Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit szólnátok, ha a nejetek...

Ti mit szólnátok, ha a nejetek egy fiatalkori szerelmét, exét kérné meg hogy legyen a gyermeketek keresztapja?

Figyelt kérdés
2012. okt. 13. 19:42
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
64%

"Miért baj, ha egy nőnek férfi barátai is vannak?"

Egyrészt itt nem erröl van szó, másrészt abba is érdemes lehetne bleemrülni hogy létezik e férfi és nő között barátság.

Maradjunk a támánál és vegyük csak az első részt. Miért akarsz te engem belekényszeriteni abba hogy a volt pasidat bámuljam nap mint nap a közös konyhánkban? Mi ilyen fontos neked ebben, magyarázd el.

Mitöl ilyen fontos neked ez a választás hogy még ezért vitákra is hajlandó vagy velem szemben?

Parancsolj, most elmondhatod mi az amitől ő a jó döntés és nem más.

2012. okt. 13. 20:34
 12/52 anonim ***** válasza:
15%
Ha valakivel szakítok, az azt jelenti, hogy a párkapcsolat nem működik köztünk, de attól még emberileg értékelhetem. Nem szokásom tartani a kapcsolatot az exeimmel, de olyan már előfordult, hogy egyikük sok év után pont a közelembe költözött, és baráti kapcsolat alakult ki - minden hátsó szándék nélkül.
2012. okt. 13. 20:35
 13/52 anonim ***** válasza:
60%

"szakítottak. én ha szakítok valakivel nem azért teszem mert életem hátralévő részében szeretném a társaságát élvezni"

Itt van az eb elhantolva. Lehet nem tudod, de akkor elmondom: az emberek nem csak akkor vetnek véget egy szerelmi kapcsolatnak, ha a továbbiakban nem akarják egymás társaságát élvezni.

Mondok példákat is, hogy megfogható legyen:

- kölcsönösen elmúlt a szerelem.

- nem egyezett a jövőkép.

Ettől függetlenül még kíváncsiak lehetne egymásra.

Sajnos ritka az ilyen, de létezik.

2012. okt. 13. 20:37
 14/52 anonim ***** válasza:

Adott az én esetem, amiért egyszerűen mindenki jól felfogott érdekében baráti kapcsolatban KELL maradnom az exemmel: van egy közös gyerekünk. Utálhatjuk egymást, kerülhetjük egymást, de attól csak a gyerek szenved. Szerencsére értelmes, felnőtt emberek vagyunk, csak lehúztunk együtt 11 évet, és nyilván voltak olyan értékek, ami miatt egymást választottuk - csak éppen kihűlt a kapcsolatunk, nagyon! - de nagyon jó barátok tudunk lenni, és ez is a szándékunk. Van új kapcsolatom, elég szomorú lenne, ha a barátom féltékeny lenne az exemre, mikor pontosan tudja, hogy milyen dolgok miatt romlott meg helyrehozhatatlanul a kapcsolatunk.

Tudom, hogy a közös gyerek miatt az én esetem picit más, de azért mégis bele lehet gondolni, hogy ha valakit valamikor szerettem, és nem csak a vonzó külseje miatt jöttem vele össze, akkor nyilván az értékeit továbbra is tudom értékelni - barátilag.

2012. okt. 13. 20:42
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom, hogy a közös gyerek miatt az én esetem picit más"

Nem picit más, hanem ég és föld. Ahogy megszületett a gyermek össze vagytok kötve egyé letre, ebben nincs semmi fura.

Viszont itt nem erröl van szó, a feleség kiválaszott egy volt partnert és azt szeretné egy életre a családjához és a férjéhez is kötni.

De mi az indok?:-) Erre annyira kiváncsi vagyok valaki magyarázza már el.

2012. okt. 13. 20:47
 16/52 anonim ***** válasza:
23%

"

Maradjunk a támánál és vegyük csak az első részt. Miért akarsz te engem belekényszeriteni abba hogy a volt pasidat bámuljam nap mint nap a közös konyhánkban? Mi ilyen fontos neked ebben, magyarázd el.

Mitöl ilyen fontos neked ez a választás hogy még ezért vitákra is hajlandó vagy velem szemben?

Parancsolj, most elmondhatod mi az amitől ő a jó döntés és nem más."

Tisztázzunk valamit. Veled, mint GYK látogatóval vitázok egy elméleti kérdésen.

Ha velem esne meg a helyzet (valójában nem esne meg, mert el se jutnánk a gyerekvállalásig), akkor nem vitáznék egy percig se. Nem lenne semmi kényszerítés.

Ha a páromnak nem tetszene, hogy valakivel barátkozom, és nem tudna ésszerű indokot hozni az illető ellen (mondjuk hogy veszélyeztetheti a testi épségemet, mert ő a baltás gyilkos) akkor onnantól kezdve nem a párom. Nincs kényszer. Soha nincs kényszer.

Fordított esetben ugyanez várna a barátokra is. Bár a barátok ugye nem érzik úgy, hogy tiltani lehetne a másiknak bármit, így nem is élnek ilyen lehetőséggel. Elfogadóbbak.

Tegyük fel, a páromnak nincs kifogása, hogy férfi barátom legyen. De valamiért nem szimpatizál az illetővel, ami puszta személyiségkülönbségből adódik. Van ilyen, nem lehet mindenkinek mindenki szimpatikus. Természetesen ilyenkor úgy tartanám fent a kapcsolatot az illetővel, hogy életem párjának ne kelljen feleslegesen eltűrnie a társaságát. Nincs kényszer. Ezért írtam a kérdezőnek, hogy ha jó fej, kedves a pasi (mármint a kérdező szerint), akkor miért ne?

2012. okt. 13. 20:52
 17/52 anonim ***** válasza:
56%

"De mi az indok?:"

Annyi, hogy egy jó barátja. Nem kell ide több indok.

2012. okt. 13. 20:54
 18/52 anonim ***** válasza:
76%

"Ha a páromnak nem tetszene, hogy valakivel barátkozom, és nem tudna ésszerű indokot hozni az illető ellen"

Ez nem elég ésszerü indok hogy nem akarom életem végéig a konyhámban bámulni a csókát? Akivel te valaha elképzelted az életed, aki valaha eljegyzett, nem érdekel, nem vagyok rá kiváncsi. Ez a te életed volt, mostmár én vagyok, de mégis kell belöle is egy darab? Felőlem lehetnél a Julia Roberts is akkor is azt mondanám hogy nem, otthon és biztonságra vágyom és nem arra hogy törpöljek ma reggel épp ki ül a konyhámban.

Szeretnéd ha megforditanánk ezt a kérdést?

2012. okt. 13. 21:03
 19/52 anonim ***** válasza:
14%

"Tegyük fel, a páromnak nincs kifogása, hogy férfi barátom legyen. De valamiért nem szimpatizál az illetővel, ami puszta személyiségkülönbségből adódik. Van ilyen, nem lehet mindenkinek mindenki szimpatikus. Természetesen ilyenkor úgy tartanám fent a kapcsolatot az illetővel, hogy életem párjának ne kelljen feleslegesen eltűrnie a társaságát. Nincs kényszer. "

Erre ez a válaszom. Ezt a részt olvastad? Direkt gondoltam mindenre (vagyis remélem, mindenre).

2012. okt. 13. 21:04
 20/52 anonim ***** válasza:
19%
red4me: Ne haragudj, de ki mondta, hogy a konyhában akar ülni? A gyermekem keresztszüleivel havonta egyszer járunk össze, családilag - amúgy szerintem simán benne van a pakliban, hogy a kérdező esetében a kiszemelt keresztapának is van esetleg új párja. :)
2012. okt. 13. 21:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!