Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan ne legyek feltekeny?

Hogyan ne legyek feltekeny?

Figyelt kérdés
Jokepu, egyenruhas ferjem van, Aki mellesleg nagyon kedves, udvarias is. Munkajabol kifolyolag sokat van ottalvos treningen, gyakorlaton, ilyenkor munka alatt, kozben mindig van kikkel beszelgetni. Estenkent kozos fozes, borozas, de sokszor van hogy elmennek furdozni, ide oda munka utan abban a masik varosban,sok munkahelyi baratsag is szovodik, ahogy a ferjemnel is. De ezek kozott ugy tunik mindig fiatal, korban hozzaillo csinos lanyokkal tud legjobban elbeszelgetni, bizalmaskodni. Minap is mikor epp valami programot szerveztem hetvegere, hogy kicsit feldobjuk a hazassagunk, mert kicsit depis vagyok, a facebookon szorakoztattak egymast es jokat rohogtek.Ferjem azt mondta vele (is) beszeli meg a hazassagi gondjaink egy reszet es tole ker tanacsot. Nekem az uzenetvaltasbol ugy tunt, jol erzik magukat egyutt, mulattattak egymas pl. " majd leesek a szekbol ugy rohogtem". Teljesen olyan hangulatu level volt, amit mi is valtottunk ferjemmel megismerkedesunkkor. Szerintetek ne legyek feltekeny? Mennyire helyes bizalmaskodni egy kollegaval?

#Egyenruhas
2012. okt. 13. 18:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%
Jáájj, megint megjött ez az "otthon megkap mindent" ócska duma, ha a "férfinak" a Kati kell meg a Zsuzsi meg a Mari, azt talán nem kaphatja meg otthon, nem?
2012. okt. 13. 18:36
 12/24 anonim ***** válasza:
79%

8-as válaszoló

Az a nő aki mindent megkap a férfitól, az általában mindent meg is ad a férfinak. Érdekes nem?

Azonkívül milyen hozzáállás az, hogy mindent akarok vagy megyek máshoz? Mint egy követelőző kisgyerek.

2012. okt. 13. 18:41
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

elnézést, hogy most nagyon vulgáris leszek DE:

hagyd a p csába.

2012. okt. 13. 18:44
 14/24 anonim ***** válasza:
63%

Én úgy írok neked, hogy én is olyan nő vagyok akivel egy férfi megbeszéli a magánéleti gondjait. Nagy különbség, hogy neki nem a felesége a nő. Én nem akarok tőle semmit, próbálok neki segíteni amiben tudok. De azzal is tisztában vagyok, hogyha egyet füttyentenék már ugrana is egy kis pásztorórára.

Én szeretem a férjem, senkivel nem beszélem meg a problémáinkat. Igyekszem vele megoldani. A férjem is elkezdett féltékenykedni egy időben erre a férfira, fel is törte a fiókom, elolvasta az összes levelezésünket és nem talált semmit, mert nem is volt semmi.

Ha korábban is kaptad rajta ismerkedésen és sokszor nem is alszik otthon...hát, én is féltékeny lennék.

2012. okt. 13. 18:52
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

A féltékenység természetes érzés. Butaság az hogy egy jó kapcsolatban soha az életben nem jön elő ilyesmi, valamilyen szinten minden szerelmest zavar ha másnak is tetszik a párja vagy fordítva. És most ezt a szerelemről írtam, nem egy 30 éve működő házasságról, amiben már szeretet van nem szerelem.

Lehet, hogy tetszik neki a kolléganőd, de ha így is van, és jó a kapcsolatotok, akkor se csal meg. Elvégre ha szeret is, de nem vak, észreveszi ha valaki csinos és jó a humora, a fontos az hogy ennek ellenére is mindig te legyél a legjobb nála, és ehhez nem kell a valóságban mindenkinél jobbnak lenned, elég ha neki vagy a legjobb. De az is lehet hogy még erről sincs szó, csak szimplán talált egy jó lánybarátot, egy ellenkező nemű barát jó mindig.

Féltékenykedés helyett, arra koncentrálj, hogy éreztesd a férjeddel hogy micsoda szuper felesége van: kedveskedj, legyél vidám, lepd meg, és eszébe se jut hogy nem te vagy a legtökéletesebb.

2012. okt. 13. 19:00
 16/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolso, igazad van, de a forditottja is igaz, ha a ferfi tud ilyen lenni a hetkoznapokban es ereztetni ezeket folyton, ami nem kis energia, lehet nem lennek feltekeny...hisz tudom h szamara en vagyok a legtokeletesebb no, hisz latszik mennyire szeret.
2012. okt. 13. 19:07
 17/24 anonim ***** válasza:
46%
Hat mar elnezest emberek, de en ugy ertettem, hogy egy kapcsolatban mindent. Nem 'mindentmindent'. De ugylatszik itt mindenki csalodott a ferfiakban :) jol valasztottatok ezekszerint...
2012. okt. 13. 19:10
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

" ha a ferfi tud ilyen lenni a hetkoznapokban es ereztetni ezeket folyton, ami nem kis energia, lehet nem lennek feltekeny...hisz tudom h szamara en vagyok a legtokeletesebb no, hisz latszik mennyire szeret"

Ejnye, nincs itt valami komoly ellentmondás?! Most akkor a hétköznapokban nem érezteti, de azért te tudod, hogy szeret?

2012. okt. 13. 19:12
 19/24 anonim ***** válasza:
52%

Az a baj, hogy borzasztó következetlenek vagytok, akárcsak az emberek többsége.

Jó esetben úgy zajlott volna az ismerkedésetek, hogy te azt mondod, nem szereted, ha a kedvesed más nőkkel barátkozik. Mire ő nem azt mondja, hogy megváltozik, hanem azt, hogy ő ilyen és kész, szeret nőkkel barátkozni. És akinek ez nem tetszik, az mehet tovább. Te pedig fogod magad és mész tovább.

Az előttem szólókkal ellentétben engem az ilyesmi már csak azért nem zavarna, mert hasonló viszonyom van a párom legjobb barátjával, mint a férjed azzal a munkatársnőjével. Nekem nincsenek hátsó szándékaim, így abból indulok ki, hogy másnak (például a férjednek) sem biztos, hogy vannak, és a legjobbat feltételezem róla mindaddig, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Te csak akkor tudnál barátkozni egy másik férfival, ha hátsó szándékaid volnának? Akkor nem csoda, ha féltékeny vagy.

De bizalom nélkül (hogy a legjobbat feltételezed a másikról, amíg annak az ellenkezője be nem bizonyosodik) lópikulát nem ér egy kapcsolat.

2012. okt. 13. 19:15
 20/24 anonim ***** válasza:

"Hat mar elnezest emberek, de en ugy ertettem, hogy egy kapcsolatban mindent. Nem 'mindentmindent'. De ugylatszik itt mindenki csalodott a ferfiakban :) jol valasztottatok ezekszerint..."

Én is a kapcsolaton belül gondoltam. De ténylegesen azt tapasztalom, hogy a legtöbb férfi kapcsolaton belül csak az érdekli, hogy neki jó legyen. Csak az számít, hogy ő mindent megkapjon, különben megy máshoz (ahogy ezt te is leírtad). Az, hogy ez a másiknak mit jelent, a legritkább esetben érdekli őket.

Egyébként én jól választottam, mert eleve nem ilyen férfit kerestem, csalódás itt nem játszik szerepet. Csupán azt írom amit magam körül látok.

(Ettől függetlenül továbbra is undorom van attól a hozzáállástól, hogy mindent meg kell kapnom különben megyek a szeretőhöz. Aki így gondolkodik annak nem való a komoly kapcsolat, mert az eleve kompromisszumokra épül. Kompromisszum esetén pedig nem kaphat meg mindent egyik fél sem.)

2012. okt. 13. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!