Miért hiszik azt a szülők, hogy mindig helyes az, amit ők mondanak?
Általában több a tapasztalatuk és ők csak jót akarnak neked. Ezt most még nem fogod föl, de majd ha te is szülő leszel, akkor rájössz, hogy nem mindig az volt neked a legjobbnak tűnő akkor, abban a pillanatban, ami egyben hasznodra is vált... reménykedjünk abban, hogy ők tényleg a legjobbra törekednek veled kapcsolatban, hallgasd meg őket, az érveiket, és ne lázadj, ami gondolom most az alaptermészeted :-D
Lesz még rengeteg lehetőséged arra, hogy a saját hibáidból tanulj... most még meg akarnak védeni téged, ez egy szülő feladata.
"...ez a te döntésed ebbe senki sem szólhat bele..." - mondja a 2. válaszoló... nos ezt megcáfolnám!
Kinek a pénzéből élsz? Ki mos, főz, takarít rád? Egyelőre gondolom tőlük függsz mind anyagilag mind érzelmileg, akkor hagyjuk már meg nekik a lehetőséget, hogy a saját belátásuk szerint neveljenek. Nyilván egy normális szülőtől elvárható, hogy a saját tudásának megfelelően a legjobbat hozza ki a gyerekéből és ehhez bizony néha el kell fogadni annak a gyereknek, hogy nem mehet mindenben a maga feje után. Majd ha felnő, és nem apuci és anyuci pénzéből él, akkor legyen önmegvalósító, akkor már magáért felel. De amíg a szülő felel érte, addig ez a helyzet, amiért most panaszkodik a kérdező.
Valószínűleg azért látom ennyire másképp a helyzetet (most már) mert én magam is szülő lettem, igaz még kicsi a gyerekem, de már kezdem látni azt, hogy annak idején, amikor így álltam a dolgokhoz, ahogy ti is, nos, jobb és főleg könnyebb lett volna kicsit kompromisszumra hajlandóbbnak lennem, nem lett volna annyi összeütközés a családban. De erre csak később jön rá az ember, majd belátod te is.
Persze nem azt állítom, hogy minden úgy helyes, ahogy a szüleid gondolják és akarják, de valószínűleg többet tudnak már az élet dolgairól, mint te és addig örülj, amíg van aki mögötted áll, aki terelget a helyes útra, mert amikor majd a magad ura leszel, na az lesz ám igazán nehéz! Nagyon rövid a gyerekkor, ne pazarold az időt huzavonára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!