Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbántátok ha otthon maradtat...

Megbántátok ha otthon maradtatok, nem mentetek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

10 éve született meg az első gyermekünk azóta itthon vagyok. A legkisebb most kezdte az ovit, de csak fél napra viszem. Délelőtt megcsinálom a házi munkákat. Mire ő is egész napos lesz, addigra már lesz felsősünk, aki jön haza, vagy kell vinni valamilyen különórára/edzésre. Szóval szerintem így is be vagyok táblázva az elkövetkező években.

A férjem fizetéséből jól megélünk, ha nem így lenne, akkor természetesen dolgoznék.

Most nem is vágyom visszamenni, nem akarom a rohanást, a gyerekeknek is jobb így szerintem. Szerencsére a férjem is támogat.

De a kérdésem lényege, hogy akik otthon maradtak nem unták meg? Nem vagyok karrierista, bár végeztem egyetemet, de jól meg vagyok a munkám nélkül. Még 10 év után is. Viszont ahogy telnek az évek egyre nehezebb lenne visszamenni, kevesebb a munkalehetőség ahogy "öregszem" :) és elvesztem a rutinom. Kedves jóakarók próbálják belém beszélni, hogy úgyis visszavágyok majd egyszer és megbánom. Valóban így lesz? Volt valaki hasonló helyzetben?

2012. okt. 10. 10:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Az ovival kapcsolatban azt szeretném megemlíteni,hogy 2013-tól vagy 2014-től kötelező lesz három éves kortól óvodába járni.Pontosan nem tudom,hogy melyik évtől.Így a vita ezen része is feleslegessé válik majd,mert nem maradhat otthon a kisgyermek akkor sem,ha édesanya nem dolgozik.Ezt nem szításként írom,csak tényként közlöm.
2012. okt. 12. 08:24
 22/24 anonim ***** válasza:
9%
Én sem szításként, de amikor kilométeres a várólista, hová fognak tudni elhelyezni MINDEN 3 évesnél idősebb gyereket?
2012. okt. 12. 14:47
 23/24 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom,de így szól a jogszabály!
2012. okt. 14. 11:36
 24/24 anonim ***** válasza:

2014. szeptember 01-jétől 3 éves kortól kötelező óvodába járást ír elő a Nemzeti köznevelési törvény.

NKt. 8. §

(2) „A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.”

A kötelező óvodába járás 2014. szeptember 01-től hatályos, tehát azokra a gyermekekre vonatkozik, akik 2011-ben születtek és 2014. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket. Lehetséges felmentést kapni a 3. éves kortól történő óvodába járás alól. A felmentést a szülő kezdeményezheti és a jegyző adhatja meg az óvodavezető és a védőnő egyetértésével.

NKt. 8. §

„A jegyző – az egyházi és magán fenntartású intézmények esetében a fenntartó – a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja

2012. okt. 14. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!