Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megeshet, hogy anyósom csak...

Megeshet, hogy anyósom csak úgy hirtelen megváltozik negatív irányba?

Figyelt kérdés

27 vagyok, 6 éve alkotunk egy párt a most már férjemmel, azóta ismerem a szüleit. Alapvetően remek kapcsolatom van velük, nagyon rendesek, segítőkészek, jobbat nem is kívánhatnék.

Anyósom is nagyon kedves, nagyon szeret engem. Kicsit aggodalmaskodó, de talán ezt az egy negatívumot tudnám mondani. Amúgy nem akaszkodik ránk, nem jár a nyakunkra (pedig 5 percre lakunk egymástól), nem akar beleszólni az életünkbe.

Most tervezünk építkezni, mert jelenleg egy régi házban lakunk, ami anyósom nevén van. De ő és a férje azon a véleményen vannak, hogy jobb lenne, ha egy új építésű házban lennénk, így most tervezünk telket venni, oda építenénk egy saját házat. A telek még a mostaninál is közelebb lenne anyósomék házához.

Új teleket, rá egy teljesen új ház (azt hiszem, ott már minden a mi nevünkön lenne)... Ez rengeteg pénz, de anyósomék azt mondják, nekünk a férjemmel nem kell azon aggódnunk, hogy miből lesz egy teljesen új házunk, mert ők állnak mindent (az én szüleim is besegítenek majd persze, bár ők nem állnak annyira jól anyagilag, mint anyósomék, és mi is beleadjuk majd amennyink van).

2 kérdésem van alapvetően:

1. Normális, hogy kicsit aggódom, hogy ennyi pénzt fektetnek belénk? Talán paranoiás vagyok, de ott van a fejemben a kérdés állandóan, hogy nem olyan jó ám ennyi pénzzel "tartozni" a szülőknek, még akkor sem, ha ők ezt nem kölcsönnek fogják fel, hanem ajándékozásnak meg természetesnek. Nyugodtabb lennék, ha nem 10 millió forinttal szállnának be a szülők, csak 2-3-mal mondjuk... Vagy túlreagálom? Örüljek inkább, hogy ilyen rendesek a szülők és fogadjuk el a nagylelkű segítségüket?

2. Anyósom tényleg egy tündér. Most. De előfordulhat olyan, hogy hirtelen megváltozzon valaki? Például ha lesz unoka. Nagyon vágynak már rá, és én szeretnék is szülni 1-2 éven belül. Megeshet, hogy ha meglesz a pici, és olyan közel fogunk hozzájuk lakni, hirtelen átvált olyan üzemmódba, hogy állandóan nálunk lesz, és tényleg a nyakunkra jár majd? Megváltozhat egy anyós ilyen hirtelen? Van valakinek ilyen tapasztalata? Vagy megint paranoiás vagyok? :P

Köszi előre is!

2012. okt. 13. 08:34
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

Paranoiás vagy kedves...:)

Ha gyerek (unoka) lesz, anyósod még kedvesebb lesz Veled..

Mert Te vagy az Ő unokájának az anyja..:)

Segít, mert megteheti, jólelkű, mert el is szórhatná a pénzét..

Ha eddig kedves volt, miért változna meg??

Anyós vagyok, tudom mit beszélek legalábbis remélem..:)

Amíg a lányaimat szeretik ( 2), gyerekeim boldogok, addig SOHA nem bántanám meg a vejeimet..

Amíg nem bántod meg a FIÁT, nem változik negatív irányba..

2012. okt. 13. 08:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha önként ajánlották fel, és megengedhetik maguknak, akkor nyugodtan fogadjátok el. Ha úgy érzed, hogy erkölcsileg adósok vagytok, akkor szivességekkel tudjátok viszonozni, illetve idösebb korban egyéb módon viszonozni.

Én elfogadnám, mert a leirásod alapján nem fognak ezzel visszaélni. (Mondjuk, ha esetleg válásra kerülne sor - amit nem kivánok nektek, akkor jogosnak tartanám, ha ennek nagyobb részét a elismernéd a vagyonmegosztás során mint különvagyont).

2. Ha eddig normális volt és tiszteletben tartotta azt, hogy ti ketten külön család vagytok, akkor nem valószinü, hogy egy gyerek miatt teljesen megváltozzon. Ha lenne egy baba, eleinte biztos neki is újdonság lenne, meg szeretne részt kapni az unokából, de ha értelmesen megbeszéld vele, nem lesz gond.

Gondolok olyanra, hogy ha unokázni akar, akkor délután - vagy amikor nektek passzol - nyugodtan jöjjön el kicsit foglalkozni a babával, ha egyébeként valamit akarna, akkor elöre szóljon tepefonon oda, hogy nektek jó-e akkor. MIvel értelmes nönek tünik, ezen nem fog megsértödni - kivéve, ha soha nem engeded a gyerek közelébe, ha kétségeid vannak, akkor meg jobb elöre, már most megbeszélni vele. De én nem aggódnék.

Szerintem örülhetsz, hogy ilyen szerencsés vagy az anyóssal!

2012. okt. 13. 08:59
 3/8 anonim válasza:

Az első kérdésre a válaszom az,hogy legyél boldog hogy tudnak segíteni és igyekezz meghálálni ahogyan tudod majd én szüleim is rengeteget segítenek rajtunk mióta meg van a kicsi és ide költöztem az anyósom más téma az a második kérdésedre a válasz.

Én azt hittem mikor még nem laktam itt hogy anyósom a legjobb ember a világon imádtam őt és azt hittem ő is engem,mert ezt mutatta,de sajnos lakva ismeri meg egymást az ember.

Mióta megszületett a kislányunk aki már 11 hónapos nagyon megromlott a kapcsolatunk a terhesség alatt is kezdődtek a gondok de ott a hormonjaim is közre játszottak.

Tavaly novemberben szültem császárral és mikor bejött hozzánk meg sem kérdezte egyszer sem, hogy vagyok és azóta sem érdekli mi van velem.De ez a legkevesebb bár ez volt az első ami nagyon rosszul esett ja és a születésnapomon jött be hozzánk mert a kicsit két nappal előtte szültem és fel sem köszöntött meg sem puszilt.

Aztán jött a nagyobb gond haza jöttünk és semmit nem segített nekem anyukámnak kellett ide jönnie egy hétre segíteni nekem mert ő nem fogja meg a kicsit ,meg az ő fiát is a mamák fürdették 4 hónapos koréig meg nem is etette meg meg teát sem tudd neki adni.Ja és 7napig voltam a kórházban előtte kitakarítottam de mire haza jöttünk olyan kupi fogadott hogy azzal kellett másnap kezdenünk anyuval hogy kitakarítunk.

Ezt azért hangsúlyozom ki mert azóta kiderült hogy anyósom havonta egyszer hajlandó megfürdeni csak és elviselhetetlen ,és a kicsit sem szívesen adom oda neki e miatt ma reggel is meg volt a vitánk már mert éreztem hogy büdös és ölelgette a kislányt és tudom hogy múlthéten hétfőn fürdött meg úgy hogy céloztunk rá a párommal, hogy tegye meg.

Apát nem terhelhetem állandoan ezzel de már ő is kivan hogy csak magára gondol az anyja és nem tekint családként ránk meg hogy igénytelen.

Iszonyúan piszkos a lába mindig és úgy megy mindenhova a faluba is nagyon szégyenlem magam miatta. Pedig csak 63éves és jól bírja magát.Aztán még vannak ilyen apró gondok hogy sem a kislányra nem vigyázz, se nem főz nem is segít a nagytakarításban sem, fekszik és nézi a sorozatokat,cigi meg kávé egész nap , aztán este elmosogat de nem öblíti el az edényeket csak habosan eltörli.

Úgy hogy kérdésedre a válaszom az én anyósom kifordult teljesen magából mióta a kislányunk megszületett.

2012. okt. 13. 11:24
 4/8 anonim válasza:
51%
És még annyit írnék hozzá hogy a kicsi lányom a 11 hónap alatt kapott tőle egy cumiláncot meg egy bodyt ajándékban.Pedig 90.000ft. a nyugdíja.
2012. okt. 13. 11:28
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még!

Kedves 3-as: nem nagyon értem a dolgot. Ameddig a kislányod meg nem született, addig anyósod nem volt ilyen igénytelen? Meg addig foglalkozott veled? Mert az jön le a szavaidból, hogy a baba születése után mindez a nyakadba szakadt és hatalmas csalódásként puffant rajtad. Addig nem volt semmi intő jel?!

Az én anyósom eddig is nagyon nagylelkű volt velem. Vesz nekem héba-hóba dolgokat, ruhákat. Olyankor nem néz az árat, csak azt, hogy vegyen nekem valami szépet. Ha lesz nekünk is baba, biztos vagyok benne, hogy sokat fog segíteni jönni pl takarítani, mert ő nagyon pedáns. Ott attól tartok, hogy én nem fogom annyira igényelni a segítséget, mert szeretem a dolgok nagy részét magam csinálni, és pláne, ha ott lesz nekünk a kis trónörökös, biztos szeretném majd hármasban kiélvezni az első napokat, nem úgy, hogy valaki(k) állandóan ott vannak, "útban". Na, de ez még messze van, addig még sok minden elválik.

2012. okt. 13. 14:06
 6/8 anonim válasza:

Hát ha hiszed ha nem én soha nem éreztem előtte rajta hogy büdös lenne eszembe sem jutott hogy nem fürdik,én akkor költöztem ide mikor megfogant a pici mert csak így tudtuk megoldani mivel nem akartam még előtte otthagyni a munkahelyemet ahol már 4 éve dolgoztam innen meg tudtam volna bejárni,így megbeszéltük ha össze jön a baba akkor költözök addig is jártam ki nagyon sokat és volt hogy 2 hetet is itt voltam de teljesen más volt akkor anyósom imádtam őt,aztán valami lett vele a párom sem érti miért lett ilyen persze imádja az unokát mindennél jobban de furcsa hogy sehogy sem fejezi ki igaz a fia iránti szeretetét sem mutatja ki sehogyan sem csak ha beteg vagy szomorú.Apósom sajnos meghalt és azóta megkeseredett.

A páromnak volt már felesége és ő vele sem jöttek ki egyáltalán akkor még azt hittem hogy ilyen nincs hogy anyóssal nem lehet kijönni de sajnos van.

De annyira nem,hogy még a szüleim sem nagyon szeretnek ide jönni miatta mert nem beszélget csak fekszik és nézi a TV-t.

Azért jönnek mert imádják a kislányomat,én nem mondok nekik semmit anyósomra mert jobb ha nem tudják de látják ők maguktól is sajnos én meg szégyenkezek.

Na mindegy ez az én sorsom már kezdem bevenni a leszarom tablettát mert ha nem így teszek kikészülők és ez senkinek sem jó főleg a kislányomnak nem.

Köszönöm hogy kiönthettem a szívem :(

2012. okt. 13. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nem baj eírom nagyon röviden az én esetemet. Anyósom egy aranyos asszony, apósom szintén, sógórnő is...fogjuk rá. Párommal boldogan élünk, nagyon sokat segítenek kérés nélkül, ezt fizetik azt veszik stb. Nekem nem élnek a szüleim így amit saját erőmből össze tudtam szedni azzal szállok be a közös életünkbe. nyilván ők sokkal többet "tesznek" be, mint én.

Terhes lettem, jött az unoka...és itt elszabadult a pokol!

Soha nem gondoltam volna, hogy egy anya így tudja zsarolni a fiát mint ahogy az anyósom teszi. Annyiramegváltozott, hogy rá sem imserek, én lettem az utolsó a földön, utálnak. Élősködök, azért szültem, hogy "megfogjam", semmim nincs. Amim van az kevés, az semmi zéró ahhoz képest amit ők adnak a fiúknak, nem jól nevelem a gyereket, semmit nem csinálok jól, ha nem az a sapka van rajta amit anyósom vett, akkor elhord minden hálátlannak, ha az van rajta mit ÉN vettem a gyereknek, az rossz hideg vagy meleg tök mindegy, de nem jó. Csúnya is. És amúgy is van neki szebb amit ő vett, vagy a sógórnőm, na az a legszebb, miért nem az van rajta?? Vett szőnyeget, nem tetszik, öreges, nem is illik ide, megsértődött mert nem akartuk "kirakni". Nem veszek nektek többé semmit!

Én nem akarlka megijeszteni, és szívből remélem, hogy a Te anyósod nem ilyen rosszindulatú, és nem is lesz az! Csak szerettem volna, ha tudod, hogy bizony néhol van ennek a nagy adakozásnak néhány hátulütője.

2012. okt. 14. 15:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a történeteket, kedves utolsó két válaszoló! Hát ez az, ilyenek szerettem volna hallani. Mégiscsak van ilyenre példa... :(

Másoknál esetleg ellenpélda? Olyan, hogy anyós-após nagyon jó fej volt, és minden így is maradt unoka születése után is?

2012. okt. 14. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!