető a párjuk valamikori szerelme volt.
Ez pedig továbbra sem értem, hogy ez miért probléma. Valahogy nem értem a zsigeri ellenkezés okát.
"azért arra felhívnám a figyelmet, hogy még aki a legjobban mellette van az exekkel folytatott barátságoknak is azt mondta, hogy mást kéne keresztapának választani. szóval szerintem megkaptad az egyöntetű választ, kérdező :D"
Ilyet én nem írtam. Vagy másra gondoltál?
Kedves red4me, téged zavarna, ha a feleséged barátkozna a volt pasijával?
Vagy csak az zavarna, hogy keresztszülőségre kérné fel?
Nahát először is elnézést kérek mindenkitől!
Az az érzésem, hogy itt a legelején valaki félreértette az egészet, és mindenki más követi, ahogy ez lenni szokott. De ha én írtam félreérthetően akkor tényleg bocs!
A helyzet az, hogy én lennék a feleség, a keresztapa-kérdés pedig egy felvetődött kérdés. Előbb ide írtam ki, hogy lássam mi az àltalános közvélemény erről, nem gondoltam hogy ennyire polgárpukkasztó a kérdés :)
Azt hiszem, read4me kérdezte többször is, hogy mi az indok? Az indok az, hogy ezzel a bizonyos exszel, jelöltel 6 éves korunk óta ismerjük egymást, általános iskola első osztályaiban folyton együtt lógtunk, aztán kb 8 évre elvesztettük a kapcsolatot, majd mikor én voltam 17, újra egymásra találtunk. Járni kezdtünk de ez nem volt igazán komoly, mindössze 4-5 hónapig tartott, azóta baráti a kapcsolatunk. Azért szeretném a gyerekem keresztapjának, mert megbízom benne, és mert egész eddigi életünkben bizonyított :)
Mindössze ennyi, nekem személy szerint ennyi bőven elég :)
Ez egy régi, szép barátság. :)
A magam részéről köszönöm a kérdést. Megint tanultam valamit. Például eddig azt hittem, egy házasság akkor jó, ha a felek hasonlóan gondolkodnak, ezt pedig már nagyjából a kapcsolat elején kiderítik. De okosabb emberek megmondták, hogy a házasság nem így működik. A házasság akkor jó állítólag, ha képes vagy sutba vágni akár egy több éves barátságot miatta. Az nem jó megoldás, ha eleve olyan párt keresel, akinek nem fáj a barátságod másvalakivel. Ez ugyanis az alá-fölérendeltségi viszony csimborasszója, mint megtudhattuk.
(Szarkazmus tábla le...)
A valódi tanulság persze az, hogy jól leszidjam a magyartanáraimat, akik nagyon gyakran jeles osztályzattal díjaztak. Nem érthetik a dolgukat, ha képesek voltak a legjobb osztályzattal jutalmazni, miközben teljesen félreérthető a fogalmazásom.
Na már megint megy a női keménykedés , h ha nekem a páromnak nem tetszene akkor így elzavarnám meg úgy, ha kell 20 év házasság után meg bla bla bla.
Másik h a hölgyek akkor is így állnának hozzá, ha fordított lenne helyzet és a férj akarná az exet keresztnek, aki mondjuk egy szép nagy kerekmellű topmodell?
Mert van egy olyan érzésem h hirtelen mindenki másképp gondolkozna?
Ne haragudj, de tudsz te olvasni????
Ha igen, akkor legyél szíves, tedd meg, hogy használod is ezt a képességedet.
Ki beszélt 20 év házasságról?
Nincs 20 év házasság.
Azt írtam, hogy ELEVE olyan párt keresek, akinek nem fáj, hogy ezzel, azzal, amazzal barátkozom.
Jó, ha 20 hónapig! eljutnék egy olyan emberrel, mint akikkel tegnap próbáltam vitatkozni, de inkább a 20 nap lenne az életszerű.
És milyen női keménykedés? Ez... figyelj, most figyelj, mert nagyon furcsa lesz neked, amit mondok: Oda-vissza működik. Én is ugyanúgy állok a párom barátaihoz. Legyen az nagymellű bögyös csaj, vagy akárki.
Tudsz értelmezni, vagy csak dísznek van a fejed a nyakadon?
Állítják, hogy a magyaroknak romlott a szövegértésük, de hogy ennyire, azt nem gondoltam volna.
Senki nem írt 20 év házasságot, én magam pedig szándékosan túloztam el, ha nem tűnt volna fel.
A válaszomban pedig nem csak hozzád szóltam, hanem általánosságban.
Egy valamiben egyet tudok érteni, sok embernek rossz a szövegértési képessége, köztük a tiéd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!