Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbántátok ha otthon maradtat...

Megbántátok ha otthon maradtatok, nem mentetek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

10 éve született meg az első gyermekünk azóta itthon vagyok. A legkisebb most kezdte az ovit, de csak fél napra viszem. Délelőtt megcsinálom a házi munkákat. Mire ő is egész napos lesz, addigra már lesz felsősünk, aki jön haza, vagy kell vinni valamilyen különórára/edzésre. Szóval szerintem így is be vagyok táblázva az elkövetkező években.

A férjem fizetéséből jól megélünk, ha nem így lenne, akkor természetesen dolgoznék.

Most nem is vágyom visszamenni, nem akarom a rohanást, a gyerekeknek is jobb így szerintem. Szerencsére a férjem is támogat.

De a kérdésem lényege, hogy akik otthon maradtak nem unták meg? Nem vagyok karrierista, bár végeztem egyetemet, de jól meg vagyok a munkám nélkül. Még 10 év után is. Viszont ahogy telnek az évek egyre nehezebb lenne visszamenni, kevesebb a munkalehetőség ahogy "öregszem" :) és elvesztem a rutinom. Kedves jóakarók próbálják belém beszélni, hogy úgyis visszavágyok majd egyszer és megbánom. Valóban így lesz? Volt valaki hasonló helyzetben?

2012. okt. 10. 10:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%

Kedves kérdező!

A válaszom nem igazán neked szólt, hanem a kötekedő válaszadónak, aki mártírnak állítja be magát az anyaszerepben. Ne vedd magadra, ami nem illik rád!

2012. okt. 10. 11:44
 12/24 anonim ***** válasza:
72%
Szia,első kislányomnál két és fél év itthon lét után alig vártam,hogy visszamehessek dolgozni.Most, a második gyermekemmel vagyok itthon,pontosabban egy hónap múlva már munkába kell állnom.Nem akarok menni,nagyon jó itthon,a nagyobbik már iskolás,fél egyre megyek érte,nyugodtan megebédelünk,megtanulunk.Utána elmegyünk a piciért az oviba,edzésekre,délutáni foglalkozásokra rohangálunk.Imádom,hogy el tudok menni az osztálykirándulásokra,hogy mindig-mindenben képben vagyok az iskolát-óvodát illetően.Nagyon élvezem az itthon létet,a gyerekekkel töltött tartalmas és nyugodt időt.Talán azért változott a hozzáállásom,mert idősebb lettem jó pár évvel és talán mostanra lettem igazán édesanya.Nem szégyen ezt bevallani.Már előre félek,hogy egy hónap múlva a gyerekek számára csak késő délután leszek elérhető,akkor kell majd főznöm,tanulnunk és mind ezt türelemmel.Nagyon nehéz lesz.Ha tehetném itthon maradnék és egyáltalán nem ítéllek el,mert te is így érzel.Nagyon jó csak anyának lenni!
2012. okt. 10. 11:49
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
12-es válaszadó vagyok.Még is mi a baj a válaszommal kedves pontozók?Az,hogy így érzek,az hogy imádok a gyerekeimmel lenni?Az,hogy megértem a kérdezőt?Írjon már az,aki lepontozott?Nyolc órába megyek vissza a nagyon jól fizető munkahelyemre dolgozni,a város másik végébe,ami napi három óra utazást vesz igénybe,ezért hétre fogok járni,hogy minél előbb mehessek a gyermekeimért?Nem vagyok lusta,a munkámat is szívesen végzem,de akkor is nehéz lesz,a mostani helyzetemhez képest.Az a bajotok,hogy itthon maradtam a gyerekemmel három éves koráig?Vagy mi a gond?Miért nem lehet elfogadni,hogy van,aki anya típus és van,aki dolgozni szeret jobban?Én egyiket sem ítélem el.Az pedig tény,hogy munka mellett sokkal nehezebb gyereket nevelni.Sosem volt ilyen jó dolgom,mint ez alatt a három év alatt,amikor gondtalanul a gyermekeimé lehettem.
2012. okt. 10. 12:00
 14/24 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem keress mindenképp valamilyen munkát napi 4 órában, abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy válogathatsz,csak azt kell elvállalnod, amit tetszik, nem kell nézned, hogy mennyi fizetést kapsz érte. Lehet pl. önkénteskedés is, úgy látom hogy szereted a gyerekeket, segíthetnél otthonban vagy hátrányos helyzetű gyerekeknek. Ha nincs ilyen lehetőség, én egy újabb diploma/OKJ/nyelvvizsga stb.. megszerzésén is elgondolkodnék, itt ugyancsak választhatsz bármit, biztos van olyan szakirány ami érdekel. Lényeg, hogy legyen valami olyan dolog, ami a családon kivül is leköt. Pszichológusnak tanulok, és olvastam, hogy még Svájcban, a hiper-szuper milliomos feleségeknek is ezt ajánlják, mert ha kirepülnek a gyerekek, akkor utána hirtelen túl nagy űr keletkezik az életükben, ami miatt depresszióssá válnak. Viszont ha van valamilyen munka vagy hobby, amivel napi több órát elvannak, akkor sokkal könnyebben élik meg és a gyerekek leválásánál is jobb, ha nem kell izgulniuk amiatt, hogy anya depressziós.
2012. okt. 10. 12:01
 15/24 anonim ***** válasza:
46%

Megzakkantam volna!

Én is 1,5 év után visszamentem dolgozni, kellett a kihívás, az ingerek,a társaság, a hajtás. Nem bírnék úgy leélni egy életet, hogy "csak" főzök-mosok-takarítok. Plusz ugye most, hogy dolgozom, ugyan ezeket meg kell csinálni, és remekül beleférnek az időmbe.

2012. okt. 10. 12:31
 16/24 anonim ***** válasza:
35%

...nem olvastam el minden választ...

Engem csak az bosszant, csakis az, amikor az anyuka otthon van és így veszi el más, dolgozni akaró/kényszerülő anyától a bölcsis-ovis helyeket! Szerintem régen ez úgy volt - de úgy hallom, most is - hogy amíg van kisebb testvér, akivel otthon van az anya, addig a nagyobbat sem veszik be bölcsibe-oviba, mert hisz el tudja látni otthon, ne foglalja mástól a helyet, akinek ez a helyzet nem adatik meg!

Nálad annyi a különbség, hogy nem testvér miatt vagy otthon, mindenesetre dühítő ebből a szempontból.

(Nem, még nincs gyerekem, de ha majdan lesz, nem szeretnék úgy járni, hogy ilyesmik miatt én ne adhassam be bölcsibe-oviba a sajátomat!)

2012. okt. 10. 14:56
 17/24 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó: és az jobb ha olyantól veszi el a munkát akinek tényleg szüksége van rá? Visszamegy dolgozni, csak azért mert elvárják tőle, míg más meg tényleg vágyik a munkára tényleg szüksége van rá.. Ha valaki megteheti és jól érzi magát otthon, akkor miért ne maradjon otthon?
2012. okt. 10. 15:51
 18/24 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van, a kicsi most lesz ovis. Sajnálom, hogy vissza kell mennem dolgozni, szívesen maradnék itthon. Csak hát az a fránya pénz...Simán kitölti egy nő életét az otthoni munka, a család. Azokat is megértem, akik a munkájuknak(is) élnek. Annyira negatívak vagytok kedves válaszolók! Tisztelet a kivételnek...
2012. okt. 11. 12:11
 19/24 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó előttinek válaszolnám (a 88%-os vagyok)!

Egyrészt totál ugyanarról beszélünk, csak más szemszögből! Ebben a kérdésben adott, hogy nem ment vissza az anya dolgozni (rendben van, ha nem muszáj neki, ne foglalja mástól a munkahelyet), viszont én azt a részét domborítottam ki - ami számomra továbbra is vérlázító -, hogy úgy használja a bölcsis-ovis helyet, hogy egyébként "ráérne" vigyázni a gyerekére, nem úgy mint más, rosszabb helyzetben lévő, dolgozni kényszerülő anya.

Másrészt teljesen eltértél a témától és főleg az én válaszomtól: egy szóval nem állítottam, hogy mástól venné el a munkahelyet és mindentől függetlenül: miért ne maradhatna otthon - ezekkel nincs gond!

2012. okt. 11. 13:56
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem jár a kicsi rendes oviba, hanem családi napközibe egyébként fizetősbe, úgyhogy nem veszi el senkitől a helyet. (csak ő ovinak hívja és rám ragadt, nem hittem hogy lényeges a megfogalmazás) De ha rendes oviba járna sem hiszem, hogy gond lenne. Mivel neki is joga lenne rá. Nem az otthon maradó anyáké a felelősség azért, mert nincs elég hely.
2012. okt. 11. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!